EXCLUSIV Eli Lăslean, designerul lui Carmen Iohannis, a lucrat cu fiul ei peste 2.000 de măști

Ultima actualizare:
Marius a fost desemnat, în 2011, ”Soldatul Anului”
Marius a fost desemnat, în 2011, ”Soldatul Anului”

Celebra creatoare de modă Eli Lăslean s-a adaptat situației actuale și realizează măști din bumbac, atât de necesare în timpul pandemiei de coronavirus. Nu singură, ci împreună cu bravul ei fiu, Marius, care în urmă cu 11 ani a luptat în Kosovo. Click! vă prezintă în exclusivitate fotografii din cochetul atelier al lui Eli, din Arad, unde amândoi muncesc cot la cot.

Eli Lăslean, care de cinci ani îi realizează lui Carmen Iohannis superbele rochii pentru dineuri și întâlnirile protocolare cu alți președinți de stat, ne-a povestit, în exclusivitate, cum a reușit să mențină afacerea, în această perioadă grea: “Din 23 martie am început cu aceste măști, mi-am dat seama că e o nevoie disperată, nu se găseau în farmacii, am făcut câteva pentru noi, apoi am pus pe Facebook. Au început să curgă comenzile, am făcut peste 2.000 de bucăți, la 5 lei bucata, pentru firme private și pentru persoane fizice. Materialele folosite, polipropilenă și bumbac 100 %, le aveam pe stoc, dar am mai și cumpărat, lucrez cu câteva croitorese, de acasă. N-avem ce face, e ca pe vreme de război, trebuie să ne adaptăm situației''.

Ajutată de fiul ei, Marius fost sergent major în Armata Română

Iată însă că acum, la vremuri grele, i s-a alăturat și băiatul ei, Marius (37 de ani), fost sergent major în Armata Română, care a fost în misiune în Kosovo. În 2011, el a fost desemnat, în urma unui concurs, Soldatul Anului, în forțele terestre.

Fiul lui Eli, la croitorie
Fiul lui Eli, la croitorie

''Fiul meu a luptat în Kosovo, iar acum luptă cu virusul făcând măști. Aștept de 20 de ani, de când l-am pierdut pe tatăl lui, într-un accident de mașină, să mă ajute cu atelierul de modă, dar nu a fost tentat. Acum a preluat el tot, el croiește măștile, suntem o echipă, virusul ucigaș ne-a adunat. Noi doi vom face tot ce este necesar, în această perioadă complicată și dificilă, ne place să ajutăm și mă bucur că Marius e lângă mine, vom extinde această activitate, dacă e nevoie, vom face și combinezoane de protecție, avem comenzi”, a mai adăugat Eli.

Brigitte Macron, Eli Lăslean și Carmen Iohannis
Brigitte Macron, Eli Lăslean și Carmen Iohannis

Vestita creatoare de modă i-a realizat 40 de rochii elegante lui Carmen Iohannis, soția președintelui României, Klaus Iohannis: ''Doamna Iohannis este o persoană foarte hotărâtă, conturată, foarte echilibrată. În acelaşi timp o notă de prospeţime, de tinereţe, de energie. Îi place dantela. Îi plac culorile senine, culorile pastel, lucru foarte bun, înseamnă că este o fire optimistă. Este o persoană atletică, are un corp frumos și un suflet generos”.

Eli Lăslean și unicul ei fiu
Eli Lăslean și unicul ei fiu

Eli are o poveste de viață cutremurătoare. Soțul ei a murit în urmă cu 20 de ani într-un teribil accident de mașină, pe Valea Oltului: ”Eram cu el în maşină, veneam spre Bucureşti, când un tir a intrat în noi. Lui i-a zdrobit capul, a murit după câteva luni. Eu m-am ales doar cu câteva zgârieturi. Era un adevărat domn, un bărbat care m-a încurajat în domeniul modei”.


    Eli Lăslean și unicul ei fiufoto: arhivă personală
Eli Lăslean și unicul ei fiufoto: arhivă personală

Eli Lăslean a a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din Timişoara, iar profesorii o porecliseră arbitrul modei. ”Nu am fost făcută membru de partid, pe motiv că-mi vindeam cartela de cantină ca să-mi cumpăr materiale din care îmi croiam haine. Am lucrat o vreme la Fabrica de confecţii din Arad, în calitate de responsabil de Export, si aici m-am îndrăgostit iremediabil de hainele frumoase care plecau în străinătate, mi se părea nedrept, visul meu a fost  să produc acele haine în România și să le dau șansa femeilor din această tară să fie elegante și frumoase. Visul meu s-a împlinit după aproape 30 de ani”.

Citește și:

Cine a creat rochia purtată de Carmen Iohannis la întâlnirea cu Papa. Mesajul ascuns

Totul despre croitoreasa Primei Doamne. Click! vă prezintă emoţionanta poveste de viaţă a lui Eli Lăslean VIDEO EXCLUSIV

image
image
image
image
image
image
Tora Vasilescu
image png
image png
andreea balan si victor cornea instagram jpg
image png
banner Ozana Barabancea png
image png
banner catalin bordea png