EXCLUSIV Noul iubit o copleşeşte cu declaraţii pe Augusta Lazarov: ''Ştie cum să mă facă fericit!''
Augusta Lazarov (39 de ani) şi Andreas Petrescu (38 de ani) sunt dovada clară că romantismul n-a dispărut. Cei doi se iubesc cu discreţie, de opt luni încoace, îşi fac planuri de viitor, se gândesc la căsătorie şi la copii. Despre toate acestea ne-a vorbit Andreas Petrescu, în primul lui interviu în calitate de bărbat îndrăgostit.
Click!: Relația cu Augusta Lazarov a început pe teritoriul tău favorit, teatrul. Cum a fost acea seară de 7 ianuarie, când v-ați întâlnit. Cum s-a produs “îndrăgosteala”?
Andreas Petrescu: Pe Augusta am cunoscut-o într-o seară, când jucam “Mă mut la mama”. A venit cu destul de mult timp înainte să înceapă spectacolul. Eu mă concentram la ce aveam de făcut. Îmi repetam totul în cap. Era semi-întuneric în sală. Am avut un contact vizual. Nu mi-am dat seama cine e. Nici nu conta. Era o privire căreia nu voiam să îi mai dau drumul.
Cum o caracterizezi pe femeia de lângă tine?
Augusta este un om integru, care nu face nici un fel de concesii. Un om de televiziune excepţional, cu mare atenţie la detalii. Este o femeie foarte sensibilă, cu un suflet plin de dragoste. Este o femeie care îşi doreşte să fie fericită şi care ştie cum să mă facă fericit.
Augusta poartă numele unui geniu al televiziunii, Lazarov, iar în timpul căsniciei s-au bucurat amândoi de o popularitate uriașă. Ești primul bărbat despre care vorbește, cu dragoste, după ani de doliu. E o presiune pentru tine să ai acest statut?
Augusta oferă enorm din sufletul ei. Când iubește, folosește tot pentru a-și exprima dragostea: aerul din jurul nostru, gândurile, zâmbetul și albastrul ăla de Augusta pe care îl are în ochi. Asta mă copleșește. Numele ei, Lazarov, e legat de un trecut lângă o personalitate fabuloasă. A fost un om pe care Augusta l-a iubit cu tot sufletul și respect asta. Nu văd unde ar trebui să fie presiunea. Nu concurez cu trecutul ei. Eu îi completez doar prezentul și vrem să ne bucurăm împreună de viitor. Dacă tot vorbim de numele ei, aș avea o rugăminte pentru toți oamenii de presă care vor să scrie un subiect legat de Augusta. Numele ei este Augusta Lazarov. Nu ex-Lazarov, căci nu și-a pierdut dreptul de a purta acest nume, nu Dumitrașcu, deși este un nume foarte frumos, nu „Văduva lui Lazarov”. Aș aprecia foarte tare dacă i-ați acorda respectul pe care îl merită și i-ați scrie numele exact așa cum se pronunță: Augusta Lazarov.
Vă doriți să deveniți părinți? Sau ați fost deja binecuvântați cu această bucurie?
Ne plac amândurora foarte mult copiii și cred că Dumnezeu are grijă de fiecare om în parte. Binecuvântarea vine întotdeauna când o visezi, o aștepți și crezi în ea.
Păreți foarte potriviți. Aveți aceeași vârstă, aceeași zodie, aceleași pasiuni, profesional veniți din aceeași zonă, cea artistică. Ce-ar mai lipsi ca să auzim vești despre căsătorie?
Din exterior părem potriviți, din interior chiar suntem. Cererea în căsătorie este un moment romantic, iar romantismul unui astfel de moment e doar pentru doi. În cazul acesta, pentru noi doi.
Unde ați reușit să călătoriți împreună? Ați avut o vacanță de vară?
Am călătorit împreună prin toate zâmbetele și stările pe care le-am întâlnit în cale. Apoi am fost la Madrid, apoi la Mamaia, în Oltenia și la mănăstirile din Bucovina, pentru că mai trebuie să și mulțumesti când primești în dar o minune.
Cum v-ati petrecut zilele de naștere și ce cadouri ați primit unul de la celălalt?
Amândoi ne-am petrecut zilele de naştere în familie. Ştiti alt cadou mai de suflet, ca acela de a avea toată familia sănătoasă şi fericită în jurul tău?
Care ar fi prima întrebare pe care i-ai adresa-o iubitei tale dacă ai fi jurnalist?
Aș întreba-o: cum ar fi arătat viața ta, dacă pe 7 ianuarie 2014 nu ai fi avut chef să mergi la teatru și te-ai fi dus direct acasă?
Cum te-ai caracteriza pentru cineva care nu te cunoaște deloc?
Sunt un copil care n-a crescut de tot, care vrea să cucerească lumea. Mai plâng încă la unele filme, mai râd încă atunci când primesc un cadou. Mulţi au senzaţia că iau totul în glumă, dar îmi asum toate responsabilităţile. Uneori şi pe ale altora.
Ai adunat în CV profesii diverse: ai fost jurist, voice-over, prezentator TV, actor, scriitor. În ce zonă te simți cel mai bine și de ce?
Am dat la ATF (Academia de Teatru şi film) pentru că îmi doream să fiu actor. Am dat la Drept pentru că aşa îşi dorea mama. Se pare că ea a avut pentru început dreptate. Teatrul nu s-a lipit de mine în primii ani. Cum am terminat facultatea, am dat concurs la Teatrul Toma Caragiu din Ploiești. Am luat concursul și am reușit să stau 5 luni. Mici conflicte și a trebuit să plec. Am dat concurs la Nottara pe un rol din spectacolul “Trilogie belgrădeană” și l-am luat. Apoi, iar câteva roluri principale, dar nu am impresionat prea tare, așa că am schimbat macazul. Am zis că poate mama are dreptate și am devenit jurist la Casa Națională de Pensii. Am stat acolo 5 ani. Mai jucam uneori, dar puţin. Între timp a fost un casting de prezentator de ştiri la Realitatea. Am fost, am luat, dar plăcându-le vocea mea, am rămas voice over. Ori eu îmi doream prezentator. Aşa că am plecat de acolo. Am prins curaj şi după ceva timp m-am angajat la Televiziunea Româna. Am cărat casete, am scris, am făcut reportaje, până când, într-o zi, am reuşit ce îmi doream: să prezint un matinal. Mi-am împlinit visul ăsta. Mai era unul: voiam să fac un late-night. Dar nu toate visele sunt făcute ca să se împlinească.
La ce lucrezi în prezent?
Acum am început să repetam la o a treia piesă, pe care am scris-o (pe care o găsiţi în cartea mea, “Lovitura de teatru”). Se numeste “Căsătorie în trei”. În rest, mai scriu la un scenariu de film, ceva poezii, încă o piesă şi... aştept propuneri.
Piesele de teatru ”Mă mut la mama”, “Mă mut… la tata?” ți-au adus mai multă popularitate și expunere decât televiziunea. Cum îți explici?
Da, mi-au adus mai multă popularitate decât 7 ani de televiziune. Nu îmi explic. Într-o lume dominată de Internet, televiziune, politică, piţipoance, oportunişti, am reuşit împreună cu colegii mei să facem cele două spectacole foarte cunoscute printre oameni. Din nou, nu îmi explic. Spectacolele noastre ar trebui să candideze la preşedinţie, atât de mult sunt iubite de oameni.
Care este bilanțul în cifre al celor două piese?
Am jucat în toată ţara aproximativ 500 de spectacole cu “Mă mut la mama”, în 5 ani. Cu “Mă mut… la tata?”, care e un spectacol mai tânăr, are doar 1 an şi ceva, am avut cam 100 de reprezentaţii. Ce mi s-a părut minunat, legat de traseul spectacolului “Mă mut la mama”, este faptul că am început să îl jucăm într-o sală cu 100 de spectatori, iar un an mai târziu jucam la Sala Palatului, de 4 ori, cu cate 4.000 de spectatori la fiecare reprezentaţie.
Care este cea mai mare reușită în viața profesională?
Cea mai mare reușită din viața mea profesională este îndeplinirea visului din copilărie. Sunt ce îmi doream: actor.
Dar în viața personală?
Viața mea personală nu are reușite și eșecuri. Are uneori bucurii, alteori dezamăgiri, are întâlniri fabuloase, întâmplări neașteptate, depresii, extaz, insomnii, letargie, iubire, fericire, nebunie, copilărie și multe alte stări care o compun.
Le-am deconspirat povestea de dragoste
Acum o lună, Click! v-a dezvăluit, în exclusivitate, povestea de dragoste dintre Augusta Lazarov şi Andreas Petrescu. În prezent, Augusta este şefă peste Divertismentul de la Antena 1 şi manageriază firmele din Spania ale fostului soţ, Valeriu Lazarov.
Cei doi s-au căsătorit în 2004 şi au fost despărţiţi tragic pe 11 august 2009, când producătorul de televiziune s-a stins din viaţă la 74 de ani. În anul morţii sale, averea lui Lazarov era estimată la 50 de milioane de euro.