Decăderea lui Ghiţă Ciobanu: afacere închisă şi probleme cu legea

Ultima actualizare:

    Ghiţă Ciobanul este cel mai cunoscut baci din România, dar probleme par a se ţine scai de el în ultima vremeFoto: Arhiva personală
Ghiţă Ciobanul este cel mai cunoscut baci din România, dar probleme par a se ţine scai de el în ultima vremeFoto: Arhiva personală

Ghiţă Ciobanul este unul dintre cele mai populare personaje din reclamele româneşti. Campania firmei Vodafone, începută în 2013, l-a transformat pe oier în vedetă şi a adus numeroase premii atât companiei de telefonie mobilă, cât şi firmei de publicitate care a realizat-o. Însă Ghiţă Ciobanu a avut parte de multe probleme în utlimul an: magazinul din Bucureşti a fost închis, iar recent s-a procopsit cu un dosar penal.

Ghiţă Ciobanul, pe numele real Gheorghe Dănuleţiu, a devenit faimos în 2013, când Vodafone a început campania care îl avea drept personaj principal. Născut în comuna Jina, din Sibiu, el a ajuns în reclamă după ce un prieten l-a recomandat casei de producţie. Ideea întregii campanii era că oamenii vor avea semnal bun pe Internet chiar şi în locuri precum stâna unde se afla Ghiţă. 

Campania a avut atât de mult succes, încât Ghiţă a devenit faimos în mediul online şi peste o jumătate de milioan de internauţi s-au declarat fani ai ciobanului pe Facebook. Sute de oameni au vrut să viziteze stâna lui Ghiţă, aşa cum a povestit chiar el, în 2013. "Lumea mă caută zilnic, din toată ţara. Chiar şi ieri au fost oameni din Bucureşti, Timişoara, Alba şi Sibiu. Au venit sute de persoane de când au apărut reclamele, iar pe unde mă duc toată lumea e pe mine. Indiferent în ce oraş merg, în România, toată lumea mă cunoaşte. Cum m-am dat jos din maşină îmi spun: «Tu eşti băiatul din reclamă», şise pozează cu mine. Români de peste graniţă, din Franţa, Spania, Italia, Germania, Olanda mi-au trimis mesaje pe Facebook", a povestit Ghiţă, pentru Click!, la aceea vreme. 

Popularitatea l-a determinat pe cioban să îşi deschidă un magazin alimentar în Bucureşti, în Piaţa Progresul, una dintre cele mai mari din capitală. Acolo, el a vândut slănină, caş, cârnaţi şi ale bunătăţi. 

Campania a câştigat numeroase premii

Ghiţă a fost apreciat nu doar de public, ci şi de oamenii din publicitate. În 2014, Vodafone a câştigat patru premii pentru campanie în cadrul Festivalului Internaţional "Golden Drum", cel mai important festival de publicitate din Europa Centrală şi de Est. Printre trofee, s-a numărat şi cel mai important, Premiul Grand Prix. 

Agenţia de publicitate McCann Erickson a primit, în premieră pentru o agenţie românească, un premiu la Facebook Awards 2015, acordat celor mai creative campanii de pe Facebook, conform hotnews.ro

Ghiţă, năpădit de probleme

Însă succesul campaniei nu l-a scutit pe Ghiţă de tot felul de probleme. În 2014, el nu a mai apărut în spoturile Vodafone, iar în presă s-a vehiculat că fotografiile făcute cu Victor Ponta, după ce premierul a fost în vizită la Jina cu familia sa, au dus la această decizie. Atunci, conform b1.ro, intrenauţii au fost nemulţumiţi de imagini şi au spus că ar fi chiar dispuşi să renunţe la abonamentele la reţeaua mobilă dacă Ciobanul Ghiţă începe să facă politică.

Magazinul din Bucureşti nu a mers la fel de bine pe cât se aştepta. Ghiţă a fost nevoit să renunţe la el la începutul lui 2015. „Nu-l mai am pe cel din Bucureşti, l-am închis, nu a fost acolo aşa vad bun şi era foarte greu şi cu animalele şi cu magazinul, era prea multă muncă şi câştig cam puţin”, a spus Ghiţă, pentru adevarul.ro. Tot atunci, el a recunoscut că oaspeţii la stână nu mai sunt atât de mulţi ca în 2013, deşi lumea încă îl recunoaşte pe stradă. 

În ciuda faptului că ciobanul a realizat o nouă reclamă cu Vodafone, în care se compară cu personajul Jon Snow, din "Urzeala Tronurilor" şi a făcut o serie de documentare cu Carbal, problemele pare a se ţine scai de Ghiţă.  a fost prins de poliţişti în timp ce conducea o maşină neînmatriculată şi s-a ales cu dosar penal.

“Am uitat pur şi simplu să verific când expiră numerele la Toyota. Nu mi-am dat seama. Am plecat repede de acasă pentru că am avut o problemă urgentă de rezolvat cu transhumanţa oilor şi m-a oprit poliţia în trafic. Le-am explicat că nu a fost nimic intenţionat. Oamenii m-au înţeles, dar au aplicat legea”, a declarat Ghiţă Ciobanul pentru “Ora de Sibiu”. El s-a ales cu dosar penal şi riscă acum o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 3 ani sau o amendă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
hyvlș jpg
image png
Ramona Manole jpg
alex dobrescu si prietenul lui jpg
andreea balan si victor cornea instagram jpg
image png
dan nutu ileana popovici jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net