Diana Bart: «Ţin foarte mult să-mi cresc fata fără bone»

simeon stalpnicul png
Diana Bart a pozat cu bebelușul în brațe pentru ediția din 18 august a revistei Click! TV, cel mai citit ghid tv, care se distribuie gratis, în fiecare vineri, împreună cu ziarul Click!Foto: Zoltan Lorencz / Vestimentație: Bacio Di Moda

Din 21 august, Diana Bart revine, la foarte scurt timp după naştere, la cârma “Focus Monden” de la Prima TV, emisiune ce a consacrat-o. Ce a făcut-o să ia această decizie, ne-a povestit chiar ea, în primul interviu după naştere, oferit în exclusivitate pentru Click! TV, cel mai citit ghid tv din România, revistă care se oferă gratis împreună cu ziarul Click!, la fiecare început de weekend.

 • Diana, de ce atâta grabă să revii pe sticlă la numai două luni și jumătate după naștere?

Am o carieră de 13 ani în televiziune, la care am muncit foarte mult și pe care vreau să o păstrez cât mai mult timp, iar pe sticlă e nevoie de expunere. Și pentru că timpul îmi permite, am decis să mă întorc acum. Pentru că la ora la care eu plec spre redacție, ajunge Mihai acasă, de la birou. Îi dau fetiței să mănânce chiar înainte să plec, iar dacă va mai avea nevoie până mă întorc, îi las lapte în biberon. Dacă vor fi și cazuri în care voi avea nevoie de asistențà și nu am mamele disponibile, atunci voi apela, pentru acel scurt timp, la o bonă. Altfel, țin foarte mult să-mi cresc eu copilul și să nu îl las în grija altcuiva. Până acum ne-am ocupat de ea doar eu și soțul meu. 

 • Cum poți descrie primele luni de mămică?

De când am devenit mamă văd viața mai profund. Este o minune viața în sine și este cel mai minunat sentiment să dai tu viață. Cu atât mai mult acum, apreciez la maximum totul. Nu pot spune că este ușor. Orele nedormite își spun la un moment dat cuvântul, iar grija continua pentru nou născut este solicitantă. Însă cu o atitudine pozitivă, cu calm, încredere, poți trece ușor aceasta perioadă.

Nu rata Click! TV în fiecare vineri, gratis, împreună cu ziarul Click!

simeon stalpnicul png
Din 21 august, Diana Bart revine pe micile ecrane la numai două luni și jumătate după ce a născut-o pe MairaFoto: Zoltan Lorencz / Vestimentație: Bacio Di Moda
 • Cum te ajută Mihai, soțul tău?

Mă ajută foarte mult, în primul rând pentru că este un bărbat extrem de echilibrat și face totul cu devotament și cu mult calm. Și este neașteptat de îndemnatic cu tot ceea ce ține de cea mică, încă din prima zi, din maternitate. Și la băiță se descurcă de minune, și la calmat, și la adormit. Am mare noroc cu el.

 • În cât timp ai învățat să schimbi scutecele și să faci toate cele necesare pentru bebe?

Foarte repede. Oricum, natura este foarte deșteaptă, trebuie doar să ne dorim s-o accesăm, pentru că, fiind mamă, îți dai seama că ești deja pregătită pentru tot ceea ce ține de copilul tău.

 • Cine te ajută în creșterea copilașului?

Așa cum spuneam, țin foarte mult să-mi cresc eu copilul și să nu-l las în grija unei bone. Vreau să-i fiu aproape în toate schimbările pe care le trăiește. E foarte frumos să descopăr totul împreună cu ea și cu tatăl ei. Mamele ne sunt și ele aproape la nevoie. Voi apela la o bonă, dacă nu se poate altfel, dar numai pentru scurte perioade de timp.

Îi place să fie mămică, dar ține cu dinții și de romantism

simeon stalpnicul png
Diana Bart nu a renunțat nici acum la escapade. Ea și Mihai pleacă în scurte vacanțe de câte ori le permite timpulfoto: arhiva personală
 • Cum s-a schimbat relația voastră?

Ne iubim mai mult pe zi ce trece. În primul rând pentru că ne-am dăruit unul celuilalt această minune, pe care o tot descoperim împreună...

 • Ați plănuit prima vacanță în trei? Dacă da, unde și când va fi?

Am și avut-o, acum un weekend, la mare, pentru trei zile. A fost tare cumințică și ne-am simțit foarte bine. Chiar am discutat că ne dorim să o ducem pe cea mică în multe locuri frumoase din tară și din lume.

 • Dar mai aveți timp de romantisme?

Bineanțeles. La fel luăm cina împreună, la fel mai ieșim seara la o terasă, acum și cu cea mică. Am învățat împreună să păstrăm un echilibru și să trecem cu zâmbetul pe buze chiar și peste momentele mai grele și solicitantante și să ne răsplătim, atunci când timpul ne permite.

 • Aveți în plan și un frățior sau o surioară pentru Maira?

Da, ne-ar plăcea mult să-i aducem și un frățior sau o surioară Mairei. Amândoi avem frați și este foarte bine. Va fi un sprijin acolo, pentru ea, toată viața. Iar o diferență de 2 ani între copii ar fi ideala.

Face cununia civilă odată cu botezul, la 17 septembrie

simeon stalpnicul png
Diana Bart și Mihai Dumitrescu formează un cuplu de la începutul anului 2015foto: arhiva personală
 • Când faceți botezul micuței și nunta?

Noi suntem căsătoriți civil, urmează în septembrie nunta și botezul micutei. Ne vom creștina într-o zi de duminică, în zi de sărbătoare, de Sf. Sofia (17 septembrie, n.r.).

 • Te-ai documentat bine pentru rolul de mamică?

Da, am citit pe perioada sarcinii, ca să am cunoștințele necesare. Am și un psiholog foarte bun care m-a ajutat să învăț ce înseamnă acesta perioadă, cum să treci de greutăți și să menții un echilibru emoțional, atât în relația cu copilul, cât și cu familia și pe plan profesional. O am și pe mama, care-i psihopedagog și care vine tot timpul cu sfaturi prețioase, dar și pe soacra mea. Și m-am ferit să citesc fel și fel de păreri, sfaturi nefondate care circulă pe Internet, pentru că nu sunt deloc constructive. Până la urmă, tu îți cunoști cel mai bine corpul, așa că este bine să fii autodidact, dar cu cap.

 • Ce cărți recomanzi tinerelor mămici din ce ai citit?

Deja celebra „Mama și copilul”, scrisă de soții Căpraru, pe care am primit-o de la soțul meu, mi se pare cea mai bună. Și recomand „Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor”, de Gary Chapman, de la care înveți foarte multe.

Și-a recăpătat silueta în două săptămâni de la naștere

simeon stalpnicul png
Diana Bart nu a avut nici o problemă din cauza kilogramelor acumulate în timpul sarcinii. Are din nou silueta de visFoto: Zoltan Lorencz / Vestimentație: Bacio Di Moda
 • Cu câte kilograme ai rămas în plus după naștere?

Pe timpul sarcinii am acumulat 13. După ce am născut am rămas doar cu 2 în plus față de greutatea pe care o aveam înainte. Am scăpat de acel surplus în două săptămâni, fără ca să insist asupra acestui fapt.

 • Ești o norocoasă!

Multă lume nu mă crede, dar mănânc bine, modul meu de viață este unul sănătos în general, așa că nu am fost nevoită să adopt vreo dietă, cu care oricum nu sunt de acord. Am văzut pe pielea mea, dacă îți respecți corpul, și el te răsplătește. Am trei mese pe zi plus gustări, mese care includ zilnic mâncare gătită, în general de mine. Beau 2 litri de apă plată pe zi și sucuri naturale. Nu consum prăjeli, pâine albă și faină, băuturi acidulate și stau departe de zahăr. Bineînțeles că-mi mai fac câte o poftă, dar rar sau aleg variantele sănătoase, care sunt la fel de gustoase.

 • Care sunt cele mai importante sfaturi de viață pe care dorești să i le transmiți fetiței tale?

Să fie un om bun și cu încredere în Dumnezeu; să se respecte și să respecte; să-și dorească să se descopere, să  evolueze în viață pe toate planurile; să ducă o viață frumoasă și sănătoasă, să se bucure și să acceseze tot ceea ce ne oferă universul; să trateze cu înțelepciune tot ceea ce-i apare bun sau rău în viață.

Mihai Bendeac
zanni
https  www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
Ruxi și cristi mitrea
niculina stoican  facebook jpg
img (3) jpg
grasime corporala
Gigi Hadid și Kanye West
preschimbare permis de conducere jpeg
Sac cadavre FOTO Shutterstock
image
image
image
image
carte mihai morar dan negru png
niculina stoican  facebook jpg
Gigi Hadid și Kanye West
tudor chirila 2 jpg
zanni
https  www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp