EXCLUSIV Irina Mohora, totul despre sarcină: «Cel mai entuziasmat e Zian, fiul nostru»

4 mai 2021
image
Irina Mohora va deveni mamă pentru a doua oară în augustfoto: arhiva personală

Fosta actriță din "Secretul Mariei" și actuala producătoare a emisiunii "1,2,3 și afli tot ce vrei" de la TVR a anunțat de Paște că va deveni mama a doua oară. Irina Mohora (36 de ani) a oferit exclusiv pentru Click! detalii despre sarcină, dar și despre fiul ei, Zian, care este nerăbdător să-și cunoască surioara.

  • Click!: Felicitări, Irina, vei fi mămică din nou! Cum e să știi că vei avea și o fetiță?

Irina Mohora: Mulțumesc! E o mare bucurie faptul că în familia noastră urmează să vină o fetiță, suntem cu toții extrem de fericiți, de entuziasmați. Dar îți spun cu toată sinceritatea că cel mai nerăbdător, cel mai fericit, cel mai entuziasmat de ceea ce urmează să se întâmple este chiar Zian, frățiorul ei.

  • Cum se manifestă, ce face?

Are un comportament care mă uimește, care mă fascinează, care mă face să-l admir, să-l iubesc, să fiu topită după el, și care mi se pare incredibil, pentru că nimeni nu-i sugerează lucrurile pe care el le face, în sensul că le spune tuturor că surioara este în burtică pentru că el și-a dorit-o, nu pentru că mami și tati și-au dorit-o. Ea este acolo pentru că așa și-a dorit el. Îmi dă să mănânc tot felul de lucruri și dacă refuz îmi spune, "mami, nu sunt pentru tine, sunt pentru surioară". Își face tot felul de planuri, cum o să se joace cu ea, cum o să o îngrijească, cum o să facă năzdrăvănii.

image
Fiul Irinei Mohora este foarte încântat că va avea o surioarăfoto: arhiva personală

E absolut fascinant, în fiecare zi mă întreabă cât a mai crescut surioara. Iar eu trebuie să fac diferite comparații cu fructe și legume, să am grijă să nu mă repet, ca el să înțeleagă cât a mai crescut. E extrem de nerăbdător, dornic și pregătit să fie frate mai mare. Deja povestește cum o să-i citească cărți, cum o să o plimbe, cum o să o liniștească atunci când o să plângă. Ce mă fascinează și mă topește la el este că face toate lucruruile astea și va face zilnic lucrurile astea cu surioara lui fără ca cineva să-i sugereze. Efectiv asta simte și sunt uimită și nu-mi vine să cred cât de pregătit și dornic pare, cât de fericit pare și cred că va fi un frate foarte protector cu surioara lui.

  • Așa este toată ziua?

Trebuie să-ți spun că nu există loc în care să mergem, magazin în care el nu-și cumpără jucării, dar le alege pentru zile speciale, așa l-am învățat, în care la final să nu aleagă și o jucărie pentru surioara lui. E absolut fantastic cum se comportă, și mă topește și mă uimește.

  • Cum a fost sarcina aceasta față de prima?

A fost total diferită față de sarcina cu Zian, nu este o sarcină grea, însă în cazul puștiului meu, acum patru ani, habar n-am avut cum e să fii însărcinată, niciun simptom, dimpotrivă, aveam multă energie și toată lumea mă întreba cum mă simt, iar eu spuneam că mă simt ca înainte. Ei bine, de data aceasta, în primele trei luni, am aflat și eu cum să fii însărcinată, în sensul în care am avut acele indispoziții specifice, grețuri, lipsă de energie, somnolență, dar imediat ce am trecut de primul trimestru, lucrurile au revenit la normal, cum știam că o să fie de la sarcina cu Zian.

  • Mergi în continuare la muncă?

 Sunt în continuare foarte activă, prioritatea mea din punct de vedere profesional, este emisiunea pentru copii, "1,2,3 și afli tot ce vrei" de la TVR, pe care o produc și o realizez, care este inspirată de puștiul meu. Nu foarte multă lume știe că multe dintre replicile din emisiune și din scenariu sunt chiar replici pe care noi ni le dăm acasă și chiar mă bucură foarte tare că emisiunea este foarte iubită atât de copii, cât și de părinți și bunici. Ne scriu că este foarte scurtă și că învață foarte multe lucruri. Și din păcate, în ziua de astăzi nu mai avem emisiuni care să-i învețe pe copii lucruri. Și asta o face unică și atât de apreciată.

  • Până când vei merge la TVR?

Îmi doresc să fiu activă profesional inclusiv până în luna a opta. La Zian m-am prezentat la muncă până în luna a 9-a, mai aveam două săptămâni până să nasc, eu eram pe tocuri și eram în direct.

  • Deja v-ați făcut planuri?

De-abia așteptăm să ieșim cu ea în parc, să ne plimbam, poate să mergem la mare. O să fie foarte frumos, mai ales că există experiența primului copil și cumva cred că voi ști să-mi gestionez timpul. Teoretic. Practic, vom vedea ce o să se întâmple în august, după ce voi naște.

  •  Ai avut pofte, grețuri?

Pofte nu am avut, grețuri da, foarte multe. Dar asta s-a întâmplat doar în primele trei luni de zile. A fost foarte ciudat pentru că mie nu-mi plac dulciurile, nu mănânc ciocolată cu lunile, însă singurul lucru cu care mie îmi treceau grețurile, era ciocolata. Doar că după o oră iar îmi era greață și iar mâncam ciocolată. Așa că în primele zile am consumat foarte multă ciocolată, gogoși și biscuiți cu ciocolată, doar că așa mă simt mai bine. Iar pofte nu am, nu cred în asta. Însă față de sarcina cu Zian și preferințele mele culinare, în perioada aceasta simt nevoia să mănânc mai mulți carbohidrați. Așa că nu îmi refuz aceste plăceri, nu exagerez, dacă vreau și mi-e poftă, nu refuz lucrurile acestea atâta timp cât nu-mi dăunează, nu sunt lucruri nesănătoase, sau nu exagerez.

  • Faci mișcare, sport?

În sarcina cu Zian, cât și în sarcina cu surioara lui încerc să înot, pentru că, în primul rând, este foarte sănătos și mă face să mă simt bine. Fac plimbari, mă joc cu Zian toată ziua în parc, se consumă energia și acolo. Altfel, mulțumesc lui Dumnezeu, totul decurge bine, și abia așteptăm să o vedem cum arată.

  • Ce zodie va fi fetița?

Nu mă așteptam și ce m-a surprins a fost să am o fetiță Leu, aceeași zodie în care sunt și eu, deci vom fi în familie două leoaice. Foarte tare mi se pare asta.

survivor tj nedelcu png
3alex nedelcu survivor png
zona de confort jpg
1 insula iubirii 1 jpg jpeg
Sorin Oprescu a fost săltat de mascați din casa lui, în septembrie 2015, după ce tocmai primise mită 25 000 de euro jpeg
1 johnny depp jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
ispita bianca pop beata crita sparg restaurantul 463978 webp
dorian popa babs jpeg
1 johnny depp jpg jpeg
dieta claudia pavel 2 jpg
3pelinel png
ramona olaru png