EXCLUSIV Nick Rădoi și-a luat cetățenia română după 40 de ani. ”Candidez la președinția României!”


    Nick Rădoi, fericit că e cetățean românfoto: arhivă personală
Nick Rădoi, fericit că e cetățean românfoto: arhivă personală

Milionarul Nick Rădoi este, după 40 de ani, cetățean român! Stabilit în America, Nick Rădoi a primit în urmă cu două zile certificatul de atestare a cetățeniei române din mânile ambasadorului României la Los Angeles. A dat și a luat toate testele necesare acestui demers, iar acum are planuri mari.

Este o bătălie câștigată de Nick Rădoi după 40 de ani, căci milionarul nu a putut niciodată să uite de unde a plecat. Expulzat din România în anii '70 și bătut crunt în duba Miliţiei, Nick Rădoi a reușit să-și recupereze, după 40 de ani, un drept al său, pierdut din cauza comuniştilor. Acum că are cetățenia română, Nick Rădoi și-a anuțat, în exclusivitate, prin intermediul ziarului Click!, candidatura la viitoarele alegeri pentru președinție, în România.


    Nick Rădoi a primit în urmă cu două zile certificatul de cetățenie română din mânile ambasadorului României la Los Angelesfoto: arhivă personală
Nick Rădoi a primit în urmă cu două zile certificatul de cetățenie română din mânile ambasadorului României la Los Angelesfoto: arhivă personală

„Am încercat să îmi iau cetățenia și, în sfârșit, am reușit după 40 de ani. Întotdeauna am fost un român care nu a uitat de unde a plecat. Când ne-au aruncat din țară, mi-au dat pașaport fără cetățenie. Adică eram o persoană neutră, fără cetățenie. Acum o să candidez pentru președinte în România!”, a declarat milionarul, în exclusivitate, pentru Click!

Nick Rădoi a fost expulzat din România de regimul comunist

Milionarul Nick Rădoi (57 de ani) a trăit o viaţă desprinsă parcă din filmele americane. Rădoi a devenit multimilionar în Statele Unite, după ce împreună cu părinţii şi fraţii săi a fost expulzat din România, în 1979. Vinovat, din punctul de vedere al autorităţilor, era tatăl lui Nick Rădoi, Nicolae, care devenise o ţintă a Securităţii şi a fost închis la Timişoara pentru protestele sale împotriva regimului comunist. Alături de alţi creştini baptişti, Nicolae Rădoi a făcut parte din Comitetului Creştin Român pentru Apărarea Libertăţii Religioase şi de Conştiinţă (ALRC). Imediat, autorităţile au declanşat represiunea grupului. Nicolae Rădoi a fost arestat alături de alţii şi a ajuns în închisoare, în vara anului 1978, în timp ce fiul său cel mare, Nick, a fost bătut crunt de Miliţie. În 1979, Nicolae Rădoi şi familia au ajuns la Roma de unde, după câteva luni, au reuşit să plece către Statele Unite.


    Așa arăta pașaportul cu care Nick Rădoi a fost expulzat din țară în anii '70foto: arhivă personală
Așa arăta pașaportul cu care Nick Rădoi a fost expulzat din țară în anii '70foto: arhivă personală

„În 1980 am fost dați afară din țară, după cum vedeți pașaportul mi l-au dat fără cetățenie, era valabil doar câteva luni, doar ca să ajungem în Italia. Am stat în Italia și am cerut azil politic la americani. În 1980, am primit ok-ul de la americani că putem veni în SUA. Am stat cinci ani de zile în America până când am primit cetățenia americană”, a povestit milionarul, pentru Click!

„Nu mi-am lăsat fetele să se căsătorească decât cu români!”

Primii cinci ani petrecuți în America au fost cei mai grei, asta până când Nick Rădoi a pus bazele unei companii de transport, ce avea să îi aducă în conturi câteva zeci de milioane de euro. Milionarul Nick Rădoi a fost căsătorit timp de 29 de ani cu Cami. Aceștia au împreună trei fete, care sunt căsătorite cu români. „Eu de 40 de ani de când sunt în America, am fost un adevărat patriot. Copiii mei, chiar dacă au fost născuți aici în America, i-am învățat să știe de unde au venit, i-am dus în România ca să vadă de unde am plecat. I-am învățat românește forțat. Nu vroiau să învețe românește pentru că, fiind născuți aici și având contact cu oamenii din America, colegi, a fost foarte greu. Dar nu m-am dat bătut și, în fiecare zi, am încercat să vorbim doar româneste în casă. Acum se bucură și ei că știu două limbi”, a mai spus Nick Rădoi, pentru Click!


    Nick Rădoi are trei fiice cu fosta sa soție, Camifoto: arhivă personală
Nick Rădoi are trei fiice cu fosta sa soție, Camifoto: arhivă personală

Nick Rădoi: "Eu nu am umblat decât cu femei românce"

Nick Rădoi a divorţat de Cami în urma unui proces lung la sfârşitul anului 2010. De atunci, milionarul nu s-a mai afișat decât cu românce, care sunt preferatele lui. În prezent, Nick Rădoi are o relație cu Mădălina Apostol, care recent, s-a mutat în Mexic cu tot cu fetița ei, la reședința milionarului român. „Întotdeauna în familia mea am ținut tradiția românească. Am 40 de ani de America și mâncărurile tradiționale nu au lipsit din casă de la mine. Copiii mei se simt ca și când s-au născut în România, nu în America, pentru că au trăit în jurul nostru cu mâncăruri tradiționale românești. Am trei fete și nu le-am lăsat să se căsătorească decât cu români. Și eu nu am umblat decât cu femei românce. Sunt un adevărat patriot!”, a mai spus milionarul pentru Click!

Citește și:

Nick Rădoi se însoară cu Mădălina Apostol: “Femeia își urmează bărbatul. M-am mutat la Nick, în Mexic”

EXCLUSIV Nick Rădoi: «Am avut coronavirus! Nu credeam în mască, dar acum port două. Nu doresc nimănui așa ceva»

Prințul Harry jpg
cub irina margareta nistor png
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
cub horoscop iertare png
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
cub adriana iliescu și eliza png
cub bianca rus png
image
image
image
image
image
image
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
cosmin selesiB jpg
Kim Petras Sam Smith la Grammy 2023 profimedia 0754344361 jpg
cub bianca rus png
cub cristina cioran png
Prințul Harry jpg