Dragă Dumitru Dragomir,

Ultima actualizare:

    Dumitru Dragomir
Dumitru Dragomir

Treci prin clipe grele. Sau, să nu exagerăm, funcţia sau cariera ta de preşedinte LPF  sunt la un  punct critic. Prin clipe grele, însă  treceai dacă  nu erai sănătos, aveai de suportat o operaţie,  sufereai  de o boală grea.

Şi ai una, ca şi mine: ai boală pe Jiji. Intrigantul, deValizorul, Brichetarul, Groparul Stelei. Lui i s-a adăugat - i-auzi cine? - Cârpăncur şi trei raglane ăla de Şiman, un Neicanimeni, un venetic în fotbal. Un zgârie brânză intrat în istorie când a premiat fotbaliştii cu paltoane ca pe vremea Anei Paker. Un cărpănos.

Cam ca Copos, că nu degeaba s-au încuscrit. A tunat şi i-a adunat... Marii făruritori de destine fotbalistice ale unor Varga şi Bălan , pe care cuplul bielă-manivelă, naşu-finu i-au nenorocit, i-au scos din circuitul fotbalului mare, din naţională.

Dar, Copos mai are şi generozităţi, mai lasă şi de la el, mai are scăpări când îşi mai aduce aminte că e de la ţară, că vinde din popor.

Dar, Şiman ca un guguman... mârlan, fără bun-simţ. Ăsta te contestă pe tine!? Cu Jiji la spate... De fapt, de când îl ştiu pe Bolovanu, tot înjură şi contestă. Mârâitor. Lătrău.

Habar nu am cum şi în ce fel s-a strecurat individul în fotbalul românesc. Că la el fie un jucător , fie un kil dă mazăre tot marfă se numeşte. Oricum, dacă puciul le reuşeşte - ceea ce nu cred, şi nici nu doresc - şi pun harpagonii ăştia, farisei cu damf de semizei, pun , zic, mâna pe o parte din fotbalul românesc, eu unul trec la popice, la arşice şi scriu cronici la curling. Că e plină ţara de şimani, practicanţi ai acestui milenar sport.

Să-l vezi pe demiurgicul Jiji victorios!? Acest Ioan fără de Ţară, Patron fără Stadion, urât, blestemat cu descântec şi farmece de urât atât de ai lui , cât şi de ai noştri; sfidând o ţară-ntreagă cu banii, sfidând şi Pronia cu banii.

Unde au fost, mă Mitică, educaţi ăştia care cred ei că poţi da şpagă şi lui Dumnezeu? La care Ştefanghiuorghiu, pe invers, nene ? În ce ţară, mă?, că noi românii suntem un popor de credincioşi!?

E un moment greu, Mitică, dar trece. Şi, nu mor caii când vor jijibecalii! Tu te-ai dovedit politician abil în fotbal şi în Ligă. N-or să te dărâme inşi de mămăligă. Să fii tare, cum a fost...Mihai Viteazul!

Mitică, fii oltean , taicule!

George Stanca

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner Natalia Guberna png
julieta szonyi jpg
banner Irina Loghin
sabrina carpenter body roz instagram jpg
banner Doina Spătaru
image png
banner Mihai Traistariu
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net