EXCLUSIV Fiul lui Kamara, operat la Barcelona: «Când s-a trezit a plâns, tremura, dar apoi a început să cânte»

image
Leon, fiul lui Kamara, a trecut de mic prin multe operații grele

Artistul Kamara Ghedi (44 ani) de la AlbNegru și fosta lui soție, Oana, au trecut, din nou, prin mari emoții pentru fiul lor, Leon (5 ani). După operația din Turcia de anul trecut, cea de-a cincea la număr, acolo unde a suferit a 5-a intervenție cu celule stem, Leon a ajuns din nou pe masa de operație, de această dată la Barcelona, zilele trecute, acolo unde micuțul a suferit o operație de Miotenofasciotomie. Despre ce a fost vorba mai exact, ne povestește Kamara, în exclusivitate pentru Click!

Chiar dacă s-a trezit puțin mai greu după anestezie, băiețelul dă semne că este bine, iar asta le dă mari speranțe părinților săi, care își doresc ca el să se recupereze complet și să meargă într-o zi ca un copil normal!

Fiul lui Kamara suferă de o formă de paralizie cerebrală, fiind diagnosticat la scurt timp de la naștere cu tetrapareză spastică. De atunci, Kamara face tot ce poate pentru  a-i oferi o viață normală copilului său și a căutat cei mai buni medici pentru a-l trata.

Zilele trecute, Leon a fost la Barcelona pentru o nouă intervenție. Am stat de vorbă cu părinții lui, Oana și Kamara, și am aflat cum se simte micuțul. Chiar dacă cei doi artiști nu mai sunt împreună, asta nu înseamnă că nu se preocupă îndeaproape de sănătatea fiului lor, Leon, și fac tot posibilul ca lui să îi fie bine și să nu îi lipsească nimic, deși eforturile financiare din această perioadă sunt destul de mari și se resimt.

Cine își dorește să ajute și să-l sprijine pe Kamara să-și îndeplinească visul de a-și vedea copilul sănătos, o poate face donând către Asociația Ensar Duman, în contul:

image
Conturile în care puteți face donații pentru băiețelul lui Kamara

Oana, mama lui Leon, și fosta soție a lui Kamara, de câte ori vorbește despre fiul ei se emoționează. Ne-a mărturisit cum se simte Leon acum: "Leon se simte foarte bine acum, mai are niște dureri, dar este foarte curajos, în sensul că nu plânge, dar doar face  o mimică, așa, dacă îl atingem la picioare acolo, din greșeală, s-a învinețit un pic dar nu vrem să ne pronunțăm acum dacă a avut efect sau nu operația, vedem peste două săptămâni. Atunci poate începe ușor recuperarea. Pare că e mai relaxat, adică sunt semne bune. După intervenție și-a revenit puțin greu din anestezie, m-am speriat un pic pentru că plângea, a plâns vreo oră cred și nu reușea să deschidă ochișorii, dar am vorbit permanent cu el și când a vrut muzică populară mi-am dat seama că e ok și și-a revenit! Peste trei luni o să aibă control, ni s-a spus că nu este de ajuns, de obicei, o singură intervenție, să vedem atunci. Leon este un curajos! Acum și-a revenit la starea lui de veselie, de vorbit întruna. Este bine și ne bucurăm că a trecut cu bine! Mulțumim lui Dumnezeu că e OK!".

image
Kamara și fosta soție, Oana, alături de Leon

Kamara: "Leon are nevoie de o alungire de mușchi"

La rândul său, Kamara este optimist și are numai cuvinte de laudă pentru Leon, pe care speră să îl vadă cândva mergând. “Leon la Barcelona a avut o operație de Miotenofasciotomie, care s-a întâmplat la policlinica Barcelona, cu doctorul Igor Nazarov. Acolo a fost sub atenta îndrumare dar totodată sub bisturiul lui, aș spune,  împreună cu doi alți doctori și au lucrat pe mușchi, pentru că el are nevoie de o alungire de mușchi, iar această Miotenofasciotomie selectivă se face cel mai bine acolo, la Barcelona. A fost destul de greu' când s-a trezit, a plâns, tremura, e și mic, cred că și un adult ar face la fel, dar și-a revenit foarte repede și a început să și cânte. Au venit toți doctorii acolo se uitau la el cum cânta piesa "Vremuri noi".

"A primit un cadou de la prietenii noștri de acolo, Dan și Carla, care i-au oferit un microfon și o chitară și cânta la ele, adică efectiv avea și o boxă conectată la microfon. Au venit toți doctorii să îl apalude. Nu am văzut așa copil, imediat după operație el să se pună pe cântat. Operația, mulțumim lui Dumnezeu, evident e reușită. Leon se simte bine. Ideea este că abia după 5-6 luni vom vedea toate beneficiile și progresele, pentru că de-acum încolo, timp de 3 luni, el nu are voie să facă prea multă mișcare și tratamente intensive”, ne-a povestit Kamara.    

O nouă operație, la sfârșitul lunii octombrie

“Toate acestea le va reîncepe la sfârșitul lunii octombrie, când vom pleca din nou la Barcelona, dacă ni se mai permite, evident, să facă acolo la o altă clinică recuperarea de două săptămâni și apoi, după alte 7 luni, în funcție de ce va spune doctorul lui, Igor Nazarov, care va veni la București, în decembrie, în funcție de asta, vom ști când va fi următoarea intervenție, pentru că mai are de făcut încă o intervenție sau chiar două, pentru a-l pune pe picioare și pentru a începe, momentan, să meargă cu cadrul, pentru început! Și vedem mai încolo cum stăm! Dar ce am remarcat în primele două zile de când a fost operația, deja s-a mai relaxat din spasticitate însă la fiecare puseu de creștere va mai fi nevoie de intervenții și de recuperări. Totul este bine acum, asta e important! Le mulțumim tuturor celor care ne-au fost aproape în perioada asta și celor care au făcut până cum un gest și ne-au susținut și cu un gând măcar”, a mai continuat Kamara. Totodată, donațiile și contul în care se strâng bani pentru Leon, rămân deschise pentru cei care vor să ajute la recuperareea micuțului.

image
Conturile în care puteți face donații pentru băiețelul lui Kamara

“Donațiile continuă, am o pagină de Facebook cât și contul. Am un prieten din Anglia care a putut să deschidă campania, eu nu am putut să o fac din România și îi mulțumesc, Alex Matei a reușit să deschidă această campanie pentru Leon și acolo sperăm noi să putem să mai strângem pentru următoarele intervenții, pentru că nu este vorba doar de una, sunt mai multe și tot așa! Iar în perioada asta în care nimic nu se întâmplă pentru noi, artiștii, e și mai greu! Oricum, nimeni nu a știut de povestea cu Leon, până pe la 3 ani și ceva, pentru că nu am vrut și ne-am descurcat la momentul acela cum am putut noi! Leon e un talent, are ureche muzicală, recunoaște piesele după voce, versuri, după prima notă, ori după primul sunet. Nu am văzut așa memorie să țină minte atâtea versuri!”, a mai spus Kamara despre fiul său.

Citește și:

Kamara continuă lupta pentru Leon: «Avem nevoie de 100.000 de lei ca băiețelul meu să stea în picioare!»

Cel mai dureros regret al lui Kamara: „Aş schimba ziua în care s-a născut Leon”

horoscop ( FOTO pixabay )
cub larisa iordache png
andreea mantea 2 JPG
7 front elvetianca pensiune jpg
proteste   profimedia 0727331327 jpg
foto 1   privire oras shutterstock 674347609 jpg
andreea esca si alexia eram
BeFunky collage (22) jpg
gaz pixabay com jpg
DN73C drumul care leagă Râmnicu Vâlcea de Tigveni Argeș Foto Google Maps jpg
image
image
image
image
jlo alex rodriguez gettyimages 1131935237 jpg jpeg
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
cub micutzu animat gif
andreea esca si alexia eram
cub larisa iordache png
BeFunky collage (22) jpg