De ce a fost luată Nadia cu poliția de acasă de la Benone Sinulescu. Povestea care a pus țara pe jar

image
Nadia ComăneciFoto: Guliver/GettyImages

Una dintre legendele care au circulat pe vremea lui Nicolae Ceaușescu a fost despre relația dintre Benone Sinulescu și... Nadia Comăneci! Iată ce spune artistul despre povestea respectivă și de la ce crede că a luat atâta amploare.

Benone Sinulescu (81 de ani) explică de ce s-a spus pe vremuri că ar fi trăit o poveste de dragoste cu Nadia Comăneci (57 de ani), fosta mare gimnastă, care lLa Jocurile Olimpice de la Montreal, din 1976, a obţinut prima notă de 10 din istoria competiţiei. Interpretul de muzică populară spune că la sfârșitul anilor ’70 și începutul anilor ’80, Nadia se bucura de o mare popularitate în lume. Era singura româncă la fel de cunoscută, poate și mai mult, decât soții Ceaușescu.

Adevărul despre relația dintre Nadia Comăneci și Benone Sinulescu

Presupusa relația dintre Nea Beni și marea noastră gimnastă era trâmbițată inclusiv la Europa Liberă, postul de radio care oferea știri românilor fără cenzură. Benone spune că așa-zisa poveste a fost o simplă invenție. "Iată de la ce a pornit. Nadia era într-un cantonament la București, urma să plece a doua zi în America, să fie primită de toți președinții țărilor latine. Era văzută ca o zeiță! Ea nu cunoștea pe nimeni în București, decât pe mine și pe Irina Loghin. În acea seară, înainte să plece peste Ocean, Nadia a venit la mine acasă. A fugit din cantonamentul de la 23 August! A căutat-o pe Irina și nu a dat de ea, apoi m-a căutat pe mine. Toată lumea era în alertă: dispăruse Nadia Comăneci!", ne-a povestit, în trecut, Nea Beni.

image
Benone Sinulescu

"Și apare Nadia, m-am trezit cu ea la ușă. MI-a spus că îi e dor de mama ei și că ar vrea să meargă la Onești. De fapt venise să-mi ceară bani de tren să meargă la Onești. Ea nu știa că, fiind Erou al Muncii Socialiste, putea circula gratis cu trenul... La mine acasă mai erau mama mea, șeful Ansamblului Ciocârlia de pe atunci și o familie din Yugoslavia. I-am explicat că e o ocazie unică pentru ea să meargă în SUA, să ne reprezinte țara", spune artistul.

Era perioada în care se zvonea și că antrenorul Bella Karoly era prea dur cu gimnastele...

"Am tratat-o cu înghețată, am hrănit-o... Granzii Comitetului Central erau pe urmele ei și m-au sunat să mă întrebe dacă Nadia e la mine. Am primit telefon imediat: «Tovarășe Benone, Nadia e cumva la dvs?. A, ne-am liniștit», au spus. A venit poliția și Nadia a fost lămurită să plece în SUA, unde a fost primită cu onoruri. Am convins-o să plece... Era un brand național și era persoana nr.1 de pe planetă... De atunci s-au iscat zacele zvonuri că aș fi avut ceva cu Nadia. Am auzit și eu de la România Liberă, până atunci avusesem încredere în cei de acolo, dar când au mințit despre mine și Nadia...", explică solistul.

image
Nadia Comăneci

image
La Jocurile Olimpice de la Montreal, din 1976, Nadia Comăneci a obţinut prima notă de 10 din istoria competiţiei, la gimnastică

Benone Sinulescu o cunoscuse pe Nadia Comăneci la Onești, când fusese împreună cu Irina Loghin să susțină un spectacol. Interpretul își amintește că a cântat și la nunta unei verișoare de-ale Nadiei și că i-a cunoscut familia gimnastei noastre. "Am fost și în vizită la Nadia acasă. Și ea și ai ei s-au bucurat foarte mult. Și noi la fel! Avea o cameră plină de păpuși și de trofee. Dar am uitat să vă spun că inițial eu și Irina uitasem de concertul de la Onești. Am ajuns abia când publicul pleca... Era tristețe mare că nu am cântat! Pe atunci eram în mare vogă și am promis că mergem să le cântăm gratis, ca să reparăm greșeala A doua zi după concert am cunoscut-o pe Nadia", ne-a declarat Benone Sinulescu. Îndrăgitul artist spune că a mai întâlnit-o pe Zeița de la Montreal  într-un turneu în Canada, după anii ’90. "Eram în Canada și am căutat-o să o salut. Aveam o cunoștință comună acolo și am găsit-o. A fost o încântare să o revăd", încheie artistul.

Citește și:

EXCLUSIV „Zeița” Nadia a inventat super sarmalele care o țin în formă. Ne-a dat rețeta!

Nadia Comăneci și-a deschis sală de gimnastică în Otopeni

gyuri pascu si daniela marin
10 gina pistol rochie maria lucia hohan chefi la cutite 3 jpg jpeg
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
Printesa Diana Andrew Charles (sursa foto Hepta/colaj Click!)
Edward Snowden conferinta rusia sursa wikipedia jpg
vladimir putin si bomba nucleara
poster TeamBuilding
botulism Sursă foto: Profimedia
termoficare bucuresti
Pentru cea mai frumoasa zi din viata, mirii scoat din buzunar sume consistente fOTO facebook Bogdan Stefan jpg
image
image
image
image
Madonna și noul iubit (2) jpg
gyuri pascu si daniela marin
viorel lis si oana lis
helena christensen Sursă: Profimedia
BeFunky collage (6) jpg
nadine 1 66676000 jpeg