Dragă Ionuţ Popa,

Ultima actualizare:

Cred că mata ai ceva devieri de posesie. Simțul îți este dereglat. Să știi că o echipă de fotbal e ”a mea” și pentru patron, și pentru jucători, și pentru magazioneri, și pentru îngrijitorii de teren, și pentru suporteri. Nu e un domeniu exclusiv al antrenorului, așa cum crezi mata și-ți permiți să-ți bați jucătorii ”tăi”. Sau să crezi că ai dreptul s-o faci. Că ți se cuvine. Faptele de la meciul de la Ploiești, jucat de UTA cu Petrolul - încheiat 2-2 - arată că gândești ca un vechil. Și că ai convingerea - aici e grav - că ai putere absolută asupra echipei. Te știam un om hâtru, uneori spiritual, haios și-ți urmăream cu amuzament intervențiile verbale. Dar să asist la spectacolul grotesc pe care l-ai oferit, acela de a alerga pe teren spre un jucător să-l bați, mi s-a părut de o jenă, să nu zic mitocănie totală. Rarissimă la echipele civilizate. O manifestare feudală pe care nici fotbalul n-a apucat-o în vreo epocă istorică. Coreenii democrați mai făceau d-astea la înfrângerile unor echipe reprezentative, dar suntem în Europa, nene! Nu în Evul Mediu, nici în comunismul nord-coeean. Ești un barbar …și în loc să te calmezi, să ajungi la ceva fie și penibile scuze, ai ținut-o langa. Te citez mânios și indignat ca pe clasicii nazismului.

“Am un jucător problemă - Norbert Ianos (n.a.) - îmi creează mereu o atmosferă rea. La ultima fază, când orice spectator dădea gol, el a intrat cu o indolență caracteristică și a tras aiurea.

Temperamentul meu m-a făcut să îl strâng de gât. Îl omoram dacă îl prindeam. Intram la închisoare, scriam două cărți și ieșeam”! Asta mi se pare genială ca poantă socială, acidă, bravo, dar… într-un context violent la maximum…

”Își bate joc de întreg lotul. Eu vreau să fac treabă aici, el își bate joc de toți. Sunt antrenor, dau șanse în continuare, iar el își bate joc. E plecat. Să plece la Ferencvaros. E greu să mă calmez. M-au oprit jucătorii în vestiar. Este atât de flegmatic și atât de indolent, nu-i convine nimic. Nici un jucător nu îl suportă”.

S-ar putea să ai perfectă dreptate, ești antrenor, ai destule puteri. Nicidecum absolute. Puteai să iei măsuri drastice, însă nu așa. Jucătorul este de etnie maghiară și că l-ai trimis și la Ferencvaros, să  nu aibă o reacție identică lui Ilan Laufer și să te acuze de șovinism… Ai grijă. UDMR-ul nu doarme. Iar tu ești un Ionuț, nu Ianos…Du-te dragă și antrenează capre, dar și acolo s-ar putea să te prindă protecția caprelor…

Incidentul va trece neobservat. Căci ai încercat să creezi un precedent incredibil în fotbal. Aș fi bucuros dacă FRF ar lua măsuri exemplare. După mine, cu toată simpatia, te-ai descalificat ca dascăl, mister, antrenor. 

Pe maidan, nene Popică… deși nici acolo nu vei găsi fraieri care să se lase caftiți. Și la fizicu-ți s-ar putea să ți-o și iei… Adio! 

Marditorule de jucători.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image png
image png
image png
Vlad Gherman și Oana Moșneagu se căsătoresc la doi ani de relație
cub nicoleta luciu png
WhatsApp Image 2024 04 22 at 19 15 39 jpeg
Banner gina pistol png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net