Draga Olteanu Matei a împlinit 86 de ani. A fost căsătorită de trei ori, iar pe ultimul soț l-a divinizat

Ultima actualizare:
Draga Olteanu Matei,  alături de Radu  Andrei Tudor,  în emisiunea  „Pulsul zilei”
Draga Olteanu Matei, alături de Radu Andrei Tudor, în emisiunea „Pulsul zilei”

Născută pe 24 octombrie 1933 la Bucureşti, Draga Olteanu Matei este una dintre cele mai cunoscute actriţe de comedie autohtone, care a avut numeroase roluri pe scena Teatrului Naţional Bucureşti, dar şi în multe filme şi producţii de televiziune. Și viața ei este demnă de film, unul de dragoste am puitea spune, căci povestea cu medical Ion Matei, cel de-al treilea soț, este deosebit de sensibilă și de frumoasă.

În ultimii ani, Draga Olteanu Matei nu răspunde la telefon de ziua dumneaei, pentru că, spune ea, “nu-mi place să mă sărbătoresc şi să fac din asta un eveniment”. Azi, 24 octombrie, Draga Olteanu Matei împlineşte vârsta 86 de ani şi am sunat-o cu o zi înainte de aniversare, ca să fim siguri că o găsim. Am prins-o ocupată, ca de fiecare dată, acolo unde locuieşte, la Piatra Neamţ. “Vă mulţumesc pentru urări, dar nu mai vreau să dau interviuri. Mă grăbesc acum, că mi-au venit nişte oameni în vizită şi mă aşteaptă în hol. Sunt bine, deocamdată, sunt sănătoasă şi sunt cu oameni care îmi sunt dragi”, ne-a spus actrița. În ultimii ani, Draga Olteanu Matei a devenit mult mai discretă și se bucură de liniște la Piatra Neamţ.


    Draga Olteanu Matei,  alături de Radu  Andrei Tudor,  în emisiunea  „Pulsul zilei”
Draga Olteanu Matei, alături de Radu Andrei Tudor, în emisiunea „Pulsul zilei”

Elevul ei, Radu Andrei Tudor, prezentator al ştirilor de la TVR, o vizitează des, mai ales când merge acasă la părinţi. În plus, o mulţime de colegi de breaslă i-au trecut pragul de fiecare dată când s-au aflat în oraş. Și Carmen Tănase i-a făcut o vizită şi a imortalizat momentul într-o fotografie, dar și Magda Catone, care este și născută în aceeaşi zi cu Draga Olteanu Matei.

Draga Olteanu Matei s-a retras la Piatra Neamţ
Draga Olteanu Matei s-a retras la Piatra Neamţ

Draga Olteanu matei a rămas văduvă în 2014

În aprilie 2014, Draga Olteanu Matei trecea prin momente cumplite. Soțul ei, reputatul medic Ion Matei, se stingea din viață, lăsând un gol imens în sufletul actriței noastre. Cei doi se căsătoriseră în 1968, iar mariajul a fost unul exemplar. „Eu şi soţul meu suntem o singură persoană şi trăim fiecare moment împreună, clipă de clipă; sigur că trecem prin necazurile vârstei, că ajungi să nu mai vezi bine, să nu mai auzi bine, să te doară picioarele”, povestea actrița într-un interviu mai vechi.

Tamara Buciuceanu-Botez și Draga Olteanu Matei, în serialul "Cuscrele" (2005)
Tamara Buciuceanu-Botez și Draga Olteanu Matei, în serialul "Cuscrele" (2005)

Relația cu Ion Matei i-a adus actriței liniștea de care avea nevoie, după două căsnicii eșuate. Draga Olteanu mai fusese măritată de două ori, cu un ofiţer de aviaţie la vârstă de 18 ani, apoi cu un diplomat, în perioada studenţiei. Ambii soţi o înşelaseră şi i-a părăsit.

"Aș fi preferat să mor și eu odată cu el"

Iată ce declara actrița la puțin timp după moartea soțului ei. "Sunt supărată. Supărarea asta nu va trece niciodată. O să moară odată cu mine. Vă spun sincer că aş fi preferat să mor şi eu odată cu el. Dacă există o mare dragoste, cum am trăit eu, ţi se pare că nimic nu mai are rost. 44 de ani am fost foarte fericiţi. Nu a existat niciun secret al longevităţii. Există oameni deştepţi şi oameni tâmpiţi. Oamenii deştepţi se înţeleg bine între ei până la bătrâneţe, îşi descoperă unul altuia motive de admiraţie, lucrurile se încheagă în aşa manieră încât unul fără celălalt nu poate să facă nimic. Asta e dragostea profundă care începe din tinereţe cu atracţia fizică şi se continuă cu iubirea. Ajungi să îl iubeşti pe celălalt cu toată fiinţa ta, respiri odată cu el, plângi odată cu el, râzi odată cu el... Aşa a fost viaţa noastră", a povestit, îndurerată, doamna teatrului românesc, pentru ziarulring.ro.

Ion Matei și Draga Olteanu Matei au fost căsătoriți timp de 44 de ani
Ion Matei și Draga Olteanu Matei au fost căsătoriți timp de 44 de ani

A fost afectată de moartea Tamarei Buciuceanu!

Pe 15 octombrie se stingea din viaţă, la 90 de ani, Tamara Buciuceanu Botez, iar dispariția a afectat-o pe Draga Olteanu Matei. „S-a stins iubita mea colegă, am jucat câteva luni în serialul «Cuscrele» de la Naţional TV şi acesta a fost ultimul nostru proiect de televiziune împreună la care am filmat. Tot atunci am jucat cu draga de Stelas Popescu, cu Rodica Popescu Bitănescu şi cu Alexandru Arşinel, dar şi cu mulţi artiști de renume foarte talentaţi. Ne-am înţeles de minune şi a fost o binecuvântare să fim colege şi prietene, să am ocazia să joc alături de ea. Un munte de talent, o actriţă de excepţie, un om imens. Am rămas puţini din generaţia veche, printre care şi eu. Au trecut vremurile acelea în care eram tinere şi frumoase”, ne-a spus Draga Olteanu Matei.

Citește și:

Cum și-a pierdut Draga Olteanu Matei casa: “O prietenă a știut să ne escrocheze”

Draga Olteanu Matei a ajuns de nerecunoscut! Cum arată cea care a interpretat magistral rolul Chiriţei

image
image
image
image
image
image
microfon pixabay jpg
caragea2 jpg
calina instagram jpg
1 sofia vergara jpg jpeg
Sâmbăta care tocmai ce a trecut a fost mare sărbătoare în familia cântăreței
banner nick radoi png
banner Jesica Zamfir png
banner maria lungu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net