Dragi băieţi de la COMPACT

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Mă băieți, eu vă știu și vă fredonez ca ziarist, nu musai ca fan, încă din anii ’80. Ba, chiar îmi amintesc cu durere, că undeva în piața Universității din București ’87-’88? l-am întâlnit pe Teo, care mi l-a prezentat pe studentul la limbi străine Gyuri Pascu. Poate greșesc anii, să mă scuzați. Mai ales că scriu ce scriu aici fără calendar în mână.

Noi am lucrat ani de zile împreună când Rapsodia Română m-a cooptat ca prezentator de spectacol. La secția sa de rock -folk. Unde mai erau Hrușcă și Șeicaru, Roșu și Negru, Vintilă, apoi Holograf, mă rog îi mai încurc… Erați atunci fără Paul Ciuci plecat în SUA. 

Apoi, după ’90, m-ați luat cu voi la firma lui Țucu Beleanu-capitalist de rock… când ne-am cam intoxicat, - mai ții minte Leluț? - cu whisky și nu’ș’ de suc promovate de firmă… Au fost turnee nebune. Dealtfel, imaginile idilice, de armonie și nebunie venite de la giumbușlucurile ”profului de latină” Leluț Vasilescu. Ce vremuri, ce veselie, ce bucurie de a trăi. Căci apoi mai târziu a venit un blestem al morții. Cu Ordean, și Laghia, cu Ciuci, revenit, cu Leo Iorga, am prins aproape toate variantele mai puțin aceea cu Cost Cămărășan sau cu formule cu Coco.

Dar, viața m-a apropiat și de ei, nu-mi sunt niște necunoscuți. Ba, cu Mircea Rusu Band am mai avut contacte recente. De ce vă iau așa la oală, nu că mi-am pierdut memoria, nici că am încurcat foile cu amintiri. Ci, doar că trupa, această noțiune abstractă, iaca un nume acolo, COMPACT, face 40 de ani. Și de ce mă băieți să vă certați cu acest prilej. Acuzele aduse de unii dintre voi, cum că Ciuci vrea să fie șeful suprem, nu mai am cum să le combat, că prea sunteți mulți martori sau acuzatori. Dar ce facem cu aniversarea? Ce va zice publicul vostru care are o arie temporal uriașă, de la bunicuțe fostele gagici din anii ’70, până la liceencele de azi. Vorba lui Teo, zisă mie înainte de a pieri cu 3 zile.”Am ajuns Highlanderi, ne iubim cu fetele fostelor noastre iubite…”, Măcar pentru memoria acestor băieți, Peter și Laghia uniți-vă!Fiți cum vă numiți - COMPACT!

image
image
image
image
image
image
banner Vero Căliman png
Shakira si Pique jpeg
banner jador png
image png
image png
cub iulia vantur png
radu valcan instagram jpg
bogdan ene logo logo webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net