Ea le îmbracă pe folcloristele sexy: secrete de la probele de croitorie

Ultima actualizare:

    Iulia Martinescu este "mama ii-lor"foto: arhivă personală
Iulia Martinescu este "mama ii-lor"foto: arhivă personală

Pe scenă arată ca niște flori. Sunt aranjate până la ultimul fir de păr, iar costumul popular este bijuteria lor cea mai de preț, alături de voce. De aceste minunăţii vestimentare se ocupă Iulia Martinescu, tânăra la care solistele fac coadă ca să-şi procure ii superbe.

Ia este obiectul vestimentar simbol, iar doamnele și domnișoarele îl poartă cu mândrie și din ce în ce mai des. Solistele de muzică populară nu concep să se prezinte în fața fanilor fără această bijuterie, care face parte din portul popular, iar câteva dintre ele s-au îndrăgostit de realizările unei tinere mehedințene. Este vorba despre Iulia Martinescu (26 de ani), care de cinci ani se ocupă, alături de 50 de angajaţi, de confecționarea iilor și a costumelor populare.


    Claudia Ghiţulescu a vrut o ie la baza gâtului
Claudia Ghiţulescu a vrut o ie la baza gâtului

Poate să lucreze o zi sau chiar trei luni la un exemplar, în funcție de complexitatea lui. Printre artistele care i-au purtat podoabele se numără Claudia Ghițulescu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Maria Constantin, Olguța Berbec sau Niculina Stoican. Spre exemplu, Emilia Ghinescu se mândrește cu o ie cu motive florale verzi, decoltată și cu ciucuri la mâneci.


    Mariana Ionescu Căpitănescu a vrut să-şi pună decoleul în evidenţă
Mariana Ionescu Căpitănescu a vrut să-şi pună decoleul în evidenţă

Mariana Căpitănescu poartă o ie din pânză topită cu flori colorate, iar Maria Constantin a preferat un model cu flori albastre, care-i pune în evidență umerii. Iulia Martinescu ține cont de dorințele clientelor ei și ne-a spus ce vor să mascheze și ce vor să scoată în evidență câteva dintre interpretele de seamă.


    Maria Constantin are un corp fără cusur
Maria Constantin are un corp fără cusur

”Ne pliem pe dorințele fiecărui client și încercăm să oferim ia potrivită. De obicei, ia pune în valoare calitățile trupului. Emilia Ghinescu a vrut o ie care să-i scoată în evidență decolteul și atunci am amplasat modelul în aşa fel încât să ne permită o adâncitură potrivită. Același lucru s-a întâmplat la Olguța Berbec și la Mariana Ionescu Căpitănescu. Deși sunt mame, arată foarte bine. Claudia Ghițulescu a fost mai cumințică, a vrut o ie la baza gâtului, un model care a îmbinat tradiționalul cu modernul. Maria Constantin are o talie mică, bust perfect și umeri drepți, așa că am hotărât să-i fac o ie care să i le pună în evidență”, ne-a spus Iulia Martinescu.


    Emilia Ghinescu are un bust perfect
Emilia Ghinescu are un bust perfect
image
image
image
image
image
image
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
toma caragiu jpg
tamara buciuceanu jpg
elena carstea jpeg
salma hayek rochie albastra profimedia jpg
seraphina rose ben affleck fin profimedia colaj png
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
banner julia jianu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net