EXCLUSIV “Cornel Constantiniu nu a ieșit din casă tot anul”. Cum se mai simte artistul, bolnav de Parkinson de 27 de ani

Ultima actualizare:
Aceasta este familia  numeroasă a lui  Cornel Constantiniu
Aceasta este familia numeroasă a lui Cornel Constantiniu

Cornel Constantiniu (75 ani) nu a ieșit din casă de luni de zile, așa că restricțiile impuse de pandemie, începând cu luna martie, nu l-au afectat foarte tare. Artistul suferă de parkinson și se deplasează foarte greu. Aprovizionarea a fost făcută de soția sa, actrița Domnița Constantiniu, cea care îl îngrijește pe artist, cu devotament, de atâta vreme.

Cornel Constantiniu suferă de maladia Parkinson de 27 de ani. A suferit numeroase intervenții chirurgicale de-a lungul timpului, pentru a putea rămâne în viață, cea mai recentă operație fiind cea din aprilie 2019, când i s-a schimbat neurostimulatorul implantat în piept, cu care trăiește de ani buni

Din pricina bolii, solistul abia mai articulează cuvintele și iese foarte greu din casă. Pandemia l-a prins în apartamentul său situat în apropiere de Piața Victoriei. ”Vorbește greu, înțelegi greu ce spune… Viața lui este muzica, ascultă mereu câte ceva. Ori e deschis radio-ul, ori pune el ceva… Chiar și seara adoarme cu muzică și dacă îi opresc muzica se trezește. Așa trăiește el… Se mai uită pe geam. Îi este dor de nepoți, pe care nu i-a mai văzut de mult timp”, ne povestește Domnița Constantiniu, soția interpretului.

2008. Cântăreţul arăta bine și mergea zilnic pe bicicletă
2008. Cântăreţul arăta bine și mergea zilnic pe bicicletă

"E trist că nu mai vede avioane pe cer"

Ea a făcut aprovizionarea casei pe timpul stării de urgență și a fost foarte precaută. ”Am ieșit în acel interval de două ore, dimineața sau seara, doar la farmacie și pentru utilități și alimente. Și acum ies puțin și evit aglomerația. În rest, am stat izolați toată perioada, fiind periculos, de teamă să nu ajungem pe la spital. Oricând te poți infecta… Cornel nu a ieșit deloc din casă tot anul. Așa că practic, nu a simțit izolarea asta. Mai venea Petre Geambașu de îl scoteau la aer, la curte, dar acum am evitat orice contact, și ei, și noi. Cu vârsta nu e de glumă, mai ales când mai ești și bolnav. Singura activitate a fost telefonul. De ziua lui Cornel, pe 6 aprilie, au sunat non-stop telefoanele, mai mult ca în orice an. Când ies, mă mai întreabă ce mai e pe afară, dacă e aglomerat… El de mic îndrăgea avioanele și chiar și acum, se uita să le vadă pe cer, dar de atâta timp nu a mai văzut nici un avion și e trist”, ne-a mărturisit Domnița Constantiniu, soția lui Cornel Constantiniu, care are grijă în permanență de artist.

Mari iubitori de animale, cei doi artiști nu mai au decât o pisică, le-a murit ultimul cățel, pe nume Costică. ”Nu mai avem câine deloc, ne-ar mai fi scos la plimbare și pe noi. Costică a murit! Regret că nu am cățel, dar nu mă mai țin puterile să am grijă de ele. Mai avem o pisică”, ne-a mai spus aceasta.

În octombrie 2018, Cornel Constantiniu a lansat un album cu șlagăre. Aici, emoționat, alături de Fuego
În octombrie 2018, Cornel Constantiniu a lansat un album cu șlagăre. Aici, emoționat, alături de Fuego

A suferit opt intervenții chirurgicale

De trei ori a fost operat de medicii de la Spitalul Universitar, din Capitală. Prima a fost în 2013, a doua în 2016 și a în 2019. Însă problemele lui Cornel au început în 1993, când a fost diagnosticat cu maladia Parkinson. Pe creier s-a operat prima dată la Cape Town, în 1999, apoi la Viena, în urmă cu 15 ani, când a suferit două intervenții chirurgicale într-o săptămână. Atunci a fost operat de marele profesor Francois Alesch, fiind o intervenție complexă pe creier, care a durat 11 ore, apoi a venit implantarea acestui neurostimulator.

În 2009, acasă, alături de soția lui, Domnița. Maestrul se simțea mult mai bine
În 2009, acasă, alături de soția lui, Domnița. Maestrul se simțea mult mai bine

La Viena a mai fost operat în 2009. „Mă uit înapoi la viaţa mea şi îmi dau seama că a fost un lung şir de miracole, pe care nu le-am trăit conştient. Cu ani în urmă, nu-mi dădeam seama ce grozav e simplul fapt că trăiesc şi că sunt sănătos. Operaţiile pe care le-am făcut au fost extraordinar de dificile. În 2004 m-au deschis cu o bormaşină. Am stat 11 ore treaz şi conştient, cu capul imobilizat într-o menghină. Acum am fire în creier şi un aparat la piept, care mă ajută să mă mişc cât de cât normal", ne-a mărturisit artistul întrecut.

În 1970 a obținut locul I, la ”Festivalul Mamaia”

Cornel Constantiniu a avut succes atât ca actor, cât și ca solist. În 1970 a obținut locul I, la ”Festivalul Mamaia”, cu piesa ”N-aţi văzut o fată?”, compusă de Alexandru Mandy. Dar a mai primit distincții și la concursurile importante de peste graniță: «Orfeul de aur», în Bulgaria și «Lira de aur», în Bratislava. În 1982, devine solist al secţiei de estradă din Ansamblul «Rapsodia Română». A jucat în filmele ”Mușatinii” și ”Cucoana Chirița”.


    Aceasta este familia  numeroasă a lui  Cornel Constantiniu
Aceasta este familia numeroasă a lui Cornel Constantiniu

Are doi fii și cinci nepoți

Cornel Constantiniu e căsătorit de 54 de ani cu actrița Domnița Constantiniu. Au doi băieți, Alexandru, fiul cel mare, inginer stabilit în Germania, și cel mic, Mihai. Ei i-au dăruit cinci nepoți. De la Alexandru are trei nepoți: Paul Christian, care face 9 ani pe 13 iulie, pe Ana, care va împlini 6 ani, şi pe Matei Nicolae (4 ani), iar de la Mihai are doi nepoți: Artis (5 ani) şi Lorian (4 ani).

Citește și:

Cornel Constantiniu a plâns la lansarea albumului său

EXCLUSIV Cornel Constantiniu, pe masa de operaţie. Ce s-a întâmplat cu solistul bolnav de Parkinson

image
image
image
image
image
image
emily burghelea jpg
cub mircea bravo png
jessica simpson getty jpg
banner Giulia Nahmany png
banner shelly png
Carla’s Dreams jpg
Denisa si Flick 2 jpeg
banner damian drăghici png