Dorin Cocoş a dat şpaga cu sacul: 100,4 kilograme de bancnote!

Ultima actualizare:

    În doar două dosare, fostul soţ al Elenei Udrea ar fi dat  mită 10,4 milioane euro, adică  100,4 kg  de bancnoteFotomontaj: Click!
În doar două dosare, fostul soţ al Elenei Udrea ar fi dat mită 10,4 milioane euro, adică 100,4 kg de bancnoteFotomontaj: Click!

Munţi de bani au fost daţi ca mită în dosarul retrocedărilor frauduloase. Cei implicaţi în acest dosar fac dezvăluiri şocante şi spun cum se dădeau milioane de euro şpagă, cu sacoşa. Cel mai guraliv a fost Dorin Cocoş care a declarat că toţi banii treceau pe la el, apoi îi împărţea “frăţeşte”.

Ca nişte mieluşei nevinovaţi. Aşa au stat marţi, 12 ianuarie, în sala de judecată de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Dorin şi Alin Cocoş, Alina Bica, Gheorghe Stelian zis “Stelu”. Unul lângă altul. Toţi sunt implicaţi în acelaşi dosar şi au venit să asculte declaraţia lui Sergiu Diacomatu, fost vicepreşedinte al ANRP.Acesta a negat că ar fi luat mită de la Dorin Cocoş pentru a urgenta aprobarea dosarelor de retrocedări şi “să închidă ochii” la supraestimarea terenurilor.Dorin Cocoş a declarat procurorilor că toţi banii treceau pe la el, apoi îi împărţea complicilor din Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP). În cazul unui dosar de despăgubire pe care a promis să îl rezolve, cel al lui Gheorghe Stelian, zis “Stelu”, în 2011, a declarat că a primit o şpagă de 4.800.000 euro. Din aceşti bani şi-a oprit o cotă standard, de 1.200.000 euro (25%), 800.000 euro ar fi mers la Crinuţa Dumitrean, şefa ANRP, iar cea mai mare sumă ar fi încasat-o vicepreşedintele ANRP, Sergiu Diacomatu. “După rezolvarea favorabilă a cererii de despăgubire, domnul Diacomatu Sergiu a venit la mine la hotel şi i-am remis suma de 2.500.000 euro, reprezentând prima tranşă din totalul de 4.800.000 euro”, a spus în faţa procurorilor DNA Dorin Cocoş.Fiul omului de afaceri confirmă transferul de bani. “Eram în biroul tatălui meu, Cocoş Dorin, la Euro Hotels, când acesta i-a înmânat domnului Diacomatu Sergiu o sacoşă din plastic despre care ştiam că conţine bani. Nu pot să precizez suma, dar având în vedere faptul că a fost nevoie să fie pusă într-o sacoşă pe care abia o căra cred că era de un cuantum considerabil”, a dezvăluit Alin Cocoş.Într-un alt dosar, partea lui Diacomatu a fost mult mai mare: 5.000.000 euro. Aceasta era partea lui din cele 8.000.000 euro pe care Dorin Cocoş le-a primit de la Gheorghe Stelian. În schemă a intrat şi fostul vicepreşedinte al ANAF, Bogdan Şerban, care ar fi primit o şpagă de 800.000 euro. Dorin Cocoş şi-a oprit din nou partea lui şi ar mai fi plătit încă un milion de euro către şefa ANRP, Crinuţa Dumitrean, scrie adevarul.ro.

Un teanc de 1.000.000 € are 1,2 m

10.000 de bancnote de 100 de euro (1 milion de euro în total) cântăresc 10 kg şi măsoară peste 1,2 metri înălţime. Un singur teanc de bani cu 50.000 de bancnote de câte 100 de euro (5 milioane de euro în total) are 6 metri înălţime şi cântăreşte puţin peste 50 de kilograme.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Momente controversate la festivalul Beach Please de la Costinești cu Wiz Khalifa și Andrew Tate Colaj
image
image
image
image
image
image
image png
Banner Enceanu Tantareanu
banner ilinca vandici png
ianis hagi si elena nunta jpg
banner catalin botezatu png
Diskoteka Fun Factory jpeg
iulia vantur salman khan jpg
Cântăreața a realizat și o colecție de haine, de geci și tablouri pictate, unisex
image
actualitate.net
image
actualitate.net