Dragă Cornel Palade,

Ultima actualizare:

Ai mult umor, te ştiu şi din cariera solitară, la Tănase, te-am zărit într-un spectacol cu un belgian, nu-l mai ştiu, apoi am petrecut la Snagov la un amic comun, Radu.

Te-am remarcat şi în particular, prin spontaneitate, umor, orizont umoristic. Pari spontan, dar eşti cerebral; o faci pe prostu', dar „te" râzi de proştii autentici care „să râde dă tine".

Eşti mare, ce mai! Păcat că eşti moldovean, ar spune Ţociu... lucru cu care eu nu sunt de acord. Apropo, nu ştiu cum v-aţi lipit voi, cum v-aţi cunoscut, dar repet ce i-am scris şi lui Romică, parcă v-aţi născut unul pentru altul... hai că nu mă gândesc la prostii, ca cazurile de lache şi make...

Mai ales că, după succesele avute în trombă, după bunăstarea la care aţi ajuns, după solicitările uriaşe şi banii câştigaţi, voi nu v-aţi schimbat în esenţă.

Poate v-aţi cam îngrăşat, atâta tot. Apoi, am observat la tine, umoristul necruţător, dur caricaturist al pantomimei, că ai început să ai frica lui Dumnezeu; să ţii posturile mai abitir ca alţii, să crezi mai mult decât alţii.

Nu aş vedea în tine un viitor monah, un habotnic, dar oricum, un credincios al Domnului mai zelos, da! Probabil că ai ajuns aici din recunoştinţă pentru ce ţi-a dat El: harul umorului şi un trai bun; sau pentru că îţi este teamă să nu-ţi ia ceva din fericirile pe care le parcurgi acum, pe scenă, ecran şi viaţă, muncind din greu - nu fac mişto! - cu gândul la ai tăi, la soţia şi la fiica ta.

Pe care le cunosc de pe la începuturile tale când eram vecini în Decebal, iar Romică stătea colea în Mecet.

Cu tot comicul de situaţii, cu toată batjocura adresată prostiei agresive, imbecilităţii, mimării credinţei, viciilor şi racilelor contemporane, pe măsură ce trece timpul, voi, tu, Cornele, nu vă cabotinizaţi, nu păcăliţi. Iar tu, îndeosebi, te spiritualizezi. Deşi prin mediile pe care le frecventezi ai putea să te spiritualizezi!

Te văd, e drept, într-un viitor îndepărtat, ca pe un înţelept cu barbă, alături de mustaţa albă a lui Romică, biciuind ca din amvon, cu har, umor, sarcasm, prostia omenească de pe plaiurile mioritice. De la vlădică, până la opincă!

George Stanca, pamflet

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
familie  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cub Marina Almășan
monica gabor diva jpeg
Captură de ecran din 2024 09 07 la 20 06 38 png
cub cub adriana simionescu 2 png
banner gabriela cristea png
banner oana lis png
Banner Marina Voica
dumitru rucareanu colaj captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net