Dragă Vladimir Găitan,

Ultima actualizare:

Ai, de 24 de ani, un cancer cu care te baţi. Dacă îl ai de atâta vreme şi îl învingi mereu, ai putea spune, cu o glumă amară, că eşti ca sănătos. Ba, chiar îmi amintesc circumstanţele în care mi-ai expus povestea asta tristă a ta.

Sunt, cred, mai bine de 15 ani. Eram la o masă, cu amicul Paul, la restaurantul de la etajul de sus al Interului. Asta ar însemna că eşti mereu pe picior de bătaie cu un inamic periculos şi letal, dar dacă îi supravieţuieşti de atâta amar de vreme, cred că ţi-ai făcut din lupta cu el un mod de viaţă.

Citostaticele, donările de sânge forţate, faptul că pe neaşteptate poţi dispărea brusc din viaţă mi se par de un stres incomensurabil şi de neexplicat. Şi, totuşi, trăieşti, exişti, ai făcut ceva pe lumea asta, ai construit lucruri şi în afaceri, şi în teatru, film, şi în managementul cultural.

Nu ai făcut umbră pământului cum zice, înţelept, românul. Ba, eşti oarecum în centrul atenţiei cu un rol în serialul "Moştenirea", unde, culmea ironiei, joci rolul unui doctor. Chiar dacă eşti opusul în viaţă, "pacientul", tu chiar eşti într-un fel, pacient de meserie, cunoşti bine decorurile.

Vlad, reaflând despre toate suferinţele tale şi mai ales despre această uriaşă luptă pe viaţă şi pe moarte, nu ar fi rău să scrii o carte.

Nu neapărat pentru devoratorii de senzaţii, cât pentru a depozita şi răspândi fantastica ta experienţă. Nu crezi că ar fi un astfel de demers extrem de folositor şi altora, care se află într-o situaţie similară cu a ta?

Trăind de azi pe mâine, nu în sensul peiorativ, cu sabia morţii deasupra capului, reuşind 24 de ani să supravieţuieşti printr-o luptă exemplară, zău că mi se pare o experienţă rarissimă, pe care merită să o consemnezi, să o laşi ca învăţătură celor ce vor trece prin caznele tale.

Ar fi şi un imbold, un elixir al supravieţuirii pentru ei. 24 de ani în luptă cu hidoşenia cancerului! Să îţi mai dea Domnul tot atâţia. Dar fără chinuri!

George Stanca

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
banner Săndel Bălan
Pepe și Yasmine se potrivesc de minune iar artistul este mereu cu zâmbetul pe buze în preajma tinerei soții
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
10 dana budeanu verdict stil carmen bruma si mircea badea jpg jpeg
Banner Kamara
Megan  Barton Hanson profimedia jpg
banner Radu Leca
Banner fiica Maxer
image
actualitate.net
image
actualitate.net