Doina Spătaru, legătură de dincolo de lumi cu fiica ei: „Am cu Mălina vise cu mesaje, îmi transmite ceva”. De ce a renunțat definitiv la scenă?

#Exclusiv Click!

Doina Spătaru (76 de ani), una dintre vocile valoroase ale muzicii ușoare românești, refuză să mai urce pe scenă. Are legătură, însă, această decizie, de a nu mai cânta, cu decesul fiicei sale, Mălina Olinescu? Într-un interviu de suflet, exclusiv pentru Click!, solista Doina Spătaru ne-a vorbit despre dorul de Mălina, despre prietenii care i-au fost aproape, la greu, când era distrusă sufletește, despre credință și muzică...

.

„Vocea nu îmi face probleme, dar e bine să știi când să te retragi”

Marea artistă Doina Spătaru ne-a explicat de ce numele ei, atât de valoros, în lumea artistică, nu mai figurează pe afișele spectacolelor de muzică ușoară:

„Nu revin pe scenă, e bine să știi când să te retragi, eu așa am considerat că e mai bine, de ani de zile mă tot gândeam la retragerea din lumina reflectoarelor. Vocea nu îmi face probleme, e vorba însă despre anii mei, vârsta își spune cuvântul.

Așa simt și sunt împăcată cu această hotărâre a mea. Am văzut că multe artiste de muzică populară cântă, și la peste 80 de ani, dar în folclor e cu totul altceva. Nu fac nimic special acum, nici deosebit, îmi duc anii, îmi trăiesc viața normal, cu rutina de fiecare zi”.

A vrut să renunțe la muzică și după decesul Mălinei Olinescu

Artista recunoaște că, și în urmă cu 13 ani, după decesul fiicei sale, Mălina Olinescu, veste care i-a zdrobit sufletul, a refuzat să mai cânte. A revenit, în cele din urmă, la rugămintea prietenilor și a colegilor de scenă:

„Atunci, când s-a întâmplat necazul, nu mă mai vedeam pe scenă. Am revenit însă după o jumătate de an, de la decesul fiicei mele, la insistențele colegilor mei de trupă. Ei mi-au spus: „Nu renunța, muzica este viața ta!”.

M-am întors și bine am făcut, pentru că scena a fost, într-adevăr, cea care m-a ajutat să mă ridic, să-mi revin, căci căzusem. De un an și ceva am luat însă hotărârea de a nu mai cânta, din cu totul alt motiv, al vârstei, nelegat de ceea ce s-a întâmplat cu fiica mea. Trebuie să-mi văd de liniștea mea sufletească”.

„Am visat-o pe Mălina”

Solista de succes, din anii comunismului, care a strălucit și pe scena Festivalului Mamaia, are o legătură de dincolo de lumi cu fiica ei, regretata artistă Mălina Olinescu:

„Am visat-o pe Mălina, am avut cu Mălina vise cu mesaje, în care îmi transmitea câte ceva. Nu des, dar o visez. Dar, asta se întâmplă pentru că ea este mereu în sufletul meu, o port cu mine, zi de zi, în inima mea, cum să nu o visez?

Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am putut să fiu receptivă la dragostea și la sfaturile prietenilor și familiei, asta m-a ajutat. Dumnezeu lucrează prin oameni. Am mers mai departe în viață și datorită publicului, căruia îi sunt foarte recunoscătoare”, ni s-a mai confesat Doina Spătaru, exclusiv pentru Click!

„N-am fost niciodată vreo frumusețe”

Cu modestia-i caracteristică, Doina Spătaru, verișoara regretatului artist Dan Spătaru, este de părere că nu a fost vreo frumusețe, nici măcar în anii tinereții:

„N-am fost niciodată frumoasă, am arătat bine, da, dar n-am fost vreo frumusețe. Tinerețea și bucuria scenei și a publicului m-au ajutat să strălucesc pe scenă. Acum am 76 de ani și jumătate, cu ajutorul lui Dumnezeu, fac 77 de ani, să fiu sănătoasă, asta este important!”, ne-a mai spus artista cu voce de aur, exclusiv pentru Click!

Moartea Mălinei Olinescu, învăluită în mister și după 13 ani

Mălina Olinescu, solista care devenise cunoscută în urma participării la emisiunea „Școala vedetelor” (TVR), a încetat din viață pe 12 decembrie 2011, la vârsta de 37 de ani, după ce a căzut de la etajul 6 al blocului din București, în care locuia. S-a prăbușit în gol, pe fondul unei amețeli, din cauza tratamentului medicamentos, sau s-a sinucis? Mama ei, Doina Spătaru declara, la acea vreme, pentru Click!:

„În raportul de la Procuratură scrie clar că totul s-a întâmplat între 12.30-12.45. Un lucru important, care m-a pus pe gânduri mi-a fost spus de procurorul de caz. Mi-a zis că s-au găsit urme pe balustradă.

Nu alte urme, urmele ei, dar urme dinamice. S-au folosit substanțe speciale și așa le-au văzut. Așa că, eu nu pot să zic, nici așa, nici așa. Uneori, înclin să cred ce mi-a spus procurorul, alteori pendulez gândindu-mă că totul se poate să se fi întâmplat pe fondul medicației”.

Ca o coincidență stranie, și tatăl Mălinei Olinescu, artistul Boris Olinescu, celebru în anii 60, a încetat din viață, tot după ce a căzut de la balcon. Nici în cazul său nu se știe exact dacă a fost un tragic accident sau s-a sinucis…

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
sabrina carpenter body roz instagram jpg
image png
banner Mihai Traistariu
image png
banner Simona Trască
Alina Sorescu si Alexandru Ciucu prima aparitie in doi dupa zvonul ca divorteaza 1 jpg
Banner Emily Burghelea
Ryan O'Neal jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net