Ela Crăciun, sfaturi pentru mămicile cărora le este frică să-și scoată copiii afară când e frig

Ultima actualizare:

    Ela Crăciun le oferă mămicilor sfaturi
Ela Crăciun le oferă mămicilor sfaturi

Este iarnă, frig, iar multe mămici au tendința de a îmbrăca bebelușii cât mai gros atunci când ies la plimbare în aer liber, de teamă ca aceștia să nu răcească. Acest comportament este greșit, spun medicii, iar Ela Crăciun, vedeta care deține cel mai citit blog din România, a întrebat specialiștii cum este corect să procedeze fiecare părinte pentru a nu afecta sănătatea celui mic.

Ela Crăciun a aflat astfel informații foarte interesante și utile, pe care le-a inclus într-un nou articol postat pe blogul personal, www.elacracoun.ro.

„De foarte multe ori văd pe stradă copii atât de înfofoliți că abia li se mai văd ochișorii sau abia se mișcă, atunci când e vorba deja de copiii mai măricei. Observ că multe mămici consideră că mai mult e mai bine, când, în realitate, lucrurile nu stau deloc așa.

O să vă povestesc și cum procedez eu, însă înainte de asta am vrut să vă împărtășesc și părerea specialistului. Am stat de vorbă cu Doamna Dr Pediatru Irina Antonescu și am încercat să demontez câteva dintre cele mai comune greșeli pe care le fac părinții de bebeluș, în perioada rece: îmbrăcatul excesiv și așezarea fularului pe gură.

Cum îmbrăcăm bebelușii?

Nu îi îmbrăcăm foarte gros. Cu cât un copil este îmbrăcat mai mult, cu atât va transpira și va răci. Iar în casă nu facem foarte cald, 20-21 de grade sunt suficiente. Asta e valabil și când răcim. Cu cât facem temperatura mai puternică, cu atât vom usca mucozitățile și infecția respiratorie va evolua. Deci nu punem două căciuli, un fular la gură, o vestuță în casă.

Și afară?

Nici afară nu ne îmbrăcăm excesiv de gros, pentru că un copil preșcolar (copii de vârsta mai mică) este un copil care aleargă și se joacă, iar în momentul în care alergi, produci căldură. Când e vorba de bebeluș, dacă îl ținem în cărucior îl îmbrăcăm cu o idee mai gros decât pe noi, pentru că în cărucior ei nu se mișcă și nu produc atâta căldură ca mama care împinge căruțul.

La năsuc și guriță punem un fular?

Este exclus. În momentul în care pun fularul la gură și respir, aerul pe care l-am respirat este cald și umed. Vine în contact cu fularul rece și va fi la gura bebelușului un fular înghețat. Deci nu pun fularul peste gură sau peste nas.

Deocamdată, Nicholas nu prea iese din casă, însă atunci când a fost cazul, l-am îmbrăcat cu un costumaș mai gros, de exterior și i-am pus căciuliță. În casă îl țin doar în costumașe, fără body, la o temperatură de 21-22 de grade maxim”, a scris vedeta pe www.elacraciun.ro.

Ela Crăciun este prezentatoarea emisinii Numai de bine, de duminică dimineață, de la Antena 3, și are cel mai citit blog de parenting din România și un canal de YouTube foarte urmărit de părinții din întreaga țară. Vedeta a fost premiată în ultimii ani pentru succesul său din online și a derulat campanii și evenimente la care au interacționat milioane de oameni.

image
image
image
image
image
image
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
banner Vero Căliman png
image
actualitate.net
image
actualitate.net