Dragă Jean Pădureanu, cine ai supărat de-ți vrea și oasele împrizonate?


    Jean_Padureanu
Jean_Padureanu

Ocupi inutil o celulă a patriei detenționale. Băăă, nenorociților, nu mai aveți suflet, omenie, nimic? Îl lăsați pe bietul Pădureanu să moară-n pușcărie?

Da, a fost părintele Cooperativei. Al reciprocităților. A greșit. Cu fapte impuse de mizeria de azi și de ieri a politicilor nenorocite care ne-au condus ”spre cele mai înalte culmi…” și acum spre Abis. Care ne-au lăsat să visăm măcar două luni că suntem liberi să ne construim o țară nouă. Până și ”coruptul” Jean a consimțit la momentul Zero. Se căia. Cine era el? Un oltean adoptat de bistrițeni. Care a adus orașul de adopție în prima divizie. Când Lucescu antrena naționala și dorea să izoleze jucătorii. Așa a ajuns el în lumea bună. Așa s-a impus cu inteligența. Jean era un întreprinzător avant-la-lettre. Avea carmangeria clubului care hrănea foamea tuturor arbitrilor, ziariștilor și altor implicaționiști. Când carnea era aur. Avea, un sistem de alba-neagra între gară și autogară. Al cărui profit mergea la club. El nu lua nimic. Jean nu avea//are familie, neveste, amante în Florida. Are doar cultul Gloriei Bistrița. Mare căcat! O echipă de supraviețuire. Pusă în feroviarismul fotbalului nod de cale ferată. Un ”beclean pe Someș”, acolo. Sufletul, viața, existența lui - contestabile sau nu - au fost strânse în Gloria Bistrița. Căutați-l pe Jean la averi. E sărac, ca Iliescu. Iar acum, cine câștigă, mă criminalilor? Că Jean, diabetic, parkinsonian, dezorientat ca un bebeluș ce se scapă-n scutece, e în pârnaie în loc de azil? Pe cine ai supărat, Jenele, de-ți vrea și oasele împrizonate? 

Domnule președinte Băsescu, numai la dumneata e cheia. Jean nu-mi e mamă, nu-mi e tată și nici Țară adorată. Fu și e un om pentru orășelul lui. Eliberați-l. Într-un spital civil. Azil. Acasă. Măcar atât. Dacă unii oameni ca primarul, prefectul, președintele de județ, Lucescu, Armeanu, Manea, Sânmărtean (dar el nu prea știe ce e recunoștința), mai puțin Horoba, l-au cam uitat, faceți Dumneavoastră ceva omenesc. Creștinesc. Grațiați-l. Măcar să moară liber.

Faimosi Survivor camp jpg
FotoJet jpg
Eliminare Vica Survivor Romania Foto Pro TV jpg
horoscop shutterstock 1621310242 jpg
foto1  Vila cluj jpg
Ana Margean varianta cu flipb jpg
Gina pistol Smiley fiica jpg
bunicuta foto1 jpg
image
image
image
image
image
image
Doc Foto Pro TV jpg
Vica Blochina 3 jpg
Gina pistol Smiley fiica jpg
cub Lorelai Moșneguțu png
pamela anderson jpeg
cub isabela onoriu png