EXCLUSIV Mihai Petre spune adevărul despre plecarea de la PRO TV: «O așa veste te ia mereu pe nepregătite»

Ultima actualizare:
Mihai Petre este căsătorit din 2008 cu Elwira
Mihai Petre este căsătorit din 2008 cu Elwira

Într-un an greu și imprevizibil pentru toată lumea, Mihai Petre (41 de ani) a fost înștiințat că aventura lui în PRO TV s-a încheiat, cel puțin pentru moment. Celebrul coregraf și dansator și-a deschis sufletul într-un interviu, fără măști și fără ocolișuri, și explică tot ce trebuie să știm despre plecarea lui din juriul emisiunii-fenomen "Romanii au talent".

 • Click!: Salut! Ce face Mihai Petre zilele acestea. Ce activități ai?

Mihai Petre: Mă ocup de copii și de școala de dans, așa arată viața mea de zi cu zi. S-au redeschis sălile de la 1 iunie. La noi, având de-a face cu sportivi de performanță, ne supunem ordinului comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății. Și putem să activăm, avem condiții să mergem la sală, dar trebuie să respectam regulile de distanțare și igienă. Și iată cum metrul patrat devine mai scump, pentru că trebuie să avem mai puțini oameni decât intrau de obicei în spațiul pe care îl avem dar, slavă Domnului, din septembrie merge bine, lumea a început să revină.  

 • Competițiile de dans s-au anulat și ele.

Da, toate-s anulate. Chiar în weekendul asta s-a încercat organizarea Cupei României, eram invitat acolo să arbitrez, însă având în vedere evoluția îmbolnăvirilor cu Covid, în ultimile zile, am primit mesaj că s-a anulat. Deși organizarea presupunea testarea tuturor participanților, era fară public. Se dorea revenirea la o normalitate, așa cum o înțelegem astăzi.

Mihai Petre, un tătic fericit
Mihai Petre, un tătic fericit
 • Toată lumea a fost surprinsă când, săptămână trecută, s-a anunțat că nu mai faci parte din juriul emisiunii "Romanii au talent" (PRO TV). Te așteptai la o astfel de decizie?

Am discutat despre asta, am fost anunțat oficial de luni, iar vineri (9 octombrie) s-a comunicat. O așa veste te ia întotdeauna pe nepregătite. Știam cu câteva zile înainte că exista intenția de a se schimba sensul dinamicii la masa juriului, prin aducerea unei doamne sau domnișoare. Dar n-a fost sigur... Nu ține de mine să judec asta, știu doar că asta s-a dorit. Aceasta a fost ideea principală, aceea de a obține o altă dinamică și de a stabili echilibrul acolo, în juriu.

 • Crezi că ratingul emisiunii va influențat prin plecarea ta și venirea Alexandrei Dinu?

Nu știu, însă în continuare "Românii au talent" va rămâne cea mai bună emisiune de divertisment. E un format fantastic, o echipă foarte bună acolo.

 • Însă fară tine nu va mai fi la fel.

Nu sunt în măsură să spun eu asta. Publicul decide, am și eu fanii mei. Rămâne să vedem ce va fi, sunt și eu curios să văd. Voi urmări cu drag emisiunea asta, pentru că este un format pe sufletul meu. Și formatul în sine, și echipa, și stația, îmi sunt dragi. Am rămas prieten cu toți din echipă.

 • Dar ai rămas și în trust, la Pro TV?

Eu în momentul acesta sunt liber de contract și analizez opțiunile pe care le am pentru a continua drumul în tv, pentru că vreau să fac în continuare televiziune, cred că am de spus câte ceva.  

Florin Călinescu, Mihai Petre, Andra și Andi Moisescu au fost în această formulă în ultimele două sezoane
Florin Călinescu, Mihai Petre, Andra și Andi Moisescu au fost în această formulă în ultimele două sezoane
 • Ești talentat și ai avut multe proiecte, de la emisiuni TV, la roluri în seriale TV.

Da, am avut șansa asta. Întotdeauna am spus că am avut șansă și mi s-a dat șansă de oameni care au avut încredere în mine. Am încercat întotdeauna, ca și în sport, să fiu cât se poate de profesionist și să-mi fac treaba bine pentru echipă și pentru public. Până la urmă, noi servim publicul.

 • Crezi că erai cel mai dur jurat și ai greșit cu ceva? S-a gândit cineva că ești prea dur cu concurenții?

Nu știu ce au gândit alții, dar pot să spun ce cred eu și ce simt eu. Simt, și asta mi-am propus întotdeauna, să fiu cât se poate de onest. Să exprim liber ceea ce gândesc și să dau un feedback cât se poate de corect în contextul în care mă aflam, într-o competiție de talente și al unui show televizat. Întotdeauna, cu respect pentru concurent, și întotdeauna având de-a face numai și numai cu actul artistic prezentat și nicidecum cu persoana pe care am avut o în față. Asta a fost filozofia mea, consider că nu am greșit cu nimic, nu am ce să-mi reproșez, sunt 100% împăcat, pentru că întotdeauna am încercat să dau un feedbak cât se poate de adevărat și să ajut concurentul să reflecteze. În rest, speculații sunt. Îți pot spune ce simt eu și ce mi-am dorit în calitatea asta de jurat.

 • Probabil că a fost o decizie luată de pe o zi pe alta, având în vedere că rcent ai fost la emisiunea lui Cătălin Măruță, alături de Pavel Bartoș, pentru a promova preselecțiile sezonului 11.

Atunci nu știam că s-a luat o decizie.

Prima formulă de juriu a emisiunii, care a debutat în 2011: Andi Moisescu, Andra și Mihai Petre
Prima formulă de juriu a emisiunii, care a debutat în 2011: Andi Moisescu, Andra și Mihai Petre
 • Cu cine te-ai înțeles cel mai bine dintre jurați și prezentatori?

Repet, am o relație foarte bună cu toată lumea. Deși s-a speculat... Nu pot decât să le mulțumesc. Să repet că a fost o onoare pentru mine și sunt convins că ne vom mai reîntâlni în zona asta de entratainment și de showbiz. Sunt absolut recunoscător și le mulțumesc tuturor din echipă. Nu numai vedetelor pe care le vedeți cu toții și care îmi sunt și prieteni. Asta a fost, am înțeles acest argument. Sincer, îmi doresc ca această emisiune să rămână în continuare și sunt sigur că va rămâne cea mai buna emisiune, e un format fantastic, la care țin, așa cum țin la întreaga echipă. S-au speculat tot felul de lucruri, fie că am plecat eu... Asta a fost decizia luată.

 • De la această decizie, între timp, ai mai primit și alte oferte de emisiuni?

Am avut mai multe discuții. Deocamdată nu pot să vorbesc despre asta, sunt discuții și planuri.

 • Ai publicul tău care te vrea pe TV.

Da, și îmi doresc să revin și sunt convins că voi reveni la un moment dat, însă e o perioadă în care pur și simplu analizez oportunități pe care le pot duce cu succes și care să mi se potrivească, pentru că nu e atât de simplu.  

 • Te vezi într-un nou show tv? Unul de dans?

Cred că după câtă experiență am, sunt destul de versatil să fac mai multe roluri. Dansul e pasiunea mea, dar deocamdată nu există un astfel de show la noi.

Mihai Petre, la "Dansez pentru tine"
Mihai Petre, la "Dansez pentru tine"
 • "Dansez pentru tine" a fost un proiect uriaș. Nu îți este dor de un astfel de show?

De dans, evident. "Dansez pentru tine" e cealaltă jumătate din inima mea. Iar "Romanii au talent" este cealaltă jumătate....

 • La un moment dat ai jucat și în seriale celebre. Nu ai vrea să repeți experiența?

Asta e o altă pasiune mare, actoria, după dans. N-am mai primit oferte. Cu plăcere am făcut asta, m-am dezvolat mult și am învățat foarte mult. Șansa pe care am avut-o atunci m-a motivat să mă duc să fac și cursuri, am fost în America, la New York, la cursuri, pentru că îmi place să mă dezvolt.

 • Te-ai gândit să te duci cu un proiect al tău la o televiziune?

Deocamdată m-am gândit să-mi fac canalul meu de Youtube și am început să lucrez la asta.  


  Mihai Petre este căsătorit din 2008 cu Elwira
Mihai Petre este căsătorit din 2008 cu Elwira
 • Fetele voastre vă moștenesc talentele?

Sunt foarte bine, slavă Domnului. Asta este cel mai important. Cea mare are 7 ani, aproape 8, cea mică, 2, sunt sănătoase, dansează și cantă. Cea mare e interesată de dans, cea mică se bucură.

L-am felicitat. Doamne, când am aflat, așa de mult m-am bucurat! Nu poți să nu te gândești câți ani au trecut și cum evoluează lucrurile. Și cât de frumoasă e viața. Și imediat ce am aflat, am pus mâna pe telefon, l-am felicitat și imediat am deschis o sticlă de vin și am băut un pahar în cinstea lor.

Citește și:

EXCLUSIV De ce a plecat Mihai Petre de la "Românii au talent". Culisele despărțirii de PRO TV

Exclusiv! Uite cu ce se ocupă Mihai Petre după “Românii au talent”!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
STUDENTI jpg
image
image
image
image
image
image
beyonce instagram jpg
banner anamaria prodan png
banner dorian popa png
shakira coachella jpg
alina puscas jpg
florinel de la visina jpg
banner oana roman png
veronica si viorel stegaru 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net