Dragă IPS Calinic,

Ultima actualizare:

    IPS Calinic
IPS Calinic

Înalt Prea Sfinția Voastră, v-am văzut în prim-plan la recenta nuntă a Prințului Nicolae. Dincolo de faptul că ne cunoaștem “de-o viață“, m-a impresionat ținuta înaltă a omului de palat.

Dacă în 1990 nu prea vă prețuiam, tot din motive monarhice, observ la Sfinția Voastră o “maturizare“, aș spune fără să deranjez de-a dreptul, politică. Dincolo de chipul dumneavoastră arătos, de statura impozantă, v-a apărut ceva nevăzut sau foarte greu vizibil, o distincție și o rigoare greu de reperat la genul “stupid people“, care n-are cum vedea ceea ce iată, v-a încununat viața, harul sfinției voastre. 

Dacă prețuirea mea din anii ’90 era minimă, pe măsură ce v-am cunoscut am descoperit în sfinția voastră multe calități. Însă imaginea recentă a sfinției tale mi se pare de-a dreptul înălțătoare. Simțeam eu, bănuiam eu. Aveți, cum se zice la noi în folclor, “stea în frunte“ și până la urmă aceasta trebuia să strălucească. Acum, că vă numărați printre deținătorii secretelor regale ale țării, iată-vă un personaj important. Nu că n-ați fi fost nici până acum, dar de data aceasta importanţa e uriașă în calea stabilirii unei descinderi monarhice. Mă bucur că ne cunoaștem de multă vreme, că vă sunt apropiat și că împărțim printre altele dragostea pentru literatură. 

În ceea ce privește secretele, vă dau dreptate, sunteți cea mai potrivită ființă să le dețină. Ați apucat Majestățile lor Regele Mihai și Regina Ana; l-ați apucat pe maleficul Duda și l-ați ținut în brațe pe actualul Prinț Nicolae, pe cale de a da țării un urmaș. Sunteți expert în case monarhice și asta nu vine din nimic, iar acum ați binecuvântat nunta Prințului Nicolae cu același har. Îmi amintesc cu plăcere, într-un 11 mai, când la o vizită a Majestății Sale Regele Mihai la Curtea de Argeș, venit alături de Regina Ana, Prințul și Prințesa când fără să vreți la o reculegere, dintr-o discuție ulterioară avută între noi doi am dedus că înalta povară cu care Casa Regală v-a onorat este meritată, aceea de Martor Ocular al unei Dorințe Regale. 

De altfel, mi s-a părut atunci, zic mi s-a părut sau așa am crezut, că am constatat un dispreț “suveran“ invers. Un mod intolerabil de a trata Majestățile lor de către Prințul Duda. Ulterior, o parte din lucruri mi s-a confirmat, iar faptul că în cele din urmă viitorul Rege are încrederea totală a Sfinției Voastre-om al lui Dumnezeu- atestă integritatea și repet Harul, Harul Harul. Mă bucur că vă cunosc. Sărutăm dreapta. 

image
image
image
image
image
image
banner catalin dobrescu oana radu png
tavi clonda si gabriela cristea e1676360535995 jpg
banner rona hartner png
banner madalin ionescu png
banner denisa manelista png
banner George Nicolescu png
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
halle berry instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net