Draga Olteanu Matei, mutată din «spitalul groazei» de la Piatra Neamț cu o zi înainte de dezastru


    Testul COVID-19 a ieşit negativ
Testul COVID-19 a ieşit negativ

Draga Olteanu Matei putea fi victima incendiului de la Piatra Neamţ! A fost mutată la Iaşi cu o zi înainte de incendiul de la Spitalul Judeţean din oraş. 

Actriţa Draga Olteanu Matei, care a împlinit 87 de ani pe 24 octombrie, a fost internată în aceeaşi secţie, cea de la ATI a Spitalului Judeţean din Piara Neamţ, unde au ars sâmbătă cei 10 pacienţi. S-ar fi putut număra şi ea printre victime. Aceasta, aflată în stare critică, a fost transferată la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, vineri seara, cu doar o zi înainte de tragedie. Cadrele medicale au declarat că Draga Olteanu a suferit o hemoragie digestivă superioară, care le-a dat bătăi de cap, iar aceasta a fost la un pas de moarte. Celebra actriţă a intrat în comă, iar medicii şi-au dat toată silinţa să o stabilizeze şi au reuşit după două ore.  “Doamna a ajuns transferată de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ din cauza unei hemoragii digestive superioare. A fost evaluată în urgenţă, s-a făcut transfuzie de sânge. E vorba despre o hemoragie importantă. Este internată în acest moment în ATI”, a declarat medicul şef UPU SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu. Potrivit medicului, cea mai probabilă cauză a hemoragiei digestive este tratamentul anticoagulant pe care artista îl ia de mai multă vreme din cauza unei afecţiuni cardiovasculare. Sâmbătă, 14 noiembrie, în jurul orei 11.00, starea actriţei era stabilă, potrivit medicilor. Şi cum fiecare pacient internat este automat testat pentru coronavirus, în conformitate cu noile reguli, şi actriţa a fost testată pentru COVID-19, dar rezultatul a fost negativ. Aceasta se află şi acum internată la Iaşi, unde medicii îi oferă tot sprijinul de care are nevoie. Draga Olteanu Matei s-a stabilit de mai mulţi ani la Piatra Neamţ, unde locuieşte la o pensiune din oraş. Ea mărturisea, anul trecut, într-un interviu pentru TVR, că este energică şi încrezătoare în viitor: “Mulţumesc lui Dumnezeu, mă simt bine. Presupun că la vârsta asta îţi mai slăbeşte vederea, îţi mai slăbeşte auzul, îţi mai încetineşte pasul. (...) În orice caz, eu simt energie în mine, eu mai simt energie. Cât o mai fi...Ce a fost rău a trecut. Ştiu de la maestrul Beligan că nu te costă nimic să zâmbeşti, şi să fii amabil cu toată lumea. Şi nu din calcul fac asta, mie îmi sunt dragi oamenii. Pe fiecare îi întâmpin cu braţele deschise. Cred că asta îmi şi dă energie”.

Celebră pentru rolurile de comedie

Reprezentantă a generaţiei de aur a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei a jucat în peste 90 de filme, în peste 50 de piese de teatru şi a avut peste 100 de roluri în televiziune. 

A jucat în diferite piese de teatru, cum ar fi “Gaiţele”, “Căruţa cu paie”, “Hagi Tudose”, dar a scris şi două scenarii de film pentru piesa “Coana Chiriţa”, în care a şi jucat. Rămâne foarte cunoscută pentru rolul Vetei, soţia lui Nea Mărin, din filmul artistic “Nea Mărin miliardar”, în care a jucat alături de Amza Pellea.

cub gabriel apostol png
zodii care imprumuta bani jpg
gabriel apostol jpg
andreea ibacka si majda jpg
Gabriel Apostol, fost concurent Masterchef
cub andi moisescu png
harry si meghan jpg
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
vladimir putin singur umbra trist cocosat shutterstock 1177474882 jpg
Kovacs
image
image
image
image
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
Kanye West
andreea ibacka si majda jpg
mihaela radulescu jpg
3 andreea raicu 1 1280x720 jpg jpeg
andreea antonescu