EXCLUSIV Impresarul Radu Groza, la un pas de moarte! A ajuns de două ori la spital, cu Covid și pancreatită


  Radu Groza a trecut prin momente dificile în ultimele lunifoto: arhiva personală
Radu Groza a trecut prin momente dificile în ultimele lunifoto: arhiva personală

Radu Groza (48 de ani), cel mai cunoscut impresar de la noi, a trăit clipe dramatice ]n pandemie. Impresarul a ajuns de două ori la spital în stare gravă. În septembrie anul trecut, Radu Groza a fost infectat cu noul coronavirus și s-a internat de urgență la Iași. Luna trecută, celebrul impresar a trecut a doua oară pe lângă moarte, după o criză severă de colecist, care a fost pe punctul să evolueze în pancreatită acută.

După ce s-a infectat cu noul coronavirus, Radu Groza trecut prin mai multe etape până s-a vindecat și a fost nevoie chiar de un tratament special post Covid pentru a fi pus pe picoare. Impresarul a povestit coșmarul pe care l-a trăit în două rânduri cât a fost internat în spital, într-un interviu acordat în exclusivitate, pentru Click.ro.

 • Click!: Cum ai trecut de pandemie? Ai fost infectat cu noul coronavirus. Ce simptome ai avut? Cât ai stat in spital, ești refăcut acum?

Radu Groza: A fost o perioadă foarte grea pentru lumea artistică și, implicit, și pentru mine. După cum bine știți, nu s-au organizat concerte, evenimentele private au lipsit și ele cu desăvârșire, iar noi, cei ce activăm în acest domeniu, am fost privați de obiectul muncii. Mai mult decât atât, am fost bolnav de Covid, anul trecut, și am fost nevoit să mă internez în spital.

Inițial, nu am vrut să spun nimănui că am coronavirus, fiindcă existau pe atunci foarte multe suspiciuni din partea oamenilor și mai ales, la vremea respectivă, era o întreagă discuție pro și contra pe marginea subiectului în lumea artistică. Nu știam ce vor spune cei din jurul meu, dacă mă vor ocoli sau mă vor susține, în plus, aveam o stare de rău profundă, nu puteam să respir, mă durea foarte tare capul și nu puteam să mă concentrez! Eram confuz și într-o situație delicată.

De accea, am luat decizia de a vorbi cu doamna profesor doctor Carmen Dorobăț, o adevărată specialistă în domeniu și o persoană care am fost convins că mă poate vindeca. Am avut încredere să apelez la dânsa, fiindcă teama mea era imensă, iar la nivel mental, eram extrem de afectat. Mi-a zis să vin la clinică, la Spitalul de Boli infecțioase ”Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Iași. Am stat internat acolo două săptămâni, timp în care am fost tratat ca la carte până când m-am negativat. Doamna doctor Dorobăț a avut grijă de mine cum nu se poate mai bine! Îi mulțumesc și acum din suflet! Sunt foarte mulți oameni care îi datorează multe, nu doar eu! Cert este însă că am rămas prieteni de atunci.

 • De unde ai luat virusul?

Am fost la un eveniment în Cluj și acolo cred că am contractat boala. Până la urmă, nici nu mai contează de unde am luat virusul, ci doar faptul că l-am avut și am trăit un adevărat coșmar până m-am vindecat cât de cât!

 • Cum a fost perioada de recuperare după coronavirus?

Nu o să vă vină să credeți. În urmă cu ceva vreme, la o perioadă scurtă după ce am avut Covid, am trăit o experiență foarte interesantă și, foarte bună, din punctul meu de vedere. Ei bine, sunt mulți oameni care rămân cu anumite probleme după boală, așa cum de altfel, a fost și cazul meu. Din această cauză, doamna profesor Dorobăț mi-a propus să merg la un centru la Băicoi, locul în care s-a recuperat și Gabriel Dorobanțu, pentru o perioadă de timp. Acolo, am fost pus rapid pe un tratament exceptional, unul pe care îl recomand cu căldură tuturor celor care simt anumite stări după COVID, anxietate, dureri de cap, anxietate sau probleme lombare. Este ideală o asemenea terapie. La mine, a funcționat perfect. De aceea, azi, sunt sănătos, și am un motiv întemeiat să le mulțumesc celor de la clinică și doamnei Carmen pentru modul în care au avut grijă de mine.


  Radu Groza a fost tratat de Covid-19 de dr. Carmen Dorobățfoto: arhiva personală
Radu Groza a fost tratat de Covid-19 de dr. Carmen Dorobățfoto: arhiva personală
 • Ai avut, recent, de o nouă problemă de sănătate foarte gravă. Despre ce a fost vorba? A avut legătură cu coronavirusul?

Nu a avut, însă în cazul acesta, mi-a trecut glontele pe la ureche. Pur și simplu, am crezut că mor! A fost vorba despre o criză de colecist severă, mai exact am avut calculi biliari (pietre la fiere, în termeni populari). Pietrele s-au deplasat pe canalul coledoc și, din acest motiv, am avut dureri groaznice. Am stat trei săptămâni în spital. Am trecut prin niște momente foarte dificile. Eram foarte aproape să fac o pancreatită acută, dar Dumnezeu m-a apărat. Am fost operat și pus pe picioare de domnul profesor Cosmin Puia, căruia vreau să îi mulțumesc pentru grija care mi-a purtat-o în toată această perioadă.

 • Ce alți artiști de care te ocupi au avut virusul?

Multă lume a avut Covid, am un prieten care nu prea credea în Covid, dar din păcate s-a infectat. Săracul a stat aproape 3 săptămâni în spital. A fost destul de grav. Din fericire, în afară de Marcel Pavel, dintre artiștii cu care lucrez nu s-a mai îmbolnăvit nimeni de Covid.

 • Ce mesaj ai pentru cei care nu cred în existența acestui virus? 

Acest virus, din păcate, există și a creat foarte multe probleme întregii lumi. Cei care nu cred, în mod sigur vor să se mintă pe ei înșiși. Eu m-am vaccinat și cred că este important să ne vaccinăm cât mai mulți. 

cub toma caragiu png
cub irina margareta nistor png
Prințul Harry jpg
cub horoscop iertare png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Jennifer Lopez si Ben Affleck jpeg
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
cub adriana iliescu și eliza png
image
image
image
image
image
image
Jennifer Lopez si Ben Affleck jpeg
cosmin selesiB jpg
Kim Petras Sam Smith la Grammy 2023 profimedia 0754344361 jpg
cub bianca rus png
cub cristina cioran png
Prințul Harry jpg