EXCLUSIV Anca Pandrea se luptă cu patru boli și cu singurătatea: «Nu mai pot merge nici la cimitir»

Anca Pandrea l-a idolatrizat  pe Iurie Darie, actorul a încetat  din viaţă în urmă cu opt ani
Anca Pandrea l-a idolatrizat pe Iurie Darie, actorul a încetat din viaţă în urmă cu opt ani

E văduvă din 2012 şi, ani la rând, a mers la Cimitirul Sf. Vineri, unde marele artist Iurie Darie îşi doarme somnul de veci, ca să-şi vărse of-ul. Actriţa Anca Pandrea, care se confruntă cu probleme de sănătate, ne-a povestit despre această perioadă delicată, în care iese din casă doar pentru strictul necesar. Este copleșită de suferința sufletească, la care se adaugă 4 boli păcătoase: insuficiență cardiacă, probleme cu coagularea sângelui, probleme cu glanda, dar și o gastrită, din tinerețe.

Anca Pandrea  se descurcă greu la 74 ani. Locuieşte singură, iar căsuţa ei, din buricul Capitalei, este transformată în altar. Zeci de poze, cu ea şi cu Iura, sunt scoase la vedere, din album, pentru a-şi alina dorul de bărbatul pe care îl iubeşte nespus şi dincolo de moarte: ” Eu nici la cimitir la Iura nu am putut să merg.

În anii studenţiei
În anii studenţiei

Pe 14 martie am rugat un prieten, pe George Munteanu, unul dintre cei mai buni proiectanţi din Capitală, care m-a ajutat mult. El a mers la Iura. Dacă se mai răcoreşte pot să merg cu metroul. De abia aştept. Acum două săptămâni, Iura m-a ajutat şi mi-a răspuns mental, fără el nu puteam rezista şi să trec peste problemele de sănătate”. Regretă că n-a fost prezentă la evenimentele de comemorare. Pentru expoziţia lui Iura din martie a cumpărat 100 de pahare de sticlă, căci nu a vrut să servească invitaţii cu băutură din pahare din plastic, dar cum evenimentul s-a anulat, a rămas cu ele:  ”Pe 14 martie trebuia să fie o expoziţie de ziua lui Iura, cu tablourile lui, la Teatrul de Comedie, dar între timp s-au închis teatrele. Actrița și-a sunat și medicul de familie și a trimis-o la control la patru medici, printre care la cel de la cardiologie, dar și pentru glandă la endocrinologie. ”Medicul mi-a dat un alt anticoagulant. De doi ani foloseam altul, acum îl am pe cel mai nou. Costă mult, dar îl iau cu 330 lei cu un card, cu ajutorul unui medic. Eu am insuficiență cardiacă pulmonară de gradul 3 și atunci intru în panică de frică”, ne-a mai spus actrița.

Anca Pandrea are probleme de sănătate


    În anii studenţiei
În anii studenţiei

De atunci, eu nu am ieşit doar în jurul casei. Plimb câinele dimineaţă şi seara, cam o oră, dar ştiu oameni care merg singuri să se plimbe”. Anca are necazuri cu sănătatea: ”Am avut probleme cu coagularea sângelui. Eu de fel nu le iau în serios decât când e de spital. Mai am şi o gastrită din studenţie, pe care nu o dau nimănui. Am băut apă minerală, nu multă dar suficient cât să mă doară stomacul. Am rugat o amică şi a chemat salvarea. A sunat la 112 şi ni s-a spus să mai aştept puţin ca să vină o Salvare cu un medic, apoi s-a rezolvat şi ambulanţa a venit. Mi-a plesnit un vas la picior, am circulaţie proastă, deşi am fost o fire sportivă la viaţa mea”. Ea ne-a depănat şi o amintire dragă, din anii tinereţii:” Când eram actriţă la Satu Mare traversam Someşul înot. 37 de ani nu m-am dat jos de pe bicicletă”.

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
cub andreea antonescu png
horoscop zilnic gemeni jpeg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
rebeca pascu jpg
Chefi la cutite 4 Foto Antena 1 JPG
trenul regal jpg
Brasov 1 jpg
Bloc aida szilagyi FOTO renasterea banateana
Turist FOTO salvamont Bușteni jpg
image
image
image
image
Matilda Pascal Cojocărița și Nicolae Ceaușescu jpg
vladuta lupau in america (2) jpeg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
Bianca Brad podium jpg
Smiley si Horia Moculescu
cub puya tudor chirilă png