Draga Olteanu Matei își plânge prietena: «Iubita mea colegă, Tamara Buciuceanu, un om imens»

Ultima actualizare:
Octavian Ursulescu
Octavian Ursulescu

După-amiaza zilei de marţi, 15 octombrie 2019, a fost tristă pentru teatrul şi cinematografia românească pentru că ne-a părăsit la 90 de ani îndrăgita actriţă Tamara Buciuceanu-Botez. „Tanti Tama” sau „doamna Isoscel”, aşa cum era cunoscută de milioane de români, s-a dus la ceruri. Draga Olteanu Matei, Octavian Ursulescu şi Ştefan Bănică sunt doar trei dintre vedetele care au lăsat un mesaj despre marea doamnă a scenei româneşti.

Draga Olteanu Matei şi Ştefan Bănică au jucat cu actriţa în proiectele dragi precum „Licenii” și „Cuscrele”, iar prezentatorul Octavian Ursulescu a fost cel care i-a urmărit evoluţia. Iată ce au avut de spus cei trei despre îndrăgita Tamara Buciuceanu-Botez.

Draga Olteanu Matei: «M-am înțeles de minune cu Tamara Buciuceanu»

„S-a stins iubita mea colegă, am jucat câteva luni în serialul «Cuscrele» de la Naţional TV şi acesta a fost ultimul nostru proiect de televiziune împreună la care am filmat. Tot atunci am jucat cu draga de Stela Popescu, cu Rodica Popescu Bitănescu şi cu Alexandru Arşinel, dar şi cu mulţi artiști de renume foarte talentaţi. Ne-am înţeles de minune şi a fost o binecuvântare să fim colege şi prietene, să am ocazia să joc alături de ea. Un munte de talent, o actriţă de excepţie, un om imens. Am rămas puţini din generaţia veche printre care şi eu. Au trecut vremurile acelea în care eram tinere şi frumoase”, ne-a spus Draga Olteanu Matei (85 de ani).


    Octavian Ursulescufoto: Sever Gheorghe
Octavian Ursulescufoto: Sever Gheorghe

Octavian Ursulescu: «Tamara Buciuceanu mi-a transmis bucuria de a trăi»

„Doamna Tamara... Nu am avut ocazia s-o prezint de prea multe ori, dar de fiecare dată îmi însenina ziua cu umorul și cu accentul dânsei. Un bun prieten al meu, basarabean și el, Vali Gauzin, «Vanea», cum îi spunea altă basarabeancă faimoasă și iubită, Stela Popescu, mă ruga să-i transmit mereu doamnei Tamara admirația lui, iar dânsa se bucura ca un copil. N-am ratat, din sală, nici o apariție a ei pe scena Teatrului de revistă «Constantin  Tănase», de care a fost foarte legată în ultima parte a carierei. De altfel, împreună cu Stela Popescu și cu Alexandru Arșinel și alături de Eugen Cristea și de Cristina Deleanu, doamna Tamara Buciuceanu a făcut parte din distribuția de aur a piesei cu cel mai mare succes internațional, «Vodcă, caviar și bye-bye», de George Astaloș, în regia lui Dan Puican. Pentru cine nu știe, piesa, cu acești corifei ai teatrului, s-a jucat de sute de ori pe toate continentele (în Europa, în zeci de orașe), inclusiv în Australia și în SUA. Dar cea mai dragă, de neuitat, amintire personală legată de dânsa a fost o deplasare în județul meu natal, Mureș, la Târgu Mureș, la decernarea premiilor Trustului de presă «Ambasador», condus de regretatul Romeo Soare. Eu am prezentat, dânsa a fost laureată, dar cele două drumuri, la dus și la întors, și zilele petrecute împreună nu le voi uita niciodată. Mi-a transmis bucurie de a trăi, energie pozitivă, mi-a povestit viața dânsei, deschizându-și sufletul așa cum nu mă așteptam: «Hai, Tavi, să-ți mai zic una...». Cât de trist devine încet-încet teatrul românesc...”, ne-a spus cunoscutul prezentator Octavian Ursulescu (72 de ani).

Ștefan Bănică: «Tanti Tama ne-a lăsat personaje nemuritoare»

„A murit Tamara. Noi îi spuneam tanti Tama. A plecat spre mai bine și nu a luat nimic cu ea. În schimb, ne-a lăsat multe personaje nemuritoare în teatru, televiziune și în film. Ele nu mor. Ele rămân pentru generații întregi, să le descreţească frunţile, să le cultive. Asta înseamnă până la urmă un ARTIST cu A mare! Asta a fost Doamna Tamara Buciuceanu! Îți mulțumesc pentru tot ce am învățat și m-ai învățat lucrând cu tine. Drum lin, tanti Tama!”, a scris Ştefan Bănică (51 de ani) pe conturile sociale.

Citește și:

Ultimul interviu cu Tamara Buciuceanu-Botez: «Vreau doar să mă odihnesc»

Ultimele imagini cu Tamara Buciuceanu-Botez. Suferinţa se citea pe chipul actriţei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
image
actualitate.net
image
actualitate.net