Detalii despre înmormântarea soției lui Nicolae Botgros. Laura Lavric: ”Ne-a fost teamă că moare Nicolae de Covid și s-a prăpădit Lidia”

Ultima actualizare:

    Nicolae Botgros și Lidia Bejenaru erau căsătoriți de aproape 50 de anifoto: arhivă personală
Nicolae Botgros și Lidia Bejenaru erau căsătoriți de aproape 50 de anifoto: arhivă personală

Moartea Lidiei Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros, i-a lăsat fără cuvinte pe colegii de breaslă care au cunoscut-o. Artista s-a stins luni, 26 iulie, la 68 de ani, în urma unei hemoragii survenite după ce suferise nu mai puțin de trei operații într-o săptămână! Lidia Bejenaru suferea de o boală nemiloasă: cancer la colon.

Laura Lavric, bună prietenă cu familia Botgros, nu-și poate stăpâni lacrimile de când a aflat tragica veste a decesului Lidiei Bejenaru. “Colea a fost cu Lidia și pe la Viena, a avut probleme și cu un picior, din câte știu. A fost operată și a făcut niște complicații. S-a prăpădit, săraca! Nu pot să merg la înmormântare cu Covid-ul ăsta. Îmi pare atât de rău! Eu am făcut Covid și am imunitate, dar nu am fost internată în spital. Ăștia nu o să mă creadă că am imunitate, mă bagă în carantină”, a declarat Laura Lavric, în lacrimi, la Prima TV. (n.r. înmormântarea are lor la Chișinău). Anul trecut și maestrul Nicolae Botgros a avut mari probleme de sănătate, ajungând într-o stare gravă după ce a fost infectat cu Covid. „Lidia a fost cea care l-a îngrijit pe Colea atunci când a fost bolnav. Noi ne-am temut că moare Nicolae de Covid și a murit, în schimb, ea”, a mai spus Laura Lavric.


    Laura Lavric
Laura Lavric

Sofia Vicoveanca: "Le sunt alături cu întreaga-mi ființă"

Sofia Vicoveanca a ținut să transmită și ea un mesaj emoționant de adio, pe pagina de Facebook. "Durere mare în familia maestrului Nicolae Botgros! Lidia, soția maestrului, s-a stins, plecând la Domnul. Bunul Dumnezeu să-i ierte păcatele, să-i odihnească sufletul în Sfânta Lui Lumină...Le sunt alături la această mare durere cu întreaga-mi ființă...rog Domnul să le dea putere, să le mângâie sufletul...Sincere condoleanțe. VEŞNICĂ POMENIRE!”, a scris artista.

Lidia Bejenaru a murit răpusă de cancer, la 68 de ani

Cunoscuta artistă de muzică populară Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros, a decedat luni (26 iulie), fiind răpusă de cancer la vârsta de 68 de ani. Trupul neînsuflețit al artistei va fi depus la Palatul Național din Chișinău. Lidia Bejenaru s-a născut pe 3 mai 1953, în satul Țiplești, Sîngerei. A fost o interpretă de muzică populară din Republica Moldova, soția dirijorului Nicolae Botgros. Cuplul Botgros are un singur fiu, pe violonistul Corneliu Botgros.

Când și unde va fi înmormântată soția lui Nicolae Botgros?

Lidia Bejenaru va fi condusă pe ultimul drum miercuri, 28 iulie. Artista va fi înmormântată la Cimitirul Ortodox Central din Chișinău. Anunțul a fost făcut de directorul general al Palatului Național „Nicolae Sulac”, Andrei Locoman. Potrivit acestuia, sicriul cu trupul neînsuflețit al artistei va fi depus  la Biserica "Sfânta Teodora de la Sihla”. Astfel, cei care vor dori să-și ia rămas bun de la solista Orchestrei Naționale „Lăutarii”, vor putea merge la biserică marți, 27 iulie, începând cu ora 17:00. Pe 28 iulie, cu începere de la ora 10.00, și până la ora 12.00, publicul își poate lua rămas bun de la îndrăgita interpretă la Palatul Național <Nicolae Sulac>. La ora 13.00, la Cimitirul Ortodox Central va avea loc ceremonia funerară.

Citește și:

Suferința ascunsă a Lidiei Bejenaru. Ce a umbrit ultimii ani de căsnicie cu Nicolae Botgros

Nicolae Botgros, primele declarații după coșmarul Covid: «Am urlat ca un câine»

Nicolae Botgros, despre teroarea Covid: «6 zile şi 7 nopţi nu am dormit absolut deloc». Plămânii i-au fost afectaţi 70%

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Sorin Gontea  Daiana  Anghel jpg
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
toma caragiu jpg
tamara buciuceanu jpg
elena carstea jpeg
salma hayek rochie albastra profimedia jpg
seraphina rose ben affleck fin profimedia colaj png
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
image
actualitate.net
image
actualitate.net