De ce nu vrea Dragoș Bucurenci niciun cadou de ziua lui de naștere


    Dragoș Bucurenci își donează ziua de naștere unui tânăr în nevoieFoto: arhivă personală
Dragoș Bucurenci își donează ziua de naștere unui tânăr în nevoieFoto: arhivă personală

Dragoș Bucurenci, prezentatorul emisiunii "Supraviețuitorul", ce va debuta toamna aceasta la PRO TV, împlinește 35 de ani în 30 august. Nu-și dorește niciun cadou costisitor sau pretențios, ci a decis să facă un gest de omenie pentru un tânăr mai puțin norocos.

Bucurenci urmează modelul a două alte vedete, Amalia Enache și Mădălina Ghenea, care și-au donat zilele de naștere. Mai precis, au făcut apel la prietenii lor și i-au rugat pe aceștia să nu le cumpere flori sau cadouri, ci să doneze banii unei cauze nobile. Prezentatorul emisiunii mult așteptate a ales un tânăr de doar 18 ani, abandonat de părinți. Și-a trăit viața în case de copii și într-o casă de tip familial, construită de Fundația Hope and Homes, dar la cei 19 ani pe care-i împlinește în decembrie, Ionuț trebuie să se descurce pe picioarele lui.

"Ionuț va împlini 19 ani în decembrie și va trebui să învețe să trăiască independent. Compune și cântă hip-hop, deși nu are nici calculator, nici mixer, nici măcar microfon. La o vârstă la care cei mai mulți dintre noi ne bazăm pe sprijinul familiei, statul român nu-i lasă lui Ionuț prea multe iluzii în legătură cu viitorul său.

De ziua mea, cea mai mare bucurie ar fi să-i pot oferi lui Ionuț un laptop pe care să poată să editeze sunet și video. Așa că, în locul cadourilor, anul acesta am să vă fiu recunoscător dacă mă veți sărbători cu o donație. Orice sumă este binevenită, iar eu am să acopăr bucuros diferența până la bugetul necesar", a scris Bucurenci pe site-ul pe care oricine își dorește să-l suțină pe Ionuț o poate face.

FotoJet (6) jpg
FotoJet (2) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (7) jpg
oana roman marius elisei
FotoJet (1) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cub cub cătălin scărlătescu png
image
image
image
image
image
image
oana roman marius elisei
FotoJet (8) jpg
cub nicoleta voicu png
FotoJet (3) jpg
cub paula iorga 2 png
 Constantin Enceanu este topit după nepoții săi