EXCLUSIV Luminița Dobrescu, tranșantă: "Eurovision 2021, amprenta societății bolnave și agresive în care trăim". Ce solistă ar fi trimis în Olanda

Ultima actualizare:

    Luminița Dobrescu, prima câștigătoare a Cerbului de Aurfoto: Cinemagia
Luminița Dobrescu, prima câștigătoare a Cerbului de Aurfoto: Cinemagia

Luminița Dobrescu, prima câștigătoare a concursului ”Cerbul de Aur” din România, a făcut pentru ”Click!” o cronică a competiției cântecului european de anul acesta. Celebra artistă locuiește în Italia și, în opinia sa, Elveția și Franța s-au prezentat cum se cuvine, în rest, multe concurente s-au îmbrăcat în costume de baie cu sclipici, iar reprezentanta noastră, Roxen, fără experiență, a falsat.

Redăm integral cronica realizată de Luminița Dobrescu

Megaconcursul de anul acesta a demonstrat o dată în plus absența Cântecului Frumos, a sensibilului, făcând abstracție de votul juriului internațional care, a încercat să redirecționeze Eurovisiunea pe calea ei incipientă dar, fără mare succes.

Surpriza este caracteristică principală a oricărui festival, însă aici interesele geopolitice, naționalismul, cât și votul înverșunat al unui public confuz, care se identifica perfect cu societatea din care face parte, au șocat și răsturnat orice așteptare.

Însuși sistemul de vot din acest an, de a acorda interpreților țărilor participante numai 12 puncte, a generat o surpriză absolută, așa încât țări cu renume, care fac parte din sistemul de organizare a festivalului cu contribuții financiare relevante, inclusiv Olanda, că țară gazdă, nu s-au bucurat de prea mult respect din partea juriului internațional, cât și din partea publicului, fiind cotate pur și simplu cu 0 PUNCTE! O RUȘINE!

Pe de altă parte, UCRAINA surprinde cu 267 puncte, FINLANDA cu 280 puncte, ISLANDA cu 180 puncte, ITALIA cu 380 puncte, ceea ce demonstrează că Euroviziunea s-a îndepărtat radical de acel “EUROVISION DE LA CHANSON”, devenind EUROVISION AL CÂNTECULUI POTRIVIT, LA MOMENTUL POTRIVIT.

Singurele țări care au readus acea nostalgie, acel profesionalism în arta cantului frumos de mare emoție, cu interpreți de bun gust, au fost ELVEȚIA și FRANȚA.

În rest, interprete care au venit îmbrăcate în costume de baie cu sclipici, parcă cumpărate toate din același boutique, altele cu forme corporale care în mod sigur meritau mai bine ascunse.

Euroviziunea are nevoie imperioasă de o schimbare redicală a regulamentului, a sistemului de vot și a impunerii unei ținute morale a interpreților participanți.

De asemenea, HARD ROCK ar trebui pe viitor exonerat, întrucât nu se încadrează, ca stil muzical, concepției inițiale a acestui Megafestival.

Făcând o trecere în revistă a țărilor participante, nivelul general a fost foarte scăzut, cu excepția Greciei, Sanmarino, Germania, Bulgaria, Aserbaidjan, Norvegia și Suedia.

Televiziunea olandeză a demonstrat încă o dată calitățile excepționale și profesionalismul de talie mondială, oferind imagini inedite împletite cu o tehnică televizivă de mare clasă, în condiții speciale ale pandemiei existente.

Ce spune Luminița Dobrescu despre reprezentanta țării noastre, Roxen

Cât privește România, îmi voi permite să fac câteva remarce obiective. nu are sens să invinuim și să cerem demisii nimănui! Echipa televiziunii, în frunte cu regizorul și scenograful Dan Manoliu, realizase un product demn de menționat.

Singurul lucru de care trebuie ținut cont pe viitor est ca TVR să nu mai fie subordonată gustului unei case de discuri care-și urmărește numai interesele proprii și care, să decidă în exclusivitate, interpretul reprezentant al țării noastre.

În plus, să nu obligăm un interpret începător, fără experiență de scenă, fără un glas școlit, să între în rolul unui interpret de MUSICALL, să cânte și să danseze în același timp!

Nu pot spune că ROXEN nu are anume calități vocale, un timbru original, dar în niciun caz nu era interpreta care să onoreze România spre un succes! Faptul că a falsat de la început până la sfârșit a fost rezultatul unor mari emoții și a lipsei de profesionalism.

Dat fiind nivelul scăzut al participanților din acest an, dacă Roxen nu era descalificată din cauza celor enumerate mai sus, România în mod sigur s-ar fi calificat pentru finală.

Dida Drăgan ar putea să ducă România spre succes

Dar poate din greșeli vom învăța ori să așteptăm până vom avea tot materialul perfect pentru o participare sigură, altfel este numai PIERDERE DE TIMP ȘI BANI.

Trebuie să folosim din nou un juriu amplu și participarea corectă a publicului, nu să oferim monopolul unei case de discuri private care, să taie și să spânzure după bunul plac!

În încheiere, îmi permit să aduc în discuție o propunere specială care, cine știe, poate ar scoate România din impas. Dat fiind faptul că EUROVIZIUNEA nu impune o limita de vârstă, aș propune să se analizeze posibilitatea participării unei SUPERINTERPRETE, numită și REGINA ROCKULUI ROMÂNESC, DIDA DRĂGAN, care, în mod sigur, cu glasul ei special conservat, cu o piesă adecvată ar putea, în mod sigur, să ducă România spre succes!

Avem valori care trebuie folosite!

Luminița Dobrescu a câștigat "Cerbul de Aur" în 1969

Luminița Dobrescu a fost prima interpretă de la noi care a câștigat trofeul ”Cerbul de aur”. Ea a cucerit publicul cu o melodie 100% românescă, ”Of, inimioară!”, la a doua ediție a Festivalului de muzică ușoară ”Cerbul de Aur”, în 1969. În timpul liceului, Luminița Dobrescu s-a pregătit să dea examen la Medicină, dar imediat după ce a dat Bac-ul s-a măritat cu Dan Dominique Costinescu, student la arhitectură. La 19 ani, a fost admisă la Conservator, iar soțul ei s-a ocupat să îi scrie textele unor piese muzicale preluate din repertorul internațional. La momentul ”Festivalului de Aur”, ediția 1969, era studentă în anul III, dar era deja vedetă. Era plătită foarte bine, ca un ”artist al poporului”, pentru că Elena și Nicolae Ceaușescu o plăceau foarte mult.

A plecat din România în urmă cu 51 de ani

În Germania Federală a învățat limba germană, a cerut azil politic și a divorțat. A primit cetățenie germană abia după 7 ani, după ce a fost nevoită să renunțe la cea română. În țară, regimul comunist a condamnat-o la 10 ani închisoare, de care a scăpat printr-o amnistie. La Berlin, a reușit să obțină un contract cu două case de discuri, unde a înregistrat 10 discuri. Atunci i-a întâlnit pe frații Ciceu, pianistul Eugen și instrumentistul de jazz Adrian, care i-a devenit partener de viață timp de 10 ani. Și-a perfecționat talentul de a picta pe sticlă și pe hârtie japoneză, iar cu timpul a avut mai multe expoziții. După despărțirea de Adrian Ciceu, urmează câteva relații, iar acum are o relație durabilă cu un cetățean german. În 1998 a plecat din Germania și s-a mutat în Toscana (Italia), iar din 2006 se stabilește la Streza, lângă Milano.

Citește și:

Andra, mustrată de Luminița Dobrescu, câștigătoare a Cerbului de Aur! «Este o lipsă totală de respect»

Luminița Dobrescu, prima câștigătoare din România a Cerbului de aur, o viață ca-n filme

Luminița Dobrescu, dezamăgită de piesa României la Eurovision: «Problema e textul»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Theo Rose și Smiley, o nouă piesă pentru îndrăgostiți foto: Talentivity
Dan Bittman Captură Youtube jpg
banner Dana Budeanu
image png
banner laura cosoi png
image png
banner viorel lis png
banner tavi clonda png
image
actualitate.net
image
actualitate.net