De ce au succes în România soliştii de pe peste Prut. Ce spune Denis de la "The Motans"

Ultima actualizare:

    Denis Roabeș a cucerit topurile cu hit-urile sale
Denis Roabeș a cucerit topurile cu hit-urile sale

Are 28 de ani, iar din 2016 este prezent în difuzoare, pe posturile de radio şi în playlist-urile noastre cu piese precum “Versus”, “August”, „Friend Zone”, „Weekend” (feat Delia) etc. Pe Denis Roabeş, artistul de la “The Motans”, succesul nu l-a schimbat deloc, doar l-a ajutat să ajungă mai repede în inimile fanilor. Despre primul album din carieră, lansat săptămâna trecută, despre anii petrecuţi la Moscova, pasiuni, secrete de la filmări şi planuri ne-a vorbit Denis într-un interviu exclusiv.

Click!: Primăvara a început bine pentru tine... Album nou, primul de altfel, piesă nouă. Care e feedback-ul?

Denis Roabeș: Vă mărturisesc că nu m-am așteptat să fie atât de bine la lansarea albumului sau că albumul în sine o să iasă, la final, sub forma în care este acum. S-a lucrat foarte mult la acest proiect, aproximativ un an de zile, apoi pregătirea lansării lui ne-a luat 3 luni, iar cele două piese noi incluse pe album au fost lucrate din decembrie. A fost o muncă intensă. Dar feedback-ul  a fost unul pe măsură. Eu cred că acolo unde depui efort și muncă vin și rezultate. Toți fanii s-au bucurat, am văzut asta pe chipurile lor. Și e important pentru noi, pentru că în general când lansezi o piesă nouă poți vedea reacții pe YouTube, de exemplu, dar atunci când ești în fața oamenilor iei altfel pulsul celor care îți ascultă muzica. Piesele vorbesc de la sine, ”Drama Queen”, care închide albumul și ”Jackpot”, începutul unui nou capitol, dar era important să-i am pe oameni aproape, să-i văd.


    The Motans a lansat albumul
The Motans a lansat albumul

În toamna lui 2016 ai intrat în liga mare, la Global Records, ai colaborat cu artiști consacrați, iar piesele tale se aud constant pe radio. Concret, cum s-a schimbat viața ta de când ești cunoscut? Ce faci acum și nu făceai în 2013, de exemplu?

Păi acum sunt nevoit să mă machiez cam de 10 ori pe an (râde). Pentru clipuri și shooting-uri. Lucru pe care nu-l făceam în 2013.

Cum au fost anii petrecuți la Moscova? Povestește-ne ceva interesant de acolo.

Anii în Moscova au fost senzaționali, pentru mine a fost o experință pe care nu o voi uita niciodată, o experiență care m-a convins că totuși oamenii sunt cea mai intersantă „atracție turistică”. Am învățat foarte multe în decursul acelor 3 ani. Îmi pare foarte rău că nu prea am avut timp să vizitez acest oraș minunat în ultimii ani.

Tu, Nicoleta Nucă, Irina Rimeș, Carla's Dreams și nu numai. Ce e cu valul acesta de artiști talentați, care vin din Republica Moldova? Muzica sună altfel, puneți mult accent pe versuri, pe videoclipuri spectaculoase.

Sunt și în România foarte mulți care fac acest lucru. Eu cred că totuși artiștii din Basarabia ies în evidență pentru faptul că vin (venim) dintr-un loc aparte, iar accentul ne face să ieșim în evidență.

Știu că multe dintre versurile pieselor tale sunt inspirate din realitate, din viața ta. Ți se pare mai ușor să cânți o piesă în ale cărei versuri te regăsești?

Nu doar, mi se pare că e singura cale corectă pentru un artist.

Apropo de videoclipuri. Preferatul meu este cel al piesei "Tu". Ce amintiri wow ai de la filmări, de-a lungul timpului?

Nu prea îmi plac zilele de filmări, pentru că e o muncă pe care nu și-o imaginează oamenii. În majoritatea cazurilor trebuie să stai 24 de ore în picioare, sa te dedici si sa fii ON la 100 de procente. Ceva wow nu prea am de povestit, pentru că mă concentrez asupra muncii. Dar uite, de exemplu la ”Jackpot” am avut o filmare cu fetele în vitrină, asta e o amintire vizuală plăcută pentru mine ca bărbat. De asemenea, o amintire hazlie a fost la ”Friendzone”, unde în scena cu tacul de biliard a trebuit să mă lovesc cu capul de vreo  30  de ori, ca să iasă cadrul bun. Mi-au ieșit vreo 4 cucuie după.

Numele The Motans s-a născut pentru că ai visat foarte des acest animal. Chiar, tu ai pisică?

Nu, nu am pisică.

Ce tabieturi, pasiuni, plăceri mai ai în afară de muzică?

Îmi place să petrec timp cu prietenii mei, să mă uit la filme mai speciale, în ultimul timp am prins o pasiune pentru filmele vechi, pentru că filmele care se produc la momentul actual sunt foarte comerciale și mi se par superficiale, cumva făcute cu scopul  de a  produce bani. Îmi place să citesc cărți, din păcate în ultima perioadă nu am avut atât de mult timp să-i acord acestui hobby, dar e o pasiune care va rămâne pentru mine toată viața. 

image
image
image
image
image
image
image png
banner zurli png
casa adela popescu colaj jpg
banner catalin dobrescu oana radu png
tavi clonda si gabriela cristea e1676360535995 jpg
banner rona hartner png
banner madalin ionescu png
banner denisa manelista png
image
actualitate.net
image
actualitate.net