EXCLUSIV Adrian Titieni a rămas cu copiii după divorț. Ce spune actorul din «Vlad» despre noua lui viață


    Adrian Titieni începe anul în forţă ca actor în „Vlad”
Adrian Titieni începe anul în forţă ca actor în „Vlad”

Anul trecut a fost unul solicitant pentru actorul Adrian Titieni (56 de ani), pe care îl veţi vedea şi în noul sezon din „Vlad”. S-a despărţit de soţia sa, actriţa Adriana Irimescu, căreia i-a fost profesor, a continuat să joace în filme, seriale şi la teatru, dar şi să se ocupe de cei doi copii ai lor, care au rămas cu el.

Click!: Cum este să fii unul dintre actorii solicitaţi şi foarte iubiţi în acest moment, mai ales că jucaţi în serialul „Vlad” de la PRO TV?

Adrian Titieni: E onorant, acum nu ştiu dacă e cum spui, dar e plăcut! Dar ştii cum e, totul e ciclic! Există ciclicitate, sunt cicluri care se închid. Deocamdată, mulţumesc lui Dumnezeu şi oamenilor care lucrează prin el, e bine. 

Anul acesta aveţi mai multe proiecte, printre care serialul „Vlad”, dar şi un film cu Dan Bordeianu!

Da, e un film în lucru, „Căutătorul de vânt” e titlul provizoriu, nu ştiu dacă va rămâne acesta, am lucrat foarte bine cu echipa.  

Sunteţi şi profesor la UNATC şi v-au trecut prin mână zeci de actori. Ce relaţie aveţi cu ei după ce termină facultatea?

Şi în seara aceasta, la aniversarea Teatrului de Comedie, sunt mulţi tineri absolvenţi, colaboratori ai teatrului şi pot să vă spun că îi respect, îi stimez, mă proiectez în trecutul meu şi mă văd atunci ca ei. Încerc să-i sprijin cât pot, iar unul dintre ei e Denis Hanganu din “Sacrificiul”. Dincolo că e un actor pe val, e talentat şi un om de mare caracter şi discret.  

Fiul v-a călcat pe urme, joacă şi el într-un film…

A jucat în mai multe scurtmetraje, dar pentru anul acesta a terminat de filmat pentru un film regizat de Ruxandra Ghiţescu, care va ieşi în primăvară pe marele ecrane. Marc Simion Titieni e student la Scenaristică, nu e la Actorie. 

Credeţi că talentul se moşteneşte din familie?

Nu-mi dau seama. Probabil că genetic se transmit anumite lucruri, dar chiar apetenţa pentru profesia asta e mai mult o componentă, să-i zicem, care se conturează din pricina unui tip de obişnuinţă. Obişnuinţa e a doua natură. A fost obişnuit să meargă la filme, la teatru, să fie mereu pe lângă noi în culise. 

Dar fiica nu a fost atrasă de teatru?

Ariadna va deveni medic, nu are nici o legătură cu actoria. 

Locuiţi împreună?

Sigur, stăm împreună. 

Ne puteţi spune cum a fost anul trecut pentru voi?

Din punct de vedere profesional a fost mai mult decât extraordinar. Acum am două repere importante: copiii şi bunul lor mers înainte şi activitatea profesională. Nu am nici un lucru de reproşat anului 2019. 

Aţi obţinut şi rolul din „Vlad”...

Sunt anumite roluri la care se dau castinguri şi la unele la care eşti invitat. Nu mi-am pierdut buna obişnuinţă şi practică să merg la castinguri. Iar acest lucru face parte din fişa postului de actor, nu contează vârsta nici notorietatea şi nici experienţa. 

Adrian Titieni și cei doi copii
Adrian Titieni și cei doi copii

Ce aveţi din Iordache, personajul pe care îl jucaţi în „Vlad”?

Cred că toate personajele sunt în noi înşine şi un rol are darul şi îţi creează posibilitatea de a actualiza anumite potenţialităţi. Aşa mă raportez eu la roluri în general. Orice fel de personalitate se descrie din perspectiva celui care o percepe şi o priveşte. Să sperăm că Iordache nu va fi un despot, toţi oamenii au o fărâmă de umanitate în adâncul sufletelor lor şi probabil că mijloacele sunt greşite în ideea de a-şi atinge scopul. Scopul nostru al tuturor e probabil fericirea sau întâlnirea cu propria identitate, cu căutarea de sine. 

Vorbind de fericire, anul trecut aţi trecut printr-o despărţire. Cum sunteţi?

Sunt bine, nu aş vrea să vorbesc despre acest lucru!

În ce relaţie aţi rămas cu fosta soţie?

Nu e relevant. Copiii sunt importanţi. Ei îşi văd de viaţa lor, eu de a mea. 

În câte piese jucaţi şi la ce teatre vă pot vedea spectatorii?

La Teatrul Bulandra în „Raţa sălbatică”, la Teatrul de Comedie în „Tartuffe”, la Metropolis în alte trei titluri, deci în cinci piese de teatru. 

Ce vă doriţi pentru 2020?

Sănătate, e un bun comun, dar până la urmă îmi doresc foarte tare să îi responsabilizez pe proprii mei copii să înţeleagă că au o viaţă înainte şi că realmente responsabilitatea face parte, într-un fel sau altul, din instrumentele necesare cu care păşeşti în viaţă. Să-şi câştige puţină autonomie, de asemenea, capacitatea de a înţelege lumea în care trăiesc pentru că asta îi ajută să fie eficienţi şi împăcaţi cu ei înşişi şi cu lumea. Îmi doresc pace interioară.

Citește și:

Au divorțat soții Titieni? Spuneau într-un interviu că numai moartea îi poate despărți 

Reacția Ioanei Ginghină, după ce și-a văzut fostul soț sărutându-se cu o altă femeie

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
cub rebeca onoriu png
cub rona hartner png
FotoJet (5) jpg
cub theo rose anghel damian png
FotoJet jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
cub bianca dragusanu png
image
image
image
image
image
image
cub theo rose anghel damian png
Ion Dichiseanu si unica sa fiica Ioana jpg
Mihai Bendeac FOTO Facebook
De ce participa de fapt Andreea Tonciu la Survivor Romania 2022 jpg
nicole cherry jpg
Credința în Dumnezeu i-a dat putere Lucianei Indre