Ei sunt cei șase finaliști la Eurovision România 2016 – Totul despre semifinală

image
Andra Olteanu a fost cam timidă pe scena din Baia Mare

Vineri (4 martie), de la 20.30, la Sala Sporturilor din Baia Mare, a avut loc Semifinala Eurovision România 2016. Evenimentul a fost transmis în direct de posturile televiziunii publice, TVR 1, TVR HD și TVR Internaţional, dar şi online, pe site-ul www.tvrplus.ro.

În Semifinala Eurovision România 2016, care anul acesta are loc în Sala Sporturilor din Baia Mare, 12 melodii și-au disputat un loc în finala Eurovision România 2016, programată duminică (6 martie). Prezentatorii evenimentului au fost Cornel Ilie, solistul trupei Vunk, și Ioana Voicu. Cei șase finaliști care au fost aleși pentru etapa de duminică (6 martie) sunt: Ovidiu Anton – „Moment of Silence”, Dream Walkers – „Let It Shine”, Florena – „Behind The Shadows”, M I H A I – „Paradisio”, Vanotek feat. The Code & Georgian – „I’m Coming Home” și Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ - „The Voice”.

LIVE TEXT - Iată momentele importante de la Semifinala Eurovision România 2016

 • 20.35: A început Semifinala Eurovision România 2016. Prezentatorii au anunțat cine sunt cei cinci membri ai juriului care vor comenta în direct fiecare prestație artistică: Horia Moculescu, Zoli Toth, Alexandra Cepraga, Cezar „The Voice” Ouatu și Randi.
 • 20.40: Urcă pe scenă primii concurenți: Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ, care au interpretat piesa „The Voice” (a căror muzică și versuri au fost compuse chiar de cei doi). „Nu e greu să te lași cucerit de doi oameni foarte frumoși, vă felicit”, a spus Horia Moculescu. „A fost un moment foarte elegant. Știu că nu e ușor să cânți primul, se spune că poartă ghinion”, a adăugat Zoli. „Mi-a plăcut foarte mult comunicarea dintre voi. Mesajul iubirii l-am recepționat în totalitate”, a spus doamna Cepraga. „În afară de micile scăpări ale Irinei de la început a fost bine”, a spus Cezar Ouatu. Dar Randi a fost mai acid. „E ca nuca-n perete”, a spus el, referitor la unul dintre pasajele melodiei.​

image
Trupa Dream Walkers a intrat în Semifinala Eurovision România 2016 cu numărul 3
 • 20.50: Intră în concursul transmis live din Baia Mare Andra Olteanu, care cântă piesa „Nai Nai” (ale cărei muzică și versuri au fost compuse de solistă și de Sever Selim). „Aveți în minus, că piesa e în română. E o piesă echilibrată, e de dans, e bună de radio”, a spus Randi. Eu știu Eurovisionul de când s-a lansat. Am o obiecțiune la piesă: e foarte bun refrenul. Nu sunt de acord cu Randi: suntem români și avem o limbă foarte melodioasă. Versul piesei, strofa, nu se ridică, însă, la nivelul refrenului”, a spus Horia Moculescu. „Acest moment nu mi se pare unitar. Are prea multe elemente de puzzle care nu se potrivesc”, a completata Zoli. „A fost o energie foarte frumoasă pe scenă”, a mai îndulcit atmosfera doamna Cebraga. Dar Cezar Ouatu a închis cu o critică jurizarea: „Cuvintele trebuieu cântate mai mușcat”. „Piesa nu a fost scrisă inițial pentru Eurovision. Dacă piesa va merge mai departe sunt deschisă la schimbări, să schimbăm versurile în engleză”, a spus solista, care a simțit nevoie să se apere.

image
Irina Popa a fost foarte sexy pe scena din Baia Mare, în Semifinala Eurovision România 2016
 • 21.00: urcă pe scenă trupa formată din patru băieți Dream Walkers, care cântă melodia „Let It Shine” (compusă de Cristian Faur, muzică și text). „Cezar Ouatu a început jurizarea: „Jos pălăria”. A continuat Randi: „Dacă mă întorceam cu spatele aș fi crezut că fac playback. A fost perfect”. „Cred că este cea mai reprezentativă piesă pentru mine, care-mi justifică dragostea pentru muzica adevărată”, a spus Horia Moculescu. „Deși aveți timbre diferite, în momentul în care intrați toți patru faceți un amestec extraordinar, felicitări”, a spus doamna Cepraga. „Vreau să-l felicit pe Cristian Faur pentru piesă, dar momentul a fost foarte static, din punctul de vedere al show-ului”, a spus și Zoli.

image
Trupa Jukebox a făcut o impresie foarte bună pe scena Semifinalei Eurovision România 2016
 • 21.07: Irina Popa intră în concurs, cu melodia „Lasă-mă, eu te las” (la a cărei compoziție a lucrat alături de George Lazăr, Alexandru Tudor și Eduard Taraş). Solista și colaboratorii ei au schimbat pe ultima sută de metri înainte de concurs versurile piesei, din limba română în limba engleză. Comentariile juriului au fost începute de doamna Cepraga: „De data asta iubirea e neîmpărtășită, ba, mai mult, e o durere. mi-a plăcut susținerea grupului vocal care a îmbogățit”. „Ai pariat mai mult pe interpretare, decât pe show, dar a fost foarte frumos”, a comentat Zoli. „Am auzit un pic de Amy Whynhouse, un pic de Mariah Carey”, a spus Cezar Ouatu. „Am auzit piesa și când era în română. Nu sunt sigură că e bună de Eurovision. Cu vocea ta poți face mai mult”, a completat Randi. „Trăim în epoca Adele. Face parte din ea. Nu cred că e o piesă cu șanse într-o finală în Suedia. Dar piesa e bine susținută de Irina”, a spus și Horia Moculescu.

image
Miahi Bajinaru a urcat singur pe scena din Baia Mare
 • 21.15: Urcă pe scenă trupa Jukebox, care cântă melodia „Come On Everybody” (pe muzică și versuri sompuse de formație). „Nu găsesc bună compilația de versuri și în limba română, și în limba engleză. Exceptând acest aspect, ați fost vii. Foarte bun sunetul”, a spus doamna Cepraga. „Mi se pare cel mai energic moment al semifinalei. Văd culoare, mișcare, dorința de a se distra și de a câștiga. Felicitări”, a spus Zoli. „Eu care sunt adeptul inspirației folclorice în muzica românească, am un singur reproș: muzica a fost destul de statică. Dar show-ul a fost foarte bun. Să vedem ce-o să iasă”, a completat Horia Moculescu. „Complimente solistei. Din punct de vedere vocal e o piesă foarte grea”, a zis și Cezar. „Mie îmi place combinația de engleză cu română. Noi stilul ăsta îl știm, așa că nu e ceva original”, z spus și Randi.

Vanotek a intrat în Semifinala Eurovision Romania 2016 cu numărul 7 jpeg
Vanotek a intrat în Semifinala Eurovision Romania 2016 cu numărul 7
 • 21.25: Intră în direct Mihai Băjinaru, cu piesa „Never Too Late” (compusă de Andrei Tudor, pe versuri de Cristian Faur). „Noi trebuie să dăm două note de zero. E greu de jurizat. Vocea ta e foarte bună, dar piesa e prea veche: o manieră anii '90”, a spus Randi. „Îmi pare rău și pentru autor, și pentru textier. E mai veche de anii  '90. Voce foarte frumoasă. Ai cântat foarte bine”, a spus Horia Moculescu. „Trecerea spre modulație mi-a plăcut foarte mult, dar ai fost puțin crispat. N-ai avut lejeritatea necesară”, a spus doamna Cepraga. „Din punctul de vedere al show-ului nu mi-a plăcut”, a spus și Zoli. „Am auzit mult din Marc Anthony. Nu contează că ai fost singur pe scenă. Ai o voce foarte bună”, a spus și Cezar Ouatu.

image
Mihai Trăistariu a mai reprezentat o dată România la Eurovision, în 2006. Acum, după 10 ani, vrea să plece din nou în etapa finală a competiției, de data aceasta în Suedia
 • 21.32: Intră în concurs Vanotek feat. The Code & Georgian, cu piesa „I’m Coming Home” (pe muzică de Vanotek, Catană Ionuţ, Alex Cotoi, Sorin Seniuc și Adriana Rusu, iar textul a fost compus de Anastasia Sandu). „E o piesă foarte frumoasă. Show-ul poaet fi îmbunătățit. Chiar dacă a fost mai static, mesajul a fost transmis. Felicitări”, a început Zoli jurizarea. „Încă de la preselecție s-a remarcat piesa în sine, dar cu un minus, pe care trebuie s-șl spun. Piesa e bine construită, dar îi lipsește refrenul, e instrumental, nu se prea poartă asta la Eurovision”, a spus și Horia Moculescu. „E o formulă reușită, mi-a plăcut sound-ul piesei, acea porțiune instrumentală sună excepțional, vă felicit”, a adăugat doamna Cepraga. „Începând ochii am intrat într-o stare. Poate e foarte mult instrumental, dar, per ansamblu, e ok”, a spus și Cezar. „Eu nu înțeleg această epxresie, foarte ok. într-adevăr lipsește refrenul. E deep house, e mișto, e în trend, dar nu știu dacă e puternică pentru o finală Eurovision”, a adăugat Randi.

image
Florena a fost foarte apreciată de juriul specialiștilor în Semifinala Eurovision România 2016
 • 21.45: urcă pe scenă Mihai Trăistariu, care a intrat în concurs cu un nume „reinventat” - M I H A I. Solistul cântă „Paradisio” (ale cărei muzică și versuri le-a compus chiar el, în colaborare cu Robby G. și Dumi Padure). „Eu pe Mihai îl respect foarte mult, ca artist. Cred că este una din vocile mari din ultimii ani. Mă bucur că a reapărut cu acest vis. Știu că are experiența necesară pentru Eurovision. La începutul puiesei au fost mici ezitări din punctul de vedere al intonației. Dar foarte bun momentul. Bravo Mihai”, a spus Cezar Ouatu. „Îmi pare bine că după zece ani s-a întors pe scenă”, a zis și prezentatorul, Cornel Ilie. „Problema este că nu știam la ce să mă uit. Dacă mă uitam la el nu vedeam show-ul. Dacă mă uitam la show, nu-l vedeam pe el. Dar, per total, e o surpriză. Merci”, a spus și Horia Moculescu. „Avem de-a face cu o voce foarte bună, cu o coloană de aer generoasă. Dar în momentul când vocea nu mai are aceeași intensitate se face prin mușcatul cuvântului. Altfel, spectaculos tot ce s-a întâmplat pe scenă. Mai ales că e spectaculos și costumul”, a spus și doamna Cepraga. „Complimente pentru diafragma lui Mihai”, a mai spus Cezar. „E foarte greu să vorbești cu un câștigător al Eurovisionului, încalitate de câștigător. Mă bucur mult că a revenit. Dar, trebuie să spun că mi-aș fi dorit ca, după zece ani, să văd ceva cu totul nou, mult mai modern. Au fost o interpretare impecabilă, o coregrafie foarte bună, dar n-ați fost un tot unitar. Trebuie să îmbunătățești acest lucru. Nu e puțin lucru să revii pe această scenă”, a spus și Zoli. „Trebuia să vii în față pe scenă. Tot show-ul nu te-am văzut”, a spus și Randi. „Felicitări că el a investit în momentul lui și că nu s-a așteptat ca altcineva să o facă”, a mai completat Zoli.

image
Doru Todoruț și Irina Baianț sunt primii concurenți care au urcat pe scenă, în Semifinala Eurovision Romania 2016
 • 22.10: Cea mai tânără concurentă din Semifinala Eurovision România 2016 a intrat în concurs. Florena cântă „Behind The Shadows” (pe muzică și text de Gabriel Huiban, Laurenţiu Duţă). „A transmis foarte mult. La 16 ani să cânți așa... Rămâi așa. Sunt multe voci în lume, dar pe Florena o recunosc dintr-o mie. Are o voce recognoscibilă”, a spus Cezar. „Eu l-aș contrazice. Să nu rămâi așa. Începutul e fantastic. Vei ajunge foarte sus”, a completat doamna Cepraga. „Mi-a plăcut foarte mult, pe lângă Vanotek, o producție nouă. Cred că o să ne mai vedem”, a spus și Randi. „Această construcție melodică e inedită în peisajul românesc. E cu totul altceva. Vă felicit”, a spus și Horia Moculescu. Iar Zoli a adăugat: „A fost o fată extraordinară pe scenă. Dacă ar fi să vin cu o sugestie, ți-aș spune că regulamentul îți permite să ai șase persoane pe scenă. Ai putea umple mai mult scena”.

image
Formația Gașca de acasă a ridicat în picioare publicul din Sala Sporturilor din Baia Mare, în Semifinala Eurovision România 2016
 • 22.20: Urcă pe scenă trupa Gașca de acasă, care a intrat în Semifinala Eurovision România 2016 pe ultima sută de metri, după ce s-a retras un concurent, Anglia Hayley Evetts (39 de ani). Formația interpretează melodia „Tu eşti povestea” (pe muzică de Călin Ionce și Pefi Pop și versuri de Glad Berindei). „Dacă tot e în română, măcar să fi fost o piesă care te împietrește”, a spus Randi. „În primul și în primul rând, am remarcat reacția sălii. Este tot ceea ce contează. De multe ori, să cânți în fața propriului public, e cel mai mare lucru. Vreau să-i felicit pe toți cei din Baia Mare, pentru că promovează ultura. Nu a fost cel mai mare show pe care l-am văzut astă seară, dar energia pe care ați reușit să o transmiteți a fost foarte tare”, a spus Zoli. „Mie mi-a plăcut foarte mult”, a spus și doamna Cepraga. „Poaet prea cuminte tot, pentru gustul meu. Eu sunt un om al provocărilor. Foarte ok din punct de vedere muzical”, a spus Cezar. „Este o piesă puțin retro cântată astăzi. Ea e bine construită, dar așteptam o explozie undeva, care n-a venit. Dar pe voi, ca apariție, vă felicit, din tot sufletul”, s completat Horia Moculescu.

image
Ovidiu Anton a fost extrem de aplaudat pe scena Semifinalei Eurovision România 2016
 • 22.28: A urcat pe scenă Ovidiu Anton, care cântă „Moment of Silence” (a cărei muzică și versuri au fost compuse de solist, în memoria victimelor din clubul Colectiv din Capitală. „Cred că în seara asta putem vorbi despre generația rock. Pentru mine a fost cel mai emoționant moment al serii. Drept dovadă că-mi este foarte greu să-mi găsesc cuvintele. Chiar dacă nu a fost un show foarte dinamic, nici mpcar nu se cerea. Emoția pe care ați transmis-o a fost de cel puțin nota 13”, a spus Zoli. „Nu sunt un împătimit al rock-ului, dar, grație lui Ovidiu Anton, de astăzi voi asculta rock. M-a pătruns până la lacrimi. Frate, m-ai impresionat. Bravo. Cel mai impresionant moment”, a completat și Cezar. „Nu cred că e un rock al anului 2016, dar e o muzică de calitate și vocea ta aș îndrăzni să spun că e cea mai bună din concurs”, a spus și Randi. „Eu cred că-i contrazic pe toți din juriu. Piesa nu e rock. Piesa este muzică. Nu există o departajare scrisă în dicționare. E clar? Eu am luat un umil exemplu de la Enescu”, a mai spus și Horia Moculescu. „Sunt strivită de atâția bărbați în jurul meu, dar mi-a făcut plăcere că a durat atât de mult discuția lor, căci am avut timp să-mi revin. Tensiunea pe care Ovidiu a reușit să mi-o dea și să mi-o transmită e extraordinară. Eu am simțit cu tot sufletul mesajul transmis”, a spus și doamna Cepraga. „Mai trebuie spus că e un mare lucru să fii cantautor în ziua de azi”, a mai completat Cezar.

image
Juriul din Semifinala Eurovision 2016 a apreciat calitățile vocale ale cântăreței cu nume de scenă Xandra
 • 22.40: ultima concurentă din Semifinala Eurovision România 2016 este Xandra, în ordinea intrării în concurs. Ea cântă „Superhuman”. „Ai un avantaj să intri ultimul în concurs, pentru că rămâi în memoria lor foarte ușor, dar contează și ce faci pe scenă. N-a fost un moment rău, dar nici cel mai mare show din seara asa”, a jurizat Zoli. „Suntem la un concurs televizat. Vedem o fată foarte frumoasă, cu mișcări discrete dar senzuale, cred că viitorul e deschis”, a spus doamna Cepraga. „Eu și după preselecție țin minte că am rămas în minte cu refrenul melodiei. ea cântă bine, o știu de când era mică. Piesa nu m-a dat pe spate, nu există o coerență de construcție între strofă și vers. Dar a fost foarte bine cântat”, a completat Horia Moculescu. „Din punct de vedere vocal e un diamant, dar care mai trebuie șlefuit”, a spus și Cezar. „Refrenul e hitos, dar nu te străpunge. Voiam să aud și în refren ceva mai convingător”, a spus Randi. „Compozitorul e de vină, nu ea”, a apărat-o Horia Moculescu pe tânăra solistă Xandra.

image
Ei au trecut direct în finala Eurovision România 2016, care e programată duminică (6 martie), la Sala Sporturilor din Baia Mare

UPDATE 23.25: Ei sunt primii 4 finaliști

image
Acestea sunt rezultatele televotingului din Semifinala Eurovision România 2016
 • 23.30: S-a dat start pentru televoting, care va dura doar 20 de minute. Vezi regulile de mai jos!

​Clasamentul după votul juriului de specialitate 

UPDATE 00.08: ​Vanotek feat. The Code & Georgian – „I’m Coming Home” și Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ - „The Voice”, ceilalți doi finaliști la Eurovision România 2016

image
Acestea sunt rezultatele televotingului din Semifinala Eurovision România 2016captură: tvrplus.ro

Ordinea intrării în concurs – Ascultă toate melodiile

Cum se poate vota la Semifinala Eurovision România 2016

 • În seara Semifinalei Eurovision România 2016 (4 martie), voturile specialiștilor vor fi exprimate la vedere. Fiecărui artist îi va fi comentată prestația imediat după interpretare.
 • Primii patru finalişti vor fi desemnaţi în urma votului juriului de specialitate, iar celelalte două locuri destinate finaliştilor vor fi ocupate prin votul telespectatorilor, dintre ceilalţi opt concurenţi ai semifinalei.
 • Telespectatorii vor putea vota de pe acelaşi număr de telefon pentru una sau pentru mai multe melodii, dar numai o singură dată pentru fiecare melodie, din momentul în care se vor declara deschise liniile telefonice. Liniile telefonice se vor deschide la semnalul „START VOT!”, în jurul orei 23.30 şi se vor închide după douăzeci de minute, la semnalul „STOP VOT!”.
 • Votul va putea fi exprimat trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,...12), prin SMS, la numărul 1200 (tarif: 1 euro + TVA), număr valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone, ori sunând la acelaşi număr de telefon  - 1200 şi tastând numărul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03... 12, cu acelaşi tarif (1 euro + TVA / apel), valabil în reţelele Orange, Telekom şi Vodafone.

Leonard Miron (47 de ani), unul dintre cei mai mari fani ai Eurovisionului și omul de televiziune care a prezentat mai mulți ani la rând competiția, îl dă învingător pe Ovidiu Anton (33 de ani).

borcea piscina JPG
giulia anghelescu2 png
meditate 1851165 1280 (1) jpg
laura cosoi png
gianina corondan tb1000 jpg
IMG 0810 jpg
BeFunky collage (34) jpg
ioana ginghina cu fiica jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
foto 1  Miki K Pital jpg
laura cosoi png
BeFunky collage (34) jpg
patrizia paglieri jpeg
giulia anghelescu2 png
Mircea Bravo webp