Draga și-a pregătit prietenii pentru momentul în care nu va mai fi: «Când vei prezenta știrea despre plecarea mea...»

Draga Olteanu Matei și Radu Andrei Tudor
Draga Olteanu Matei și Radu Andrei Tudor

Prezentatorul principalului jurnal de știri de la TVR1, Radu Andrei Tudor, a avut o legătură specială cu regretata Draga Olteanu Matei. L-am rugat să ne povestească cele mai frumoase amintiri pe care le are cu marea actriță, pe care el a cunoscut-o și altfel decât au avut ocazia iubitorii filmului.

Vestea morții actriței Draga Olteanu Matei ne-a întristat profund. Prezentatorul știrilor de la TVR 1, Radu Andrei Tudor, ne-a povestit că atunci când i-a sunat telefonul, în dimineața zilei de 18 noiembrie, a simțit că nu va veni o veste bună. Și așa a fost. Draga Olteanu Matei a murit în noaptea de marți spre miercuri, la 87 de ani, după ce a fost mai multe zile internată cu hemoragie digestivă. Pentru că aveau o relație specială și se vedeau de cel puțin două ori pe an, și se auzeau des la telefon, l-am rugat pe Radu Andrei Tudor să ne spună câteva amintiri despre Draga Olteanu Matei, care va rămâne mereu în memoria noastră drept actrița care le-a dat viață Chiriței sau Vetei din "Nea Marin Miliardar".

Draga Olteanu Matei vorbea cu detașare despre moarte

"Draga pregătea oamenii dragi pentru momentul în care va pleca. Vorbea cu detașare despre acest moment: «Radu, scumpul meu, bătrânețea e grea, viața începe și se termină. Și trebuie să privim plecarea ca pe ceva firesc. Și mai ales să o facem demn. Când vei prezenta știrea despre plecarea mea, vreau să te văd demn și cu un zâmbet pe care știu că mi-l transmiți doar mie». Au fost cuvintele pe care mi le-a spus când am filmat emisiunea de ziua ei de naștere, atunci când a împlinit 85 de ani. Draga era tonică. Prin 2008 știu că era director la televiziunea locală unde eu lucram. Și atunci când greșeam ceva îmi spunea într-un fel în care reușea să mă mobilizeze. Mi-a zis așa: «Dacă nu pleci la București, să te văd că lucrezi într-o televiziune națională, te dau afară. Vreau să mă faci mândră, vreau să văd dacă mai am fler la oameni. Să-ți văd aripile, dragul meu».


    Draga Olteanu Matei și Radu Andrei Tudorfoto: TVR1
Draga Olteanu Matei și Radu Andrei Tudorfoto: TVR1

"Draga se pricepea foarte bine să gătească. Atunci când mă duceam acasă, treceam pe la ea și îmi făcea tot ce știa că îmi place să mănânc. Urmau  nopți lungi în care Draga spunea bancuri și povestea întâmplări haioase din viața ei. Vorbea despre colegii ei de scenă cu mult respect și admirație. Draga îmi spunea mereu să mă feresc de oamenii care îmi zâmbesc de la prima întâlnire și care oferă prea mult din primul moment. M-a învățat foarte multe despre oameni. Era un bun psihlog și spunea că îi place să observe oamenii. Spunea despre pandemie că va cerne și că ne va învața câteva lecții importante. Și că nu strică să avem mai mult timp să medităm la lucrurile importante din viață. Îmi este greu să nu mai am cui să spun: «Ce face Draga mea dragă?»", ne-a povestit Radu Andrei Tudor.

Citește și:

Actrița Draga Olteanu Matei a murit la 87 de ani. Era în stare gravă din cauza unei hemoragii digestive

Draga Olteanu Matei a fost căsătorită de trei ori, iar pe ultimul soț l-a divinizat: «Aș fi preferat să mor odată cu el»

zodia care consuma alcool jpg
cub Ramona Olaru și Cătălin Cazacu Natalia Mateuț și DJ Mahony png
cub Andreea Perju png
celine dion jpeg
cub camelia șucu (1) png
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
andreea marin
meghan markle 4 jpg
image
image
image
image
image
image
baza paris profimedia jpg
celine dion jpeg
Jennifer Lopez a avut ajutor la alesul bradului jpg
cub Ramona Olaru și Cătălin Cazacu Natalia Mateuț și DJ Mahony png
lorena serban tiktok jpg
cub mariana moculescu png