Dragă Alexandru Tudor,


    Alexandru Tudor
Alexandru Tudor

 Ai fost desemnat la un meci mai mare decât un derby județean. La U Cluj-CFR. Erai cel mai potrivit să fluieri acolo unde priveau cu tensiune şi clujenii și pariorii, dinamoviștii, steliștii, vasluienii.

Mai puțin amărâții, cenușiii de rapidiști care și-au dat cu stângu-n dreptu' și cu tesla-n coaste,fi-mi-ar silă de ei... Eram sigur că vei fi obiectiv, cinstit ca de obicei, cum era conduita ta obișnuită.

De unde să știm că tu ai început să te gândești la retragere și că în mintea ta puțină - abia acum m-am prins! - ți-ai propus să dai lovitura. Să te retragi. Rușinos. Nu în plină glorie, ci plin de căcat! Asigurat cu ceea ce Pașcani și ai lui - susține presa asta nu eu - au umplut tot fotbalul românesc: moloz. Tu erai Fecioara, Pururea Vergina, Neprihănita.

De ce să te retragi așa să râdă curcili dă tine. Mai bine pătat cu căcat dar bogat. Că, așa ai arbitrat. Bogat desigur în grămezi de moloaze. Am văzut acel 11 metri dat de tine cu nerăbdare să scapi de stres: Tudor cel vechi și corect, nici beat criță nu ar fi dat. Ai vrut să fii și tu o dată vulpea de Balaj și nu ți-a ieșit... fiindcă ăla are talent... Dar peste o noapte cețoasă clujeană te-ai metamorfozat. Și ai și tu, acolo, ceva moloz de pensie.

Ai comis-o în stilul cadavrului vivant numit Briketă. Așa ai comis-o: ca o ultimă lovitură Tudore! Fără rușiune, mustrări. Îți futuși o carieră exemplară cum numai Crăciunescu și Porumboiu o aveau de pe vremurile alea când se fluiera la ordin. Și ei și-au păstrat verticalitatea. Tu ți-o beliși de tot. Vai de mama ta și de viitorul tău!

Dar cine se va bucura de vacanțe pe mormanul de moloz? Tu crezi, ca și aranjorii ăia "discreți" din Gruia, că nu există un Dumnezeu? Că până și El poate fi mânjit cu praf de moloz...? Căci asta s-a ales de cariera ta fulminantă, de frumosul ăla de Brad Pitt. Acu' ești Brad Pish... pragul de moloz...Toată viața ta de arbitru-pensionar, consumator de moloz te va mustra fapta. Cum ai stricat tu meciul.

Tu și incitatorul Cadu; fraierul de Bornescu e victimă colaterală. Eu te pun pe lista mea cu briganzii de tot closetul şi nu te voi uita. Cu Savaniu, Brichetă şi Balaj geniul în rele... Rușine profundă, bă băiete! Du-te iar la mănăstire, rămâi acolo. Sau fugi pe o plajă exotică, aşa ca să te uite lumea.

Moloz ai căcălău...

George Stanca, pamflet

Zodia care se îndrăgostește în luna februarie. Sursă foto: Pixabay
cub vali vijelie png
gabriel mardale jpg
vedete jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
maxresdefault jpg
cub Costin Craioveanu png
Razvan Danciu, Survivor  jpg
image
image
image
image
image
image
vedete jpg
cub Costin Craioveanu png
Demi Rose s a fotografiat într o ținută sumară jpg
10 dana budeanu verdict stil carmen bruma si mircea badea jpg jpeg
narcisa suciu si Daria jpg
oana zavoranu si sotul