Dragă Viorel Turcu,

Ultima actualizare:

Ai avut probleme cu pancreasul, l-ai operat, te-ai ales cu un diabet ce te-a înrobit insulinei. Ai mai avut şi o fractură de calcaneu şi rana s-a infectat.

Cum se întâmplă la diabetici. Căci, ţi-o spun în cunoştinţă de cauză - eu am un diabet moştenit, nu ca tine ,dobândit - boală mai curvă ca diabetul nu e nici una pe lume; primeşte pe toată lumea la tine-n casă/corp: infecţii, microbi, dermatite, infarcturi, comoţii.

O paraşută jegoasă de boală: nu doare deloc. Intervenţii. Degeaba, infecţia ta s-a extins la ambele picioare! Ca să îţi salvezi viaţa ai acceptat amputarea unui picior.

Stângul. Recent, să nu mai lungesc o poveste dureroasă, ai rămas şi fără dreptul. Acum stai în pat, te uiţi spre locul unde aveai cele două picioare şi te gândeşti, te socoteşti, te căinezi.

Nu ai proteză. Nu ai bani de proteză. Nu ai surse de bai. Nu mai ai cum să mergi. Ce să mai dai cu piciorul în minge, să le arăţi tinerilor cum băgai latul, şpiţ sau rist-exterior, doar în vis mai faci asta.

Amintiri dureroase. Acum, Vio, trebuie doar să te ţii pe picioare! Să mergi. Alături de tine, dintre atâţia colegi, a fost doar unul singur, dinamovistul Lică Movilă. Aştepţi cu docilitate un ajutor. Să-ţi cumperi proteza. Care te va face fericit, în raport cu situaţia unui ins nedeplasabil.

Mă întreb, acum când lumea fotbalului a fost orbită, cutremurată de luxul etalat la „nunta secolului" - construct aparţinând a doi patroni de la echipele unde tu ai jucat şi ai fost campion - mă întreb, o costa proteza ta ceva mai mult decît diadema miresei?

Dar, nu-i poţi strica plăcerea unui ins care face ce vrea cu banii lui. Şi a altuia care se mai pretinde şi Mare Bun Unic Creştin. Viorele, ascultă-mă pe mine, să nu aştepţi la mila bogatului, că ăla nu mai este om de mult!

Tot săracul, care ştie ce e durerea, ce e necazul, te poate ajuta din puţinul lui. Sau tot fotbaliştii modeşti, normali, care nu au căpătat gărgăunii occidentali cu maşini de fiţe şi gagici de top. Bazează-te pe oamenii normali.

Or mai fi vreo doi-trei prin ţara asta blestemată. Speră Viorele, speră! Ai să vezi câtă lume te va suna la 0727-42.04.65..

George Stanca, pamflet

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1 Gabi cristea jpeg
andreea mantea si v slav jpg
sean diddy combs gettyimages jpg
Banner Dana Marijuana
Banner Camelia Mitoseru
petre roman si silvia chifiriuc jpg
Banner Elena Merisoreanu
Banner Adina Buzatu
image
actualitate.net
image
actualitate.net