Ducu Bertzi este căsătorit de 35 de ani cu fata de care s-a îndrăgostit la coadă în benzinărie. Ce îi reproșează soția: „Îmi zice că am întrecut măsura!”. Ce spune solistul despre pensia primită după 50 de ani de muzică?

#Exclusiv Click!

Ducu Bertzi (68 de ani), solistul de muzică folk, devenit celebru cu romanticele sale piese „Floare de colț”, ”M-am îndrăgostit numai de ea” și „Inima me”, fredonate, și în prezent, de nostalgici, recunoaște că mare parte a timpului o dedică publicului. Artistul ne-a vorbit, exclusiv pentru Click!, despre frumoasa lui familie, dar și despre marea pasiune, muzica, de dragul căreia este mai tot timpul pe drumuri, în turnee.

Are concerte cu Nicu Alifantis și cu Vasile Șeicaru

Ducu Bertzi are agenda plină de concerte vara asta. A promis că le va onora pe toate, deși multe sunt în celelalte colțuri ale țării. E fericit că muzica folk se bucură de un real succes, dovadă stând și publicul numeros care se adună la concertele artistului:

„Am foarte multe concerte, Slavă Domnului, m-am întors luni acasă, am fost plecat 10 zile, am bătut 2.000 de km cu mașina pe șosele. I-am spus colegului meu:

”Schimbă-i uleiul și, hai, să pornim din nou la drum!”. Și iar plec, am concerte și la Arad, merg iar vreo 10 ore cu mașina. Muzica folk este foarte bine primită, avem pe Facebook și fotografii, de la Vama Buzăului, unde am organizat recent a cincea ediție de festival folk, au fost acolo și Vasile Șeicaru și Nicu Alifantis, lumea a cântat cu noi, fiul meu m-a ajutat mult cu organizarea ”.

Ce îi reproșează soția, după 35 de ani de căsnicie?

Întrebat de reporterul Click! dacă soția lui, Theodora, pe care a cunoscut-o într-o benzinărie, în timp ce stăteau la rând să alimenteze mașinile, este de acord cu desele lui pleacări în turnee, Ducu Bertzi ne-a spus:

„Ce să mai zică? Zice că am întrecut măsura și să mai stau și cu ea pe acasă. Nu e însă vina mea, că sunt mai tot timpul plecat. Ce să fac, dacă mă sună organizatorii de evenimente și mă dorește publicul?”.

Nu a plecat în Grecia cu soția și nepoții: „Sunt necăjiți!”

Ducu Bertzi este nu numai un tată care și-a adorat copiii, ci și un bunic de nota zece. Regretă sincer că nu i-a putut însoți pe micuți în vacanța de vară: 

„Așa se bucură nepoții, când ne întâlnim, de parcă văd luna de pe cer! Toată viața am fost plecat, prin turnee, dar vă spun sincer că m-am bucurat de sprijinul familiei, al copiilor, al soției. Mai glumim, când zic că soția mă dojenește, de fapt, ea o spune în sensul să nu mă consum prea mult, să iau concerte și mai pe aproape de acasă. 

Trebuia să mă duc cu soția și cu nepoții în Grecia, dar au apărut alte concerte, așa că vor merge fără mine, sunt necăjiți, dar asta este viața mea, n-am ce face! M-aș fi dus și eu în vacanță, mi-ar fi plăcut să mă odihnesc, să stau la plajă, să beau o limonadă, dar nu se poate!”

Ducu Bertzi se mândrește cu cei doi copii

Ducu și Theodora sunt tare mândri de cei doi copii, Maura, absolventă a Facultății de Ştiinte Politice, și de Rareș, absolvent al Facultății de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, dar şi al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative – SNSPA, (Comunicare). Iar în 2013, Rareș a terminat masterul în Studii Europene.

„Aș putea trăi și din banii de pensie!”

Artistul ne-a mai vorbit și despre pensia primită, după o activitate muzicală de aproape 50 de ani:

„Sunt mulțumit de drepturile de autor și de difuzare primite, dar și de pensie, este bună. Dacă n-aș mai cânta, aș putea trăi și din banii de pensie”, mai spune el, exclusiv pentru Click! 

Care e cea mai cerută și difuzată piesă, din vastul său repertoriu muzical?

„Cea mai ascultată piesă este, de departe, Floare de colț”, ne-a mai menționat Ducu Bertzi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Ben Affleck, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner Ducu Bertzi
Banner Iulia Mihai Albu
Banner Elena Merisoreanu
toma caragiu elena caragiu
regina letizia profimedia jpg
Banner Aurelian Temisan
WhatsApp Image 2024 09 24 at 15 45 19 jpeg
banner loredana groza png
image
actualitate.net
image
actualitate.net