Drama Rodicăi Popescu Bitănescu: fratele mort de leucemie, mama paralizată 7 ani

simeon stalpnicul png
Rodica Popescu Bitănescu ascunde multă suferinţă în spatele zâmbetului de la televizorfoto: CLICK!

Are un râs molipsitor, este mereu cu zâmbetul pe buze, însă cunoscuta actriţă Rodica Popescu Bitănescu ascunde în sufletul ei o povară greu de dus: aceea de a asista la suferinţa celor dragi.

Viaţa actriţei Rodica Popescu Bitănescu (79 de ani) nu a fost doar lapte şi miere, căci multe cumpene au pus-o la grea încercare. Deşi o vedeţi mereu cu zâmbetul pe buze, iar râsul ei a devenit un brand, vedeta a vărsat şi multe lacrimi. “Mama a fost imobilizată la pat şapte ani şi m-am ocupat de ea până la sfârşit. La fel a fost şi cu fratele meu, care a avut leucemie şi a murit în 2003. Toate aceste lucruri m-au marcat. Toţi avem momente de singurătate şi, uneori, din prea multă dorinţă de a face ceva, avem senzaţia că am ajuns la limită. Dar a doua zi o luăm de la capăt. E greu să vorbeşti despre părinţi, despre duioşia lor, despre stângăcia lor uneori comică şi lacrimile deseori exasperante. Numai atunci când părinţii dispar amintirile şi remuşcările noastre îi înconjoară cu aureole şi îi transformă în sfinţi. Doar dragostea rămâne”, a povestit actriţa într-un interviu pentru revista “Taifasuri”.

simeon stalpnicul png
Le dă replica lui Malone și lui Robby Roberto

Nu-i place să păstreze fotografii!

Actriţa, pe care aţi văzut-o de curând într-un episod din “Băieţi de oraş” (Antena1), alături de Mihai Bendeac, spune că nu păstrează fotografiile făcute. “Eu sunt o persoană care trăieşte în prezent, nu mă uit la ce am făcut în trecut. De aceea eu nici nu am fotografii. Eu am rupt tot. Nu mă interesează teancurile de fotografii. Eu am amintirile în cap. Apoi, mie fotografiile îmi fac foarte rău, nu suport trecutul, îmi face foarte rău. Pentru că am nişte amintiri pe care nu le suport, am un trecut dureros, familia mea a trecut prin multe necazuri, pentru că s-au schimbat multe regimuri. Nu vreau să-mi aduc aminte, mă întristează. Dar vreau să ştiţi că despre toate aceste lucruri am scris în cele cinci piese de teatru semnate de mine. Toate sunt comedii şi, culmea, la aceste lucruri triste şi tragice lumea râde. Este fantastic! Întotdeauna lumea se amuză pe seama necazurilor altora. Cu această ocazie vreau să vă spun că eu nu am nici pagină de Facebook şi nu cred că o să-mi fac vreodată”, a mai povestit actriţa Rodica Popescu Bitănescu în studioul “Adevărul Live”.

simeon stalpnicul png
Alături de soţul ei, Mircea

Soţul îi este alături de 42 de ani

Fix în urmă cu un an, Rodica Popescu Bitănescu termina de scris piesa, „Interesul poartă fesul”, o comedie spumoasă care a avut premiera pe 1 octombrie 2016 și pentru care partenerul de viață i-a fost muză: „Soţul meu mi-a fost alături de fiecare dată şi acesta este secretul căsniciei noastre. Mircea (n.r. jurist de profesie) merge cu mine la toate repetiţiile şi mă însoţeşte peste tot”, ne povestea actriţa. Cei doi sunt căsătoriţi de 42 de ani şi nu au copii.

borcea piscina JPG
giulia anghelescu2 png
meditate 1851165 1280 (1) jpg
laura cosoi png
IMG 0810 jpg
gianina corondan tb1000 jpg
BeFunky collage (34) jpg
colaj grecia jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
foto 1   Miki K Pital jpg
laura cosoi png
BeFunky collage (34) jpg
patrizia paglieri jpeg
giulia anghelescu2 png
Mircea Bravo webp