Dragă Serghei Mizil,

Ultima actualizare:

    Serghei Mizil
Serghei Mizil

Eşti unul dintre cei mai tari show-meni din media tv de la noi! Fără să fii undeva titular, fără să fii artist, sau de specialitate. Eşti “omul care aduce ratingul”.

Categoria, este drept , nu ai inventat-o, nici iniţiat-o tu. E o întreagă serie pornind cronologic de la acidele Mirabela şi El. Cârstea, apoi la Giovani Becali, Dragomir,Pinalti, Mădălin Voicu. Apoi la Jiji care a coborât rău ştacheta.

Sau Puric care a săltat-o bine. Tu ai venit dintr-o curiozitate diaconească. Te-ai descoperit, la dicuţia aia celebră cu Jean Maurer şi Michi Voicu despre Nicu Ceauşecu.

Apoi, la alte ediţii despre viaţa voastră, a „fiilor de ştabi", a „puilor de tovarăşi", cum vă zicem noi ceilalţi, cu invidie socială. Aşa ţi s-a relevat calitatea de "invitat de profesie".

O televiziune embrionară ţi-a oferit un show, dar, ce păcat, s-a auto-avortat! Ea! Tu, oricum, ai adăugat figurilor media tv - vai!, îl uitasem pe poetul Dinescu cel care a introdus limbajul video-neaoş - farmecul de boem, nostalgic-ironic al Bucureştiului de vechime cvasi-recentă.

Comunist. Căci, se ştie, eşti unul dintre numeroşii copii pe care demnitarul Paul Niculescu-Mizil i-a avut, crescut. Dealtfel, Nea Paul cum îi spuneam eu, "in absentio", evident, cât am fost colegi, după 2000, la Centrocoop - eu PR, dânsul liderul "Ligii Cooperaţiei " - era un om extrem de calculat şi echilibrat.

El a fost adus în politichiie dintr-o tradiţie, de familie, din vechea mişcare socialistă (!!!), nu „ilegalist". De aia, cred, s-a ferit familia Ceauşecu, de "mezalianţă" adusă de iubirea dintre sora ta şi Nicu: de pedi-greeul, necontrafăcut stângist, al familiei tale. În fine, la dracu'...

Ai apărut de nenumărate ori la TV. Poţi fi one-man-show, eşti vesel, miştocar de argou bucureştean. Cu tupeu. Spontan. Decomplexat. Dar, am rămas uimit aflând spusa generalului Stănculescu scoasă recent dintre zidurile Jilavei, pe care le-am cunoscut şi eu o noapte. Anume că, o parte din banii lui Ceauşescu au ajuns la tine şi la Copos.

Explică-te. Insistent. Alt­­fel, îţi pierzi imaginea asta de băiat simpatic. Deşi, se vede clar diferenţa faţă de Copos...

Serghei, tată! viaţa ta e un roman. Bestseller. Mustind de informaţii, şmenuri, can-canuri politice. Scrie-l! Nu te risipi!

George Stanca, pamflet

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bere istock jpg
image
image
image
image
image
image
cub corina chiriac png
image png
adela popescu colaj instagram jpg
stefan iordache jpg
christian sabbagh jpg
CRBL instagram jpg
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
 Andreea Marin (48 de ani) s-a aflat printre premianți și a venit la eveniment alături de fiica ei, Violeta (16 ani), atrăgând absolut toate privirile
image
actualitate.net
image
actualitate.net