Dragă Ilie Năstase,

simeon stalpnicul png
Ilie Nastase

Ziua de azi, Sfântul Ilie și ziua de ieri, ziua ta de naștere - dacă aș fi Homer, dar nu-s, le-aș numi dubleta ”Iliada” - ți-au adus bucurii rezervate. Sau, care se anulează reciproc... O spun direct, ”bucuria rezervată” ar fi aceea a divorțului tău de Brigitte. Sau al ei de tine… Dar, și aici e de comentat.

 Căci, întrebându-te, recent, la ziua unui prieten drag și comun, ce e cu cearta ta cu soția ai spus: “Eu mă cert în fiecare zi cu Brigitte.” Clar! Adică, nimic nu e clar… când este vorba despre Ilie Năstase și femeia cu F mare, stimați telespectatori! Căci, deși aflat în plin “divorț” ai fost în Suedia, așa mi-ai spus că ești acolo ieri când te-am sunat să te felicit. Și, te cred... Iar soția, ”Divorzziata” te aștepta direct la Saint- Tropez. Unde ești azi. Asta în plin divorț marca Năstase. Înțelege-i, Doamne! 

Dar, ceea ce m-a bucurat și mai mult dincolo de gluma asta cu divorțul, e faptul că ai fost până ieri invitat de onoare la turneul de la Bastad din Suedia. Unde la un ”meci al legendelor”, i-ai antrenat pe Mats Wilander şi Mikael Pernfors. Probabil, o prestație agreabilă la care ai fost spumos ca de obicei… În fapt, o mare plamă - mă screm să scriu… amabil - pe obrajii pătați ai englezilor. Care nu știu de ce nu te au la burdihan. Mai ales, conducerea ITF. Cu englezoiul de rigoare. Care la Fed Cup pune arbitru englez la un meci cu Anglia. Mama lor dă ‘oți! Care nu de acum te tot șicanează, ci asta o fac încă de când jucai tenis? Iar noi îl primim regește și cu respect pe  prinșul Charles. Cine-i primitiv, aici? Iaca, niște golani dintr-un popor de câțiva gentlemani. Repet, restul derbedei. Huliganii cei mai mari din sport. Și, dacă ne uităm la origini, cei mai nenorociți exploatatori prin colonialismul lor secular. Unde dracu să găsești omenie și ”civilizație ” la un popor sângeros? Mai rău decât zicem noi că au fost nemții. Trăim o legendă falsă privind “omenia” britanică.

Acum, văd că și suedezii prin faptul că te-au invitat, le-au dat o palmă… cu P mare. Iar tu demn, le-ai spus clar că te retragi din Fed Cup. Că ai treabă. Jigodiile! Și mai sunt niște jigodițe pe aci Ziariști. Am auzit cu urechile mele la un post de radio, de sport când un Neicanimeni te făcea mitocan… Cozi de topor, euro-limbari, adaptați la o Europă neznaționalizantă… Pupa-te-ar pe fundul rachetei… că mi se urcă  sângele-n cap! Pentru 19-20 iulie, dubleta Iliada: La, la, mulți, mulți, ani, ani, Ilie, Ilie!!! 

anamaria prodan si ionela prodan
kate middleton
Kate Middleton, Prințul William, Harry și Meghan Markle (sursa foto OKMag)
Alexandra Dinu Mario Mutu Adi Mutu (colaj Click!)
Melania şi Donald Trump
politia rutiera 0 jpeg
cub octavia geamanu marian ionescu png
image png
Vehicule militare distruse în Harkov - Razboi în Ucraina FOTO AFP
Becali
image
image
image
image
antonia 2 1280x720 1 jpg
dragusanu jpg
cub octavia geamanu marian ionescu png
Alexandra Dinu Mario Mutu Adi Mutu (colaj Click!)
anamaria prodan si ionela prodan
Bella Hadid, la Săptămâna Modei de la Paris jpg