EXCLUSIV Interviu fabulos cu solistul, pilotul și actorul Mihai Mărgineanu: "Îmi lipsește un concert ca și cum mi-ar lipsi un braț"


  Mihai Mărgineanu a strâns 600 de ore de zbor pe mai multe aparate de zborfoto: arhivă personală
Mihai Mărgineanu a strâns 600 de ore de zbor pe mai multe aparate de zborfoto: arhivă personală

E o plăcere să faci interviu cu Mihai Mărgineanu, interpretul personajului Ardiles, din serialul “Las Fierbinți”, de la ProTV! Conversația curge de la sine, iar detaliile sunt fabuloase! Ce i-a lipsit artistului în perioada de izolare, ce spune despre concerte, meseria de pilot și orele de zbor, dar și despre cât de pretențios este la capitolul femei, aflăm din interviul exclusiv pe care Mărgineanu l-a acordat pentru Click!

 • Click! Cum v-a afectat această perioadă de criză cauzată de Coronavirus? Ați fost nevoit să anulați sau să amânați diferite proiecte?

Am anulat toate evenimentele pe care le aveam în martie-aprilie-mai-iunie. Să vedem ce o să fie în iulie și august. Dacă vom fi obligați de legislație, le vom amâna-anula și pe acelea. Problema mare este că nimeni nu are niciun plan de viitor.

 • Ce ați schimba la situația actuală pentru artiști și lumea muzicală?

Artiștii sunt o categorie aparte. Ei reprezintă 10% din populația unui neam-popor-etnie. Se diferențiază mult de ne-artiști (mai ales) prin comportament și atitudine. Artistul prin definiție nu se plânge de condiții grele, pentru că nu-i pasă prea mult de material. Astfel că apare problema “copilului care nu plânge”... Cu siguranță, artiștii liniei a doua (chitariștii, trompetiștii, violoniștii) nu prestează serviciile artistice, deci nu încasează bani. Și asta e rău pentru că toți trăiesc din asta! După izolare, din păcate, foarte mulți vor accepta orice contracte doar ca să iasă din impas. Foarte multe trupe de cover vor avea de suferit prin lipsa obiectului muncii lor: nunta și botezul. Mie personal îmi lipsește un concert ca și cum mi-ar lipsi un braț! Îmi lipsesc zilele de filmare, de care mi-am dat seama abia acum că îmi fac extrem de bine la umor. Mi-e dor de Adrian Văncică, pe care nu l-am mai văzut de atâta timp și mi-e dor de Delia (Delia Florea - producție “Las Fierbinți”) cu care abia aștept să beau un gin în Paradis.

Cu colegii din Las Fierbinți
Cu colegii din Las Fierbinți
 • Ce v-a mai lipsit în perioada de izolare?

Restaurantele! Vreau să mănânc la un resturant bun din București. Vreau să beau un pahar la o terasă de pe malul unei ape și vreau să dansez la lumina lunii. Mi-a lipsit o parte a muncii mele: concertele și aplauzele, filmările și “STOP-TRASĂ” . Dar m-am bucurat de timpul pe care nu l-am avut niciodată, acela de a sta și a face lucruri doar pentru mine!

 • Ce vă doriți foarte tare să faceți în momentul în care vom scăpa de toate restricțiile?

Am planuri făcute deja până în decembrie. 

"La toate concertele care depășesc ca distanță orașul Ploiești merg cu avionul"
"La toate concertele care depășesc ca distanță orașul Ploiești merg cu avionul"
 • Dintre meseria de pilot și cea de artist, care este cea mai bănoasă și pe care o practicați cel mai des?

Pilotajul a pornit de la pasiune și ajuns o meserie. Sunt foarte implicat în aviație, astfel că de anul acesta am fost ales să reprezint distribuția de avioane Diamond în România. N-am făcut nimic public, pentru că evenimentul de lansare era programat exact când a început nebunia pandemiei. Nu contează care activitate e mai bănoasă, pentru că nu asta este important acum: muzica și filmul sunt trecut-prezent și au un viitor. Aviația este doar viitor. Și viitorul arată frumos atunci când ai aripi.

 • Cum ați ajuns pilot și cum v-ați învins teama de a zbura cu avionul?

Acum 10 ani, când am început să zbor după ce am trecut prin focurile reci și fierbinți ale școlii dure de aviație, am început totul pentru a-mi învinge teama cumplită (i-aș putea spune chiar spaima) de avion. Nu de zbor, ci de avion! Nu înțelegeam nimic, pentru că eram un incult în domeniu și mi-am zis că trebuie să învăț ca să pot vedea lumea. Asta a fost motivul principal: să pot vedea lumea!

Mihai Mărgineanu deține un Cessna 172N
Mihai Mărgineanu deține un Cessna 172N
 • Câte ore de zbor aveți la activ?

În aviație nu e ca la autoturism. Fiecare avion pe care-l zbori necesită o ‘trecere’. Trecere care înseamnă un număr de ore de zbor alături de un pilot-instructor pe acea aeronavă. Fiecare avion pe care zbori are anumite caracteristici și, mai ales, anumite viteze. Pentru că pilotul lucrează cu foarte multe viteze (Vs, V1, Vr, V2, Vy, Vx, Vfe, Vne și astea-s doar câteva). În aviația generală orele de zbor se strâng muuult mai greu decât la aviația de linie, în care poți face până la 900 de ore pe an. Eu am strâns 600 de ore de zbor pe mai multe aparate de zbor. Ceea ce este enorm pentru un pilot ne-angajat la o companie și pentru un pilot care zboară ‘în timpul liber’. Anul acesta vreau să termin modul de Instructor, ca să pot împărtăși din experiența mea și altor oameni.

 • Aveți și un avion cumpărat din banii proprii… Cum e satisfacția de a deține un Cessna 172 November și cât de des zburați cu el?

November este litera N în comunicațiile radio. Avionul meu este un Cessna 172N, ținând cont că Cessna a făcut tipul ăsta de avion de la A (alfa) până la S (sierra). Este un avion produs în anul 1980, pe care eu l-am cumpărat în 2015 de la o companie aviatică românească. Îmi trebuia la acumularea de ore de zbor pentru IR (zbor instrumental, premergător licenței comerciale). Altfel, trebuia să închiriez un avion care costa aproape de suma pe care am plătit-o pentru el și la care nu aveam acces când aveam eu timp. A fost o afacere bună, ținând cont că mi-am oprit cheltuielile stupide gen telefon nou, mașină de fițe, șampanii în cluburi, haine de firmă și mi-am luat un avion). Se poate! Zbor foarte des cu Cessna, dar de asemenea, zbor și cu un Diamond 40 al școlii de aviație “Tudor Greceanu” de la Tuzla. Jumi-juma!

Mihai Mărgineanu spune că nu are nimic în comun cu personajul Ardiles, din Las Fierbinți
Mihai Mărgineanu spune că nu are nimic în comun cu personajul Ardiles, din Las Fierbinți
 • Ați mers vreodată la concerte cu avionul? Se întâmplă des?

La toate concertele care depășesc ca distanță orașul Ploiești merg cu avionul. Bucuria mare este atunci când am de făcut turneu în aceeași săptămâna de genul Suceava-Timișoara-Craiova. Atunci îmi dau seama cât de norocos sunt și cât de sigur este zborul față de șoselele patriei pline de baietași cu bemveu ursuleț tunat, pentru care maxima plăcere este sunetul tobei sparte a eșapamentului.

 • Ce au în comun Mihai Mărgineanu și Ardiles, personajul pe care îl interpretați în serialul “Las Fierbinți” de la ProTV?

Nimic!

 • Cât de greu sau de frumos e să joci într-un serial de comedie?

E noroc și muncă! Una fără altă nu prea merge. Când joci comedie e mai greu ca la dramă … cred! Mi se pare greu să-l faci pe om să râdă!

 • Cu cine va înțelegeți cel mai bine din echipa “Las Fierbinți”?

Cu toți mă înțeleg bine. Cu unii mai bine pentru că avem lucruri comune de vorbit-trăit-făcut. Dar îmi sunt dragi toți de pe platou.

Mihai Mărgineanu, pe scena Teatrului Nottara
Mihai Mărgineanu, pe scena Teatrului Nottara
 • Cum e Mihai Mărgineanu în afara platoului de filmare?

Ca și pe platou, ca și aici ca și oriunde. Nu prea am mare lucru de ascuns, iar ce ascund eu nu interesează pe nimeni. Când am intrat în showbiz mi-am jurat că n-o să-mi clădesc altă imagine decât aia adevărată. Pentru că altfel ar fi trebuit tot timpul să joc rolul imaginii mele false. Și asta ar fi extenuant! Probabil că din această cauză mulți exponenți ai industriei clachează la un moment dat.

 • La capitolul “Mă iubește femeile” cum stați? Cât de pretențios sunteți?

Când eram mai mic n-aveam nicio pretenție, pentru că aveam oglindă în casă și vedeam ce se reflectă din ea. Acum am devenit extrem de pretențios, pentru că nici nu mai am vreo alternativă în afară de soția mea, care suportă ‘pretențiile’ mele fără să le bage în seamă. Cât despre succesul meu la femei: N-AM AVUT NICIODATĂ!

 • Care sunt calitățile cele mai de preț pe care trebuie să le aibă o femeie care ar vrea să îl cucerească pe Mihai Mărgineanu?

E greu cu întrebarea asta! Orice derapaj ar putea suna foarte prost. Am observat că o femeie cu cât e mai fericită, cu atât se îmbracă mai simplu. O femeie fericită are grijă de mintea ei, nu numai de unghii și sprâncene, și o femeie fericită râde frumos. Pot să spun ce nu-mi place la o femeie: nu-mi place falsul, nu-mi place cultura pe jumătate, nu-mi place dorința de a arăta că e independentă (nimeni nu este independent pe lumea asta) nu-mi place sexualitatea exagerată și exagerarea sexualității, nu-mi place confuzia între sexualitate și senzualitate și nu-mi place femeia care înjură mai urât ca mine!

 • Sunteți artist, actor, pilot! Ce nu știm încă despre dumneavoastră?

După cum ți-am spus mai devreme, nu interesează pe nimeni! 

america express vedete concurenti 2022 jpg
caine furios jpeg
George Burcea in Wednesday jpg
Eduard Dragu Salagean Romanii au talent Foto Pro TV jpg
sex jpg
oana roman si marius elisei
cub kamara png
cub ana maria mărgean png
image
image
image
image
image
image
Pepe la alergare jpg
Pamela Anderson jpg
oana roman si marius elisei
cub paula iorga 1 png
cub daniel onoriu png
Victor Pițurcă Vica Blochina