Dilly Chilly, detalii inedite despre nașterea în apă: «În patru minute am născut!»

2 decembrie 2021
article img
Dilly Chilly a vorbit despre nașterea în apăFoto: Pro TV

Dilly Chilly, frumoasa concurentă care s-a făcut remarcată în ultimul sezon la emisiunii culinare „Masterchef” de la Pro TV, a născut, în urmă cu trei luni, un bebeluș de toată frumusețea. Dilly Chilly, pe numele real Maria Alexandra Popescu, a ținut la secret sarcina timp de șapte luni, până în iunie anul trecut, când a apărut în premieră la Pro TV însărcinată. Acum, aceasta a venit tot în emisiunea lui Cătălin Măruță și a povestit cum a fost nașterea în apă, la care a recurs pentru a-l aduce pe lume pe băiețelul ei, Kian, care are acum vârsta de trei luni.

Dilly Chilly a mers tocmai la Constanța pentru a-l naște pe primul ei copil. Vedeta a născut în apă și a povestit în emisiunea lui Cătălin Măruță întreaga experiență. Ea a mărturisit că totul a decurs destul de repede, dar că într-adevăr a fost o naștere destul de dureroasă.

«Nu a costat mult nașterea»

«M-am dus la coafor și aveam contracții din cinci în cinci minute. Pe drum, în mașină, prietena mea mi-a zis să-mi pună un sac de plastic și mi s-a rupt apa. Au început durerile și după câteva minute a început explozia. Simțeam cum nasc la propriu. Tăticul nu e român, e american și îi spuneam :<the baby is coming>(n.r .vine copilul). Am ajuns la spital, m-au pus pe cărucior, au dat chiloții la o parte și în lift s -a văzut căpușorul copilului. În patru minute, de cum am intrat în apa călduță am născut. Am stat 20 de minunte în brațe cu copilul cu cordonul ombilical netăiat ca să se facă transferul și apoi tăticul i-a tăiat cordonul ombilical. I-a pus clipul la buric și gata. O naștere dureroasă, dar frumoasă! Toată lumea zice că sunt dilie. Îl cheamă Kian. Nu a costat mult nașterea. Am stat trei luni la Constanța dupa naștere

», a declarat Dilly Chilly, la Pro TV.

article img
Dilly Chilly a născut în apăFoto: captură Pro TV

Ce este nașterea în apă

Nașterea în apă este „neconventională“, însă nu este deloc un concept nou. Din punct de vedere medical, este considerată a fi o naștere mai ușoară pentru mamă, deoarece apa caldă relaxează musculatura și articulații și declanșează eliberarea de endorfine (substanțe naturale cu efect analgezic n.r). De asemenea, apa preia o parte din greutate, astfel încât gravida se poate mișca în voie. Totodată, pentru bebeluș, trecerea de la viața intrauterină la cea extrauterină este făcută mai ușor, deoarce iese dintr-un mediu acvatic (lichidul amniotic) tot într-un mediu acvatic. 

Citește și:

INTERVIU Alina Gologan, câștigătoarea MasterChef, dezvăluie: "Rețetele cu adevărat bune se simt și se fură"

Deea Codrea a născut în apă: “Fără medicamentație și anestezie”. Bebelușul are un nume inedit