Exclusiv! Ce găsim în frigiderul lui chef Scărlătescu, după ce a slăbit 47 kg

5 octombrie 2017
simeon stalpnicul png
Aşa arată chef Cătălin Scărlătescu mai slab cu 47 kg

Şi-a pierdut kilogramele, dar nu şi umorul. Îl vedeţi în fiecare luni şi marţi, la “Chefi la cuţite” (Antena 1), mai slab cu aproape 50 kg, iar povestea din spatele transformării este uluitoare. Şi, deşi el îşi numără acum fiecare dumicat, chef Cătălin Scărlătescu (45 de ani) e nevoit să gătească munţi de mâncare delicioasă pentru alţii. Aşa va face şi în perioada 5-8 octombrie, la Festivalul Gustului Românesc, eveniment care va avea loc în Piaţa Ovidiu, din Constanţa. Despre toate ne-a vorbit într-un interviu exclusiv.

Click! Chef Cătălin Scărlătescu, ar trebui să povestiți într-o carte toate vacanțele culinare pe care le-ați făcut în ultimii ani. În 2017 unde ați fost și ce v-a impresionat?

Cătălin Scărlătescu: Anul ăsta am ajuns în Grecia, cu barca, așa cum fac în fiecare an, în Portugalia, în Italia și am luat la pas țara asta frumoasă a noastră, în căutare de rețete. De ceva ani îmi rezerv câteva săptămâni pe an pentru expediții culinare, dacă vreți, în România. Îmi place să ajung la români acasă și să gătesc alături de ei, dacă aflu de vreo rețetă anume pe care vreau să o învăț stau cu ei în bucătărie și gătim împreună. M-a impresionat, de exemplu, o femeie pe care am întâlnit-o pe lângă Bistrița și care gătea numai cu ingrediente cultivate de ea sau culese din pădure. Un stil de viață vechi, arhaic, dar minunat! Apoi, o altă gospodină din zona Beiușului m-a cucerit cu niște plăcinte delicioase pe care le pregătea cu brânză făcută în casă, chiar de ea. România chiar are gust, oameni buni!

Tot călătorie culinară ne propuneți și nouă la Constanța, la Festivalul Gustului Românesc. Nu prea e corect, dumneavoastră slăbiți, noi ne îngrășăm. Ce vom vom mânca acolo?

Mâncare tradițională. Și dacă veți mânca o porție, nu 5, nu vă veți îngrășa. Ăsta e secretul, să mănânci puțin. Important e cât de bună e mâncarea, nu cantitatea. Și vă mai spun că la acest festival, care se desfășoară între 5 și 8 octombrie în Piața Ovidiu din Constanța, voi găti și eu. Și pregătesc și o surpriză cu magiun de prune. Trebuie să veniți ca să vedeți despre ce e vorba!

simeon stalpnicul png
Pe chef Cătălin îl vom întâlni în acest weekend la Constanţa

Sunt și în București multe festivaluri culinare de toamnă. De ce să venim la Constanța?

Mi-aș dori mult să veniți la noi, e primul nostru astfel de festival și avem câteva rețete culese din țară, pe care doar la noi le veți gusta. La anul mi-am propus să duc Festivalul Gustului Românesc în 9 locuri diferite, vreau să ajungem la cât mai mulți români... o caravană a gustului românesc, cu idei și rețete culese de la românii pe la care am ajuns.

Notorietatea de la televizor a dus și ea spre acest gen de evenimente. Cu „Chefi la cuțite” (Antena 1) sunteți la cel de-al patrulea sezon. De ce credeți că are asemenea succes?

Pentru că românii sunt gurmanzi. Le place gastronomia. Și pentru că acest format de emisiune este unul foarte viu, autentic, pe gustul telespectatorilor, este un produs care îmbină entertainmentul cu mâncarea și în care noi trei ne regăsim.  

simeon stalpnicul png
Chef Scărlătescu, înainte de dietă, alături de colegii de la

Sunteți toți 3 foarte compatibili. Când și în ce circumstanțe v-ați cunoscut cu Florin Dumitrescu și cu Sorin Bontea?

Ne-am cunoscut chiar înainte de prima emisiune culinară pe care am făcut-o împreună (n.r. MasterChef, la PRO TV). Până atunci nu ne știam, dar chimia dintre noi s-a produs instant.

Ați revenit la televizor cu 47 kg mai puțin. De ce şi cum aţi slăbit atât de mult?

Aveam probleme de sănătate din cauza surplusului de kilograme și calea spre sănătate a fost una singură: să slăbesc. Secretul e, așa cum vă spuneam mai devreme, calitatea și nu cantitatea.    

Probabil ați fost nevoit să vă schimbați tot șifonierul. Ce ați făcut cu hainele vechi, cele largi?

Sunt încă pe o canapea, în dormitor. Nu știu ce o să fac cu ele. Mă tot uit la ele și mă gândesc să opresc câteva pe care să le am plasate prin casă pentru a-mi aminti că nu trebuie să revin acolo niciodată.  

simeon stalpnicul png
Cătălin Scărlătescu face parte din jurul noului showFOTO Facebook

Dacă vom merge în clipa asta acasă la Cătălin Scărlătescu și vom deschide frigiderul, ce vom găsi?

Apă plată, 3 conserve aduse din Portugalia – de mic mi-au plăcut conservele de pește – și ceva brânză bună.  

Să presupunem că ați cucerit cea mai faină femeie de pe Planetă și aveți întâlnire acasă. Ce i-ați găti?

Oricât ar fi acea persoană de faină, un lucru e cert: tuturor ne place mâncarea bună. Așa că aș avea grijă să-i gătesc așa cum știu eu și, pentru că tot suntem în preajma festivalului, i-as găti ceva românesc (râde).

simeon stalpnicul png
Cătălin Scărlătescu, transformare uluitoare: acum are 87 kg
bianca dragusanu
catalin eva maruta jpg
BeFunky collage (10) jpg
anda adam
Ce face si cum arata acum Liviu Arteni fostul sot al celebrei Israela Vodovoz 1024x576 webp
anda adam png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Cătălin Zmărăndescu 7 jpg webp
pepe si yasemine ody
Screenshot 2022 05 17 at 16 01 52 png
andreea marin iubit jpg
claudia patrascanu gabi badalau 0 jpeg
8 act ginghina jpg