Exclusiv! Cum petrec Paştele vedetele care muncesc peste hotare

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Sărbătorile Pascale îi prind pe mulți dintre românii noştri cunoscuţi, departe de casă şi de familie, acolo unde i-au purtat paşii în carieră. Iulia Vântur este în India, tenorul Oliver Popa se află la Londra, regizoarea Ioana Gomoi, în China, actorul Romeo Visca, tocmai în Los Angeles, SUA, iar DJ –iţa Bia şi violinista Graţiela Marineaţă, în Dubai. Toţi însă au în comun dorul de România şi tradiţiile din ţara lor, pe care le respectă indiferent unde s-ar afla.

India a devenit o a doua casă pentru Iulia Vândur (37 de ani), însă acum românca nu trece prin cele mai bune momente, după ce iubitul ei,  Salman Khan, a fost arestat și condamnat la 5 ani de închisoare pentru braconaj. Deşi zilele trecute era în Abu Dhabi, vedeta noastră ne-a mărturisit că se va întoarce în Mumbai, India, și chiar așa s-a și întâmplat, mai ales că doreasă fie alături de Salman. Dacă în anii trecuţi mergea la Iaşi, la părinţii săi, şi nu putea trăi fără pască, acum Iulia Vântur va pregăti ea ceva tradiţional şi se va gândi la cei dragi din ţară. „Voi fi în India de Paște şi mi-aş fi dorit să pot să mă bucur de pasca şi de bucatele preparate de mama, însă acum nu s-a putut să vin în ţară”, ne-a povestit Iulia Vântur.


    Iulia Vântur se află în India, alături de Salman Khan
Iulia Vântur se află în India, alături de Salman Khan

Un alt artist care muncește peste hotare este și tenorul Oliver Popa (35 de ani), care este stabilit în Londra de trei ani. „Am aşteptat cu nerăbdare venirea Sărbătorilor. Îmi voi lua câteva zile libere de la cântat şi predat şi sfintele sărbători de Paşte vor avea prioritate.


    Oliver Popa şi prietena lui, Corina Stoicescu
Oliver Popa şi prietena lui, Corina Stoicescu

Alături de buna mea prietenă, Corina Stoicescu, vom încerca să gătim cât mai multe preparate tradiţionale şi, bineînţeles, vom merge la slujba de Înviere, care are loc într-o comunitate de români. Amândoi suntem încântaţi şi optimişti în legătura cu decizia noastră de a găti pentru prietenii noştri din Londra câteva preparate specifice bucătăriei noastre. Sperăm să reuşim şi rezultatul să fie unul delicious”, ne-a povestit Oliver Popa.


    Bianca Marciuc
Bianca Marciuc

Din Londra fugim direct în Dubai, acolo unde s-au mutat două dintre cele mai frumoase românce. Este vorba de DJ Bia – Bianca Marciuc (33 de ani), dar şi despre violonista Graţiela Marineaţă (27 de ani), cea care locuiește de aproape un an în Dubai şi cântă la evenimente mondene, pentru oaspeţi de seamă.


    Graţiela Marineaţă
Graţiela Marineaţă

„Perioada sărbătorilor Pascale este una foarte anxioasă în Dubai. Fiind o ţară musulmană nu se simte nimic din magia sărbătorii şi din Lumina Sfântă a Învierii. De obicei, în ziua de Paşte, aici se merge la brunch, în hotel, şi atât. Pe vremuri exista un restaurant românesc, care ne făcea să ne amintim de casă, însă  şi acesta s-a închis. Astfel, anul acesta am decis să vin în România de Paşte. Chiar dacă doar pentru două zile petrecute acasă voi străbate 9.000 de kilometric (dus-întors), pot spune că se merită. Nimic nu se compară cu magia sărbătorilor petrecute în familie. Avem un preot care zboară din România, ne aduce lumină și face slujbă de Înviere, în fiecare an, pentru toți românii din Dubai. Biserica este ortodoxă și se află în Jebel Ali (port comercial). Șeicul Dubaiului dă libertatea fiecărei culturi să își manifeste dragostea față de Dumnezeu, ceea ce e minunat”, ne-a spus Bianca Marciuc.


    Romeo Visca va face Paştele la Londra, cu familia
Romeo Visca va face Paştele la Londra, cu familia

Un alt român plecat tocmai în Los Angeles, în SUA, este Romeo Visca (31 de ani), actor care a terminat de curând filmările pentru serialul „American Crime Story”. Actorul a devenit cunoscut în România datorită serialului de la Prima TV, „Iubiri secrete”, unde l-a jucat pe Vlad Dumitrescu, însă şi-a continuat cariera în SUA, unde și locuieşte, de altfel. Se împarte acum între două continente, căci familia lui locuiește la Londra. „Eu şi familia mea ne ocupăm de tot. Facem curăţenie generală, vineri se vopsesc ouăle, cu modele din frunzuliţe, cu hârtie creponată şi oţet, exact aşa, ca la carte, românește. Mama pregăteşte aluatul pentru cozonaci, Edy, fratele meu, îl frământă. Apoi eu cu mama ne ocupăm, sâmbătă, de drob. Mergem în nordul Londrei să cumpărăm produse de miel, care numai acolo se găsesc, în zona românească din Burnt Oak. Noi locuim într-o zonă mai rezidenţială din sud-vest (Kingston Upon Thames). Apoi se fac sarmale, ciorbă de miel şi toate preparatele care se gătesc în această perioadă plină de tradiţii. În noaptea de Înviere mergem să luăm Lumină de la Biserica din Holborn, (din centrul Londrei), unde în fiecare an se ţine slujba ortodoxă. O să vină şi nişte prieteni la noi, din Doncaster, prieteni de suflet. Cam aşa ne strângem de fiecare sărbătoare, cam 15-20 de personae”, ne povestește Romeo.

“În ziua de Paşte, dimineaţa, noi avem o tradiţie. Mama pregăteşte o cană cu apă, în care pune un ou roşu şi un bănuţ - nu ştiu exact care e motivul, dar de ani de zile, de când mă ştiu, asta e tradiţia noastră. Şi ne spălăm pe faţă, în dimineaţa de Paşte, cu apa aceea. Apoi stăm cu toții la masă, în grădină, cu multă voie bună românească. Voi avea puţin timp liber împreună cu familia mea, căci trebuie să ajung în România pentru un interviu şi o şedinţă foto, apoi să zbor înapoi în Londra, după care voi pleca în Belfast, că îl joc pe Cassius, în Julius Caesar, apoi revin în Londra pentru o nuntă care are loc pe 13 mai. O să ajung și în L.A., iar în prima săptămână din iunie ar trebui să fiu în Shanghai, apoi în Beijing, unde s-ar putea să am de filmat nişte proiecte tari”, ne-a mai spus celebrul actor român.


    Ioana Gomoi s-a mutat în China
Ioana Gomoi s-a mutat în China

După ce a regizat în România mai multe videoclipuri de succes, regizoarea Ioana Gomoi (26 de ani) a fugit în China, la Bejing, acolo unde colaborează cu o televiziune, dar şi cu diverse firme. S-a stabilit într-un apartament chiar lângă serviciu, iar acum se pregătește de Paşte. “Voi înroşi ouăle, voi prepara friptură şi, dacă nu iese ce gătesc, voi merge la un magazin cu preparate româneşti, într-un cartier de români, unde s-ar putea să particip şi la slujba ortodoxă. Voi vedea cu cine voi petrece, amatori sunt destui, prieteni chinezi şi români”, ne-a povestit Ioana Gomoi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
image
actualitate.net
image
actualitate.net