Draga Olteanu Matei a fost căsătorită de trei ori, iar pe ultimul soț l-a divinizat: «Aș fi preferat să mor odată cu el»


    Draga Olteanu Matei și Ion Matei au fost căsătoriți timp de 44 de ani Sursă foto: Arhivă personală
Draga Olteanu Matei și Ion Matei au fost căsătoriți timp de 44 de ani Sursă foto: Arhivă personală

Născută pe 24 octombrie 1933 la Bucureşti, Draga Olteanu Matei a fost una dintre cele mai cunoscute actriţe de comedie autohtone, care a avut numeroase roluri pe scena Teatrului Naţional Bucureşti, dar şi în multe filme şi producţii de televiziune. Viața personală a actriței care a murit, la 87 de ani, din cauza unei hemoragii digestive, este la rândul ei demnă de un scenariu de film. A fost căsătorită de trei ori, iar ultimul mariaj i-a adus liniștea sufletescă la care a sperat.

Draga Olteanu Matei a avut o carieră de 60 de ani în teatru și film, însă a trăit cu intensitate și în afara scenei. A fost căsătortă de trei ori, ultimul mariaj, cel cu medicul Ion Matei, fiind unul de poveste. Primele două căsătorii de încheiaseră tragic pentru actriță, în amebele cazuri infidelitatea soților a fost cea care a determinat-o să pună capăt legăturilor. 

A rămas văduvă în 2014

Draga Olteanu Matei a rămas văduvă în 2014. A fost căsătorită 44 de ani cu medicul Ion Matei
Draga Olteanu Matei a rămas văduvă în 2014. A fost căsătorită 44 de ani cu medicul Ion Matei

În aprilie 2014, Draga Olteanu Matei trecea prin momente cumplite. Soțul ei, reputatul medic Ion Matei, se stingea din viață, lăsând un gol imens în sufletul actriței noastre. Cei doi se căsătoriseră în 1968, iar mariajul a fost unul exemplar. „Eu şi soţul meu suntem o singură persoană şi trăim fiecare moment împreună, clipă de clipă; sigur că trecem prin necazurile vârstei, că ajungi să nu mai vezi bine, să nu mai auzi bine, să te doară picioarele”, povestea actrița într-un interviu mai vechi.

Decesul celui care i-a fost alături decenii întregi a marcat-o profund pe actriță care, la scurt timp după moartea soțului, a făcut niște declarații cutremurătoare. 

"Sunt supărată. Supărarea asta nu va trece niciodată. O să moară odată cu mine. Vă spun sincer că aş fi preferat să mor şi eu odată cu el. Dacă există o mare dragoste, cum am trăit eu, ţi se pare că nimic nu mai are rost. 44 de ani am fost foarte fericiţi. Nu a existat niciun secret al longevităţii. Există oameni deştepţi şi oameni tâmpiţi. Oamenii deştepţi se înţeleg bine între ei până la bătrâneţe, îşi descoperă unul altuia motive de admiraţie, lucrurile se încheagă în aşa manieră încât unul fără celălalt nu poate să facă nimic. Asta e dragostea profundă care începe din tinereţe cu atracţia fizică şi se continuă cu iubirea. Ajungi să îl iubeşti pe celălalt cu toată fiinţa ta, respiri odată cu el, plângi odată cu el, râzi odată cu el... Aşa a fost viaţa noastră", povestea îndurerată, doamna teatrului românesc, pentru ziarulring.ro.

Citește și  

Actrița Draga Olteanu Matei a murit la 87 de ani. Era în stare gravă din cauza unei hemoragii digestive

„Din culisele cinematografiei“. Cum a ajuns Draga Olteanu-Matei să fie „victima“ naţionalizării din 1948 

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
catherine zeta jones png
foto1 porcul jardelb jpg
cub rebeca onoriu png
Mihai Bendeac FOTO Facebook
Ion Dichiseanu si unica sa fiica Ioana jpg
image
image
image
image
image
image
inna si mos craciun jpg
cub theo rose anghel damian png
Ion Dichiseanu si unica sa fiica Ioana jpg
Mihai Bendeac FOTO Facebook
De ce participa de fapt Andreea Tonciu la Survivor Romania 2022 jpg
nicole cherry jpg