EXCLUSIV Iureș s-a împăcat cu Holograf, după 12 ani! A renunțat de bunăvoie la proces

2 septembrie 2016
article img
Trupa Holograf a colaborat cu Marcel Iureş acum 12 ani, la melodia “Fără ea”

Nu mai vrea nici un leu! Marcel Iureş a renunţat de bunăvoie la lupta pe care o ducea de mai bine de un an prin tribunale cu Holograf. Şi asta după ce a sperat să obţină bani de pe urma unei colaborări, de 24 de secunde, de acum 12 ani.

Ba vrea, ba nu mai vrea. Cunoscutul actor Marcel Iureş (65 de ani) a renunţat la procesul pe care l-a intentat, la sfârşitul lunii iulie 2015, casei de producţie Holograf Productions SRL. Şi asta după doar trei termene de judecată la Tribunalul Bucureşti şi câteva întâlniri cu avocaţii celor două părţi. “Am incheiat toate socotelile cu Marcel Iureş. Procesul s-a stins pentru că Marcel şi avocaţii lui s-au lăsat păgubaşi. Mai mult, ei le-au transmis apărătorilor noştri ca nu cumva să cerem cheltuieli de judecată”, a dezvăluit pentru Click! Edi Petroşel, bateristul formaţiei Holograf. În schimb, Marcel Iureş nu a dorit să comenteze nimic despre decizia pe care a luat-o de curând.

“Nu ştiu absolut nimic despre acest proces, cu avocaţii mei nu am luat legătura. Mă preocupă proiectele mele”, a declarat pentru Click! Marcel Iureş. Actorul i-a luat prin surprindere pe membrii trupei, ca şi atunci când i-a chemat la tribunal. Iureş şi-a cerut în instanţă drepturile de autor în urma unei colaborări de acum 12 ani. Este vorba despre melodia ”Fără ea”, cântată de trupa Holograf şi la finalul căreia actorul recită câteva versuri, preţ de 24 de secunde.Încă de la început, liderul trupei Holograf a fost stupefiat de pretenţiile artistului. “Sunt prieten cu Marcel Iureş de 30 de ani şi a mai avut o astfel de problemă acum ceva timp, când ne-a mai ameninţat cu judecata. Nu ştiu ce are din nou, probabil este sfătuit prost de cineva. El crede că aici se câştigă ca la Hollywood, dar nu e aşa, nu vin mulţi bani din difuzările acelei piese”, ne spunea, şocat, Dan Bittman (53 de ani).

article img
Marcel Iureş a început războiul în instanţă anul trecut. Acum s-a răzgândit brusc

A recitat câteva versuri

În ce a constat contribuția lui Marcel Iureș la piesa ”Fără ea”? Este vorba despre 24 de secunde din melodia care are în total 3 minute și 29 de secunde. Actorul recită următoarele versuri: ”Într-o zi m-a întrebat inima/Suflete, de ce-a plecat și n-a mai venit?/ Câte zile vor mai fi, câte zile voi trăi știu/ Știu că n-o să mai iubesc până n-o s-o găsesc/ Așa i-am spus”. Melodia face parte și din coloana sonoră a filmului ”Orient Express”, realizat de regretatul regizor Sergiu Nicolaescu.