EXCLUSIV! Edward Aninaru: “Celine Dion e o femeie foarte fină”

Ultima actualizare:
Edward Aninaru
Edward Aninaru

S-a întors în România pentru câteva proiecte însă a suferit un accident grav de maşină. Chiar şi aşa, Edward Aninaru, fotograful vedeteleor ne-a povestit în exclusivitate care au fost problemele pe care le-a avut după accident, ce nu mai poate face şi cum a fost să lucreze cu vedete precum Celine Dion şi INNA.

Click: Ai revenit în România pentru câteva proiecte legate de activitatea ta fotografică însă ai suferit un accident de maşină. A fost atât de grav pe cât s-a scris sau pur şi simplu a umflat presa evenimentul?

Edward Aninaru: A fost mult mai grav decât s-a scris în presă. Mergeam spre mare cu 130 de kilometri pe oră şi m-am răsturnat pe o porţiune de drum în lucru. După accident maşina a izbucnit în flăcări iar eu nu mă puteam mişca, eram blocat. Eram singur în maşină însă am fost scos de un bărbat şi dus la spital unde am trecut printr-o intervenţie chirurgicală. Acum am patru şuruburi de titan în coloană. Doctorii s-au mirat că mă mai mişc, însă am făcut foarte multe antrenamente şi exerciţii pe care le fac în continuare. A doua zi după operaţie am început să fac singur exerciţii. Dacă sunt bine până la anul mă voi întoarce şi-mi voi scoate şuruburile.

Cât vei sta în ţară?     

Trebuia să stau o lună dar din cauza accident voi sta mai mult.

Te simţi bine după accident?

Sunt bine, însă nu mai pot face surf. Nu mai pot face sport, iar surful era singura mea pasiune în care am investit ceva bani. Mi-aş dori ca peste ani să-mi cumpăr o casă lângă ocean şi să pot să fac din nou surf. În viaţa mea nu am avut capul spart sau o carie şi acum am şuruburi în coloană. Îmi doresc să fiu doar sănătos şi să pot face din nou sport.  

Edward Aninaru şi Inna
Edward Aninaru şi Inna

Ai fost numit fotograful vedetelor şi ştim că ai lucrat cu mai multe vedete printre care Jay Sean, Ne-Yo, INNA şi Celine Dion. Cum ai lucrat cu cele două cântăreţe?

Despre Celine Dion pot să spun că e o femeie foarte fină, nici ţi-ai da  seama ca vorbeşti cu ea. Făcea glume la filmări, e o tipă plină de umor e atentă la detalii şi e profesionistă. La şedinţa foto cu ea era însoţită de echipa ei şi în două ore şi jumătate a filmat pentru videoclip, a dat două interviuri apoi am făcut şi şedinţa foto. Ne-am simţit foarte bine împreună, era deschisă şi a venit cu idei. Pe Inna am cunoscut-o după ce s-a lansat, eram la casa ei de discuri şi am făcut împreună una dintre primele ei şedinţe foto. Abia lansase piesa “Hot”, era pe val şi ne am imprietenit. Suntem amici şi ne-am reântâlnit de curând, când a avut un concert în Bucureşti la lansarea unui nou serviciu de telefonie.

Ieşiţi des împreună?

Suntem amici, locuim în colţuri diferite de lume, ne desparte distanţa dar când ne intersectăm ieşim împreună şi povestim ce am mai făcut.

Edward Aninaru şi Mădălina Ghenea
Edward Aninaru şi Mădălina Ghenea

Cum e Inna la şedinţele foto.

Cererile ei au început să crească odată cu trecerea timpului şi a devenit o profesionistă, fiind normal să evolueze. Nu cere nimic diferit faţă de alţi clienţi, doar că am simţit la ea o evoluţie şi o schimbare. Dacă mă uit în urmă cu ani de zile când am început să lucrez cu ea, azi diferenţele sunt foarte mari din punctual meu de vedere. E o fată care arată foarte bine, nu am nevoie să-i fac retuşuri după şedinţa foto.

Îţi mai aminteşti prima şedinţă foto cu ea?

Sigur că da! Prima şedinţă foto cu ea a avut loc la Vulcanii noroioşi, la Buzău şi ne-a prins ploaia. Deşi au fost ceva problemr până la urmă ne-am descurcat şi am reuşit să facem câteva fotografii frumoase.

Edward Aninaru şi Ruby
Edward Aninaru şi Ruby

Ce ai făcut înainte de a te apuca de fotografie?

De toate. După ce am terminat liceul am cantat prin benzinării şi prin ţară cu trupa mea din Berceni. Am fost şi un fel de gamer profesionist, jucam jocuri de strategie, am lucrat intr-o firmă de topografie, pot spune că le am încercat pe toate.

Şi cum ai început să faci fotografie?

M-am îndrăgostit de fotografie dintr-o dată, nu mi am propus asta, mi a plăcut din ce în ce mai mult şi mi-am zis, că OK, asta trebuie să fac de  acum încolo. Niciodată în viaţa mea nu mi-am propus să devin fotograf, iar până acum 7-8 ani nu am pus mâna pe un aparat de fotografiat. Cand eram mic imi doream sa fac cu totul altceva, la un moment dat visam sa fiu cântăreţ. La un moment dat îmi căutam de muncă iar un prieten m-a întrebat dacă mă pricep să lucrez cu un  program de fotografie (photoshop). M-am apucat să-l studiez şi am început apoi să fac poze cu o camera mică. Aşa am început şi câteva fotografii le-am postat pe un forum de specialitate, apoi am participat la concursuri de gen. Aşa am început să câştig concursuri cu premii ce constau în echipamente foto şi mi-am făcut prima trusă foto. Se întâmpla acum 6-7 ani, pe la 30-31 de ani.

Edward Aninaru şi Mandinga
Edward Aninaru şi Mandinga

Dar fotografii pentru artişti cum ai început să faci?

Prima oară am fost solicitat de impresarul Cristi Beiu, care împreună cu Simona Ionaşcu mi-au solicitat primele fotografii cu Crash şi Alexandra Ungureanu pe acoperisul de la Kiss FM. Şi apoi am primit oferta de la o casă de discuri care mi au propus un contract de opt şedinţe foto. Iar al treilea client a fost Inna, care tocmai era pe val.

S-a întâmplat să ai clienţi nemulţumiţi?

Probabil că au fost, însă nu mi-au spus în faţă că nu le plac pozele.

Când şi de ce ai plecat în Los Angeles?

M-am mutat în urmă cu aproape trei ani în Statele Unite, în Los Angeles. Am ajuns acolo printr-o întâmplare, o vacanţă legată de câteva şedinţe foto şi mi-a plăcut mult ce am gasit acolo, mi-au plăcut oamenii. Şi mi-am zis că dacă nu încerc să lucrez acolo nu voi avea ce să pierd. Prima oară au avut nişte şedinţe foto, apoi am făcut un videoclip, cel cu Inna de pe plajă. Aşa a început totul.


    Edward Aninaru şi Mandinga
Edward Aninaru şi Mandinga

De ce s-a întors Edward Aninaru în România?

Pe 4-5 octombrie la Bucureşti şi pe 11-12 octombrie la Timişoara, fotograful vedetelor va organiza două workshop-uri de fotografie, în cadrul cărora participanţii vor lua parte la o inedită experienţă foto de studio, în cadrul căreia li se va explica în detaliu procesul de compoziţie a unei imagini bune, începând cu importanţa unui machiaj potrivit şi terminand cu post-procesarea, tehnici de iluminare, efecte speciale, secrete şi ponturi învăţate de-a lungul carierei lui. De asemenea, Edward Aninaru îi va învăţa pe cursanţi cum să-şi întocmească un portofoliu vandabil, cum să-l prezinte în faţa clienţilor şi cum să-şi adapteze ideile creative la cerinţele comerciale ale clienţilor.

“De câţiva ani mă tot gândesc să fac workshop-urile astea, pentru că sunt mulţi care îmi scriu şi îmi cer câte un sfat, unii chiar mă întreabă chestii concrete, în detaliu, pe mail. Şi e cumva normal, pentru că şi eu, când eram la început, mi-aş fi dorit să vină cineva şi să mă înveţe totul dintr-odată, aşa. Aş fi scutit mult timp în care am învăţat pe pielea mea o grămadă de lucruri. Mă bucur că, în sfârşit, îmi împlinesc visul ăsta, şi mă bucur şi mai mult că vin alături de visul meu şi nişte parteneri frumoşi, ca Supera, F64 si HTag PR, ajutându-mă să duc la capăt proiectul ăsta, pe care l-am denumit #LoveLife. La anul vreau să vin iarăşi în ţară şi să fac în şi mai multe oraşe, un fel de turneu de workshopuri de fotografie”, a spus artistul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
anca dumitra instagram jpg
Banner Magdalena Chihaia
Gabriela cristea reteta biscuiti jpg
Banner Alexandru Ciucu
Demi Moore
andra maruta jpg
doinita oancea lora jpg
jennifer lopez ben affleck intalnire profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net