Dieta secretă a lui Jorge: fără sare în mâncare


  Îndrumat de un nutriţionist, cântăreţul şi-a schimbat radical stilul alimentar
Îndrumat de un nutriţionist, cântăreţul şi-a schimbat radical stilul alimentar

Preocupat de imaginea şi sănătatea lui, Jorge a ţinut tot felul de diete de-a lungul vieţii. Însă niciuna atât de strictă şi de complexă precum cea pe care a început-o în toamna anului trecut, sub îndrumarea unui nutriţionist. A fost greu la început, dar acum s-a obişnuit şi e foarte încântat de rezultate.

În dietele pe care Jorge le-a urmat până acum respecta sfaturile de bază, şi anume să nu mănânce după ora 20.00, să nu se atingă de pâine albă (doar integrală), să nu amestece la aceeaşi masă carbohidraţi cu proteine etc. Dieta lui actuală este, însă, la un alt nivel. „Totul a început în toamna anului trecut, când am urmat pentru prima oară în viaţă un program de detox. În fiecare zi beam 6 sucuri, plus o masă solidă. Sucurile variau de la fructe la combinaţii de rădăcinoase şi sucuri verzi, iar mâncarea solidă era doar o salată cu câteva chifteluţe de soia sau quinoa. Mi s-a părut cel mai crunt lucru, nu se mai înţelegea lumea cu mine. Aş fi mâncat orice şi pe oricine. Am pornit cu 5 zile şi apoi am aflat că de fapt sunt 7. Am înnebunit, dar am strâns din dinţi şi am reuşit”, povesteşte Jorge, care promite să repete cura de detoxifiere luna viitoare.A reuşit asta şi pentru că el oricum era, cât de cât, obişnuit cu alimentaţia sănătoasă. O ceafă de porc n-a mai gustat de 8 ani, iar de 10 ani a renunţat la sare. Asta deoarece reţine apa în organism. “Când merg la vreun restaurant, cer să-mi pregătească mâncarea fără sare. Dacă simt nevoia neapărat, ceea ce se întâmplă foarte rar, pun puţină lămâie”, explică el. Mai greu a fost să renunţe total la zahăr! Dulciurile au fost şi au rămas marea lui slăbiciune. „Eu sunt pofticios. Însă dacă de la mâncare mă mai pot abţine, de la desert ba. Înainte simţeam o dependenţă de zahăr pe care nu o puteam stăpâni. După fiecare masă trebuia să mânânc ceva dulce. Mă bucur că acum am mai scăpat de ea”.Întrebat în ce constă dieta lui actuală, Jorge e destul de zgârcit în declaraţii. „Am dat bani grei pe sfaturile nutriţionistului şi nu vreau să le fac publice chiar pe toate”, glumeşte el. Ne spune, totuşi, că mănâncă la ore fixe şi că nu sare niciodată peste micul dejun, cum făcea înainte. Alege între omletă doar din albuşuri, iaurt cu fructe şi seminţe de in, floarea soarelui, chia, avocado sau vinete. A înlocuit pâinea cu crakers, la prânz mănâncă un piept de curcan, muşchi de vită sau somon cu legume, iar seara humus, grătar cu legume etc. Prima gustare e pe bază de fructe, iar a doua - un pumn de caju sau migdale crude. „Nutriţionistul meu mi-a demontat multe mituri. Spre exemplu, eu ştiam că laptele de soia sau de migdale e sănătos. Dar ce să vezi?! Are foarte mult zahăr şi nu ajută deloc la slăbit”, mai spune Jorge.

Toată familia mănâncă sănătos

Jorge a fost recent într-o vacanţă cu soţia, fetiţele şi mama lui
Jorge a fost recent într-o vacanţă cu soţia, fetiţele şi mama lui

Soţia lui Jorge şi cele două fiice ale lor au acelaşi stil alimentar sănătos. „Altfel, aş fi înnebunit să văd tot felul de mâncăruri la care eu să mă abţin”. Bineînţeles că fetiţele îl ispitesc la capitolul dulciuri şi, câteodată, mai „scapă” şi el. Dar, în principiu, dieta lui Jorge din ultimul an este una exemplară, iar rezultatele se văd pe chipul lui.

Inclusiv în vacanţe sau când merge la restaurante îşi alege preparate sănătoa- se, pe bază de fructe, legume, peşte şi lactate
Inclusiv în vacanţe sau când merge la restaurante îşi alege preparate sănătoa- se, pe bază de fructe, legume, peşte şi lactate

E specialist în grătare

În ceea ce priveşte gătitul, Jorge cam chiuleşte, din lipsă de timp. Soţia se ocupă de aceasă sarcină. El, în schimb, e responsabil cu grătarele. „Toată copilăria am gătit alături de tata şi ştiu destule trucuri şi lucruri practice. Dar cel mai bine mă simt în faţa grătarului. Acolo nimic nu mă surprinde, sunt pe terenul meu. Îmi place să şi pregătesc, dar şi să tranşez. Odată, de Crăciun, am tranşat trei porci şi un viţel, în doar câteva ore”. Jorge pune pe grătar de la peşte, pui şi piept de curcan până la tot felul de legume sănătoase.

E specialist în grătare
E specialist în grătare
Faimosi Survivor camp jpg
FotoJet jpg
Eliminare Vica Survivor Romania Foto Pro TV jpg
horoscop shutterstock 1621310242 jpg
foto1 Vila cluj jpg
Ana Margean varianta cu flipb jpg
Gina pistol Smiley fiica jpg
bunicuta foto1 jpg
image
image
image
image
image
image
Doc Foto Pro TV jpg
Vica Blochina 3 jpg
Gina pistol Smiley fiica jpg
cub Lorelai Moșneguțu png
pamela anderson jpeg
cub isabela onoriu png