Dezbrăcatu’, expert în grătare

Ultima actualizare:

    Pe Coduţ Keghes îl poţi  vedea în acţiune în fiecare  duminică, de la ora 15.30,  la Prima TV, cu emisiunea  “Chef Dezbrăcatu”
Pe Coduţ Keghes îl poţi vedea în acţiune în fiecare duminică, de la ora 15.30, la Prima TV, cu emisiunea “Chef Dezbrăcatu”

Norocoşi sunt cei care se numără printre prietenii lui Codruţ Keghes, alias Dezbrăcatu’ de la Prima TV. Pentru ei şi alături de ei face nişte grătare “cum n-a văzut Parisul”. Talentul i-a fost recent deconspirat, iar simpaticul prezentator a fost ridicat la rangul de „Chef” şi pus să-şi dezvăluie secretele în cadrul unei emisiuni culinare.

„Gătesc de când m-am născut”, ne spune scurt Dezbrăcatu’, întrebat cum a apărut pasiunea lui pentru bucătărie. Face de toate, reţete mai mult sau mai puţin complicate, însă specialitatea lui este, de departe, grătarul. De la ceafă de porc, copănele, aripioare, peşte, oaie sau berbecuţ, marinate, condimentate, mai bine făcute sau mai crude, până la tot felul de legume, toate acestea sfârâie cu talent pe grătarul simpaticului prezentator de la „Cronica Cârcotaşilor”.

simeon stalpnicul png

Ca să le facă poftă colegilor, Codruţ obişnuia să le trimită pe reţelele sociale poze cu preparatele aburinde. Aşa le-a venit tuturor ideea de a-l echipa corespunzător, cu şorţ şi bonetă, şi a-i da pe mână o emisiune culinară, la Prima TV.„Să fac grătar e relaxarea supremă. Totuşi, nu îl fac doar pentru mine, cu ­scopul strict de a mânca. Ideea de grătar nu este să te aşezi la masă şi să mănânci, ci plăce­rea de a aprinde focul, a sta de vorbă, a bea o bere.  Şi, dacă din această pa­siune a mea câştig şi bani, e perfect”, râde Dezbrăcatu’. Ştie foarte bine cum să aleagă cea mai bună carne, cum să o marineze, ce condimente să folosească, cât să o lase să se rumenească şi la ce temperatură.

simeon stalpnicul png

„Carnea îţi iese perfect dacă ai ochiul format, să îţi dai seama cât să o ţii, când să o întorci, cum o marinezi, te uiţi la ea, vezi ce culoare are... Dar pe grătar ies excelent şi ­frunctele şi legumele. Îmi place să le marinez înainte. Spre exemplu, folosesc ceapă, pară, gutuie, măr, morcov, ţe­lină, dovlecel, ardei... Le pun într-un bol cu puţină sare, piper, rozmarin sau orice verdeţuri vă plac, ulei, o lămâie stoarsă şi două linguri de miere. Las la marinat o oră şi jumătate, apoi le pun pe grătar. E o nebunie. Specialitatea mea e un sos din roşii coapte pe grătar, amestecat cu usturoi, verdeţuri (rozmarin, leuştean, busuioc, pătrunjel). E atât de bun, încât îl poţi ­consuma simplu. Eu las un macrou să se răcească în acest sos, iar a doua zi mănânci de arunci cu basca-n câini”, ne mai spune el, făcându-ne poftă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
448542067 7833042643424770 2443193394384490631 n jpg
image
image
image
image
image
image
justin timberlake facebook jpg
Banner Jean Paler
katy perry cizme copite instagram jpg
SIR IAN MCKELLEN INSTAGRAM jpg
image png
olimpia melinte serial 10 1 e1548431574546 jpg
doliu 4 e1705263902166 0 t jpg
555 (18) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net