Dragă Ana-Maria Păunescu,

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

După 7 ani de comemorare a celebrului tău tată, Adrian Păunescu, pot afirma că ești fata lui. Multe alte persoane și-ar dori să fie „fiica lui Păunescu” - se cunosc unele tentative... - dar a ieșit așa: să fii tu... Dincolo de această glumă, ca un ins care a lucrat cu Adrian, ce mă-ndeamnă să afirm asta, sunt vrednicia, tenacitatea și „răutatea” ta în toate cele. Tipic păunesciene... Alături de fratele tău, Andrei - universitar, solist, compozitor și organizator de cenacluri grandioase. Și invizibilă, dar prezentă, cu mama ta, Carmen... cândva Antal, solistă de folk a anilor ’80... ai reușit să duci la capăt «Festivalul Internațional Adrian Păunescu». La Craiova.

Care a inclus, în prima dintre cele 3 zile, concertul Nicu Alifantis, ajuns și el, Nicu, la faza simfonică. Precum  Phoenixul lui Covaci pe disc. Sau Tudor Gheorghe la Sala Palatului; Mircea Vintilă la Alba Iulia și eu, deocamdată cam atât știu... Tot atunci, festivalul a avut „etapa sătească” desfășurată la Casa de Cultură „Adrian Păunescu” din com Bârca - aflată în oglindă cu Liceul cu același nume - fu un mini-cenaclu, bazat pe  forțele locale tinere. Recitări din consăteanul lor celebru, dansuri populare oltenești. Apoi, veniră melodiinle  grupului, ce zi eu? corului „Generația folk”. O fabuloasă pepinieră folk din Craiova a redutabilei Mădălina Amon. Profesoară de geniu. Li s-au adăugat Andrei Păunescu, Vali Moldovan și ulterior Angelica Stoican într-un recital de folclor oltenesc. Ca apoi, invitații să fie „omeniți” la casa Poetului...

Concursul folk inițiat la ideea ta Ana-Maria - excelentă, felicitări! - a fost de o consistență și o calitate pe care eu, unul, îmbătrânit în astea, nu le-am mai întâlnit vreodată... Îl declar un mare, imens succes! Sigur că baza  creativă a lui a fost materialul uman pregătit de opt ani de către tenacea și talentata Mădălina Amon cu ai ei „copii” unii maturizați deja, din „Generația folk”. 

Maxima de audiență și bucurie fu atinsă în Parcul Romanescu. Unde Cenaclul Flacăra s-a manifestat ca-n vremile bune. Cu nucleul vechilor spectatori, azi vârstnici, alături de noile „generații în blugi...”. La fel, distribuția - căutați-o pe net...! - cu clasicii genului. O maifestare ținută ca de obicei până după... după miezul  nopții. 

Duminică - simpozionul dedicat lui AP. La care, ca de obicei, au lipsit scriitorii locali. Prezenți, spre cinstea lor, prietenii din Basarabia ai poetului care au dat culoare și sens reuniunii. Acad M. Cimpoi, acad. N. Dabija marele poet „de dincolo”, - de ce nu „și de-aici”? - I. Caliniuc. A lipsit acad. V. Tărâțeanu spitalizat. Apoi, vechii apropiați: N. Georgescu eminescolog, N. Dragoș poetul, gazda Td. Nedelcea, Pt. Gigea ex-ministrul, ziaristul N. Arsenie, poetul V.M. Sultana, scriitorul severinean Fl. Copcea, Doina Rizea, Em. Proșcan, Il. Cristescu, cu  modestie, subsemnatul... S-au dat apoi premiie la concursul de poezie.

Festivalul s-a terminat cu un regal, rarissim și serenissim - medalion Eugen Doga. Cu contribuția Filarmonicii „Oltenia”.

Mersi, Ana Maria - Andrei - Carmen!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2304929435 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Andreea Banica jpg
hopkins jpeg
banner lupu rednic png
andreea balan jpg
Banner Mihai Trăistariu
Banner Petre Năstase
8 animal x jpeg
banner gabriela cristea png
image
actualitate.net
image
actualitate.net