Dragă Carmen Tănase,

Ultima actualizare:

    Carmen Tănase
Carmen Tănase

Aud că la fix 10 ani de când ai ajuns populară, întâi cu “Inimă de ţigan”, revii cu o altă ipostază. După ce ai fost pe rând, ţigancă, amantă, nevastă, mamă, matroană iată că ai ajuns la 56 de ani bunică de telenovelă. Într-un alt produs inventat, aflu, de la Ruxandra Ion, mama telenovelelor.

Mi-ai dat un motiv de gândire: Nemții și nu numai l-au stors pe Beethowen al lor de a rămas în doar o literă: ”w”… Americanii au exploatat de evenimente și nuvele singurul lor război, de pot face din el și carnaval. Iar noi nu avem un film despre Eminescu. Nici măcar acum în capitalismul ăsta ortodox, nici un episod cu Arsenie Boca; nu mai zic că Nea Nicu voia filme cu Mihai, Ștefan, Mircea fie că erau puși să semene cu el… dar erau domnitori, vârfuri de neam.

Iar noi, PRO TV (sigur, e politica unui post americănesco-românesc, privat) am început-o cu Țiganii. Că sunt mai colorați, au adică exotism; că trăiesc în corturi; că au un limbaj caraghios, ca o română de baltă...; că au muzici mai ușchite și se pupă cu repertoriul Loredanei cel mai nou… și alte argumente forte care-l ucid, iar!, pe Eminescu. Că mai e un bou de l-a făcut cadavru din debara ajunge-s-ar el! Pe de altă parte un serial comercial Eminescu ar da naștere la cumplite polemici literare; așa cum în țara prietenă, Turcia, a fost cu Suleymanul ei comercializat, mega-sexualizat, deformat istoricește…

Pe scurt, da!, eu nu am disprețuit acest gen de novele, le-am ignorant. Și m-a durut când am văzut că un Dinică, Moraru, Zamfirescu, Găitan plus promisiunea veche Visu se bagă acolo. Da, știu, erau bani mulți și… Da, am fost gelos. Nu meschin. Căci la urmă rămân, totuși e evident, niște roluri de referință, inubliabile. Niște figuri memorabile. Referențiale. Tu, alături de Visu, ești una dintre acestea. Aici în caste chivușe este munca ta de ani buni. Am găsit chiar să mă combat singur.

Ce e rău că Jean Gabin sau Liam Neeson au fost acel mizerabil Jean Valjean? Da, revizuiesc părerea mea. Reticența mea. Nu e chiar degeaba tot ce ai sau ați făcut. Dar și pocnesc din degete parcă mai mult mi-ar fi plăcut să te văd mai întâi în Eminescu… Oricum văd că devii clar regina genului de vreme ce iar vei fi primadonă într-un astfel de film. La care, calc pe inimă, mă voi uita cu tot interesul, nu ca până acum.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
banner oana lis png
claudia patrascanu bani casa constanta webp
banner mădălina ghenea png
banner smiley Dinu Maxer png
banner saveta bogdan png
banner alex dobrescu png
banner oana moșneagu vlad gherman png
Maria Lătărețu a fost  supranumită de  arabi ”regină” și au  adulat o pentru vocea ei  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net